Ja planuję do czarnego dać czarne...Z tym że jeśli da się je rozebrać, chciałbym je przerobić tak, aby światłowody były postojami i tylko one, bez dodatkowych "zwykłych" ledów zamontowanych pomiędzy nimi. Dlatego pytanie do kogoś kto je ma - czy są klejone, zgrzewane czy może skręcane co było by najlepszym wyjściem :)
Na stronie skottuning który rozprowadza lampy CarDna Dectane jest w opisie przeciwmgielne
- światła pozycyjne/postojowe LightBar Design / conductor technology
- LED światło STOP
- LED światło kierunkowskazu
- LED światło cofania
- LED światło przeciwmgielne
- kompatybilne z komputerem pokładowym, nie powoduje błędów spalonych żarówek
- dopuszczone do ruchu, certyfikat E
- zawierają okablowanie do LED
- 1 zestaw składa się z 2 lamp
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-02-26, 16:29
ArcadioSF napisał/a:
Z tego co widzę na zdjęciu, to mają europejską homologację wydaną w Hiszpanii (E9), więc na całym terytorium UE są dopuszczone do użytku.
Ja mam zamontowane podobne lampy, te od brazylijskiego/rosyjskiego Dustera.
Trzeba było pokombinować przy podłączaniu, (bo były dwa białe światła cofania, a nie było przeciwmgielnego), przerobić nieco końcówki, żeby jeden z tych białych części kloszy robił za przeciwmgielne i założyć czerwoną żarówkę.
Po tych zmianach świecą ok i wyglądają dużo lepiej niż nudny std
Ostatnio zmieniony przez Cav 2017-02-26, 16:31, w całości zmieniany 2 razy
Aha, no to fajne masz te lampki.
A gdzie je kupiles bo w PL nie widzialem nigdzie w sprzedazy.
I one maja tylko ledowe swiatelka postojowe ? natomiast hamowania, kierunkowskaz, wsteczny i przeciwmgielne sa halogenowe ?
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-02-27, 15:23
corrado napisał/a:
Aha, no to fajne masz te lampki.
A gdzie je kupiles bo w PL nie widzialem nigdzie w sprzedazy.
I one maja tylko ledowe swiatelka postojowe ? natomiast hamowania, kierunkowskaz, wsteczny i przeciwmgielne sa halogenowe ?
Tak.
Były dostępne w polskiej sieci sprzedaży, na forum podawali nawet ich numery.
Odgrzebuję temat, bo przymierzam się do zakupu tylnych lamp LED. Znalazłem taką ofertę na olx: link Niestety sprzedawca udziela tylko 14-dniowej gwarancji rozruchowej. Czy ktoś z Forumowiczów posiada/posiadał te lampy? Jakie wrażenia, dobrze święcą? Mieliście z nimi jakieś problemy?
No właśnie nie do końca. Tamte to był inny model. Nie ukrywam, że poczytałem trochę postów kilazz'a na forum, bo to właśnie od niego zakupiłem swojego Dustera
Jeżeli lampy posiadają homologację to nie widzę przeszkód aby je zamontować.
Jeżeli nie to można sobie narobić problemu podczas kolizji. Nawet jeżeli ktoś wjedzie ci w tył. Trzeba być tego świadomym.
Kilazz miał inny model lamp, gdzie tylko postojowe bodajże były w ledzie , reszta na żarówkach z tego co wiem.
Ja mam te od carDNa czarne
Mam je chyba 3,5 napewno, jak nie z 4 lata.
Jestem zadowolony, nie ma z nimi problemu, żaden led się nie przepalił, wszystko świeci ładnie.
Homologacja jest wybita, przechodzi przeglądy bez problemu
Zastanawia mnie tylko cena. piszę że nowe lampy i taka cena ? Nówki kosztują coś koło 1200zł.
Dopytaj czy to na pewno producenta CarDNA, i czy mają wybitą homologację, plus ewentualnie jakiś papier.
Zastanawia mnie jedną patrząc na te lampy w stosunku do moich , nad światłem kierunkowskazów/awaryjnych mają jakieś kreski na kloszu. ja osobiście tego tego chyba nie mam
Dostałem odpowiedź od sprzedawcy. Producentem lamp jest carDNA. Są pakowane w oryginalne pudełka, dostałem ich zdjęcia. Na lampach jest wypita europejska homologacja. Poprosiłem o wysyłkę kurierem za pobraniem. Jak otrzymam przesyłkę na pewno podzielę się uwagami.
Lampy doszły 2 dni temu. Wszystko jest zgodne z opisem, działa jak należy, jednak konieczna jest lekka modyfikacja wtyczki lewej lampy jak na zdjęciu. Muszę przelutować kabel 1 do pinu oznaczonego 2 inaczej nie mam połączenia odpowiadającego za stan świecenia świateł pozycyjnych. Wcześniej sprawdziłem czy to na 100% ten przewód rozkręcając lampę. Prawa lampa działa jak należy. Dominus pamiętasz może taką modyfikację czy montaż odbył się zupełnie bezproblemowo?
Lampy doszły 2 dni temu. Wszystko jest zgodne z opisem, działa jak należy, jednak konieczna jest lekka modyfikacja wtyczki lewej lampy jak na zdjęciu. Muszę przelutować kabel 1 do pinu oznaczonego 2 inaczej nie mam połączenia odpowiadającego za stan świecenia świateł pozycyjnych. Wcześniej sprawdziłem czy to na 100% ten przewód rozkręcając lampę. Prawa lampa działa jak należy. Dominus pamiętasz może taką modyfikację czy montaż odbył się zupełnie bezproblemowo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum