Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Mapy do MediaNav
Autor Wiadomość
marmar 

Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wysłany: 2018-08-11, 17:47   

A i podziękowania za udostępnienie.
Ostatnio zmieniony przez marmar 2018-08-11, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  

Aniol 

Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Wysłany: 2018-08-11, 17:48   

Wywaliłem, jak wspomniałem pewne pozycje wywaliłem. Dałem zalążek aby zobaczyć czy pomysł się przyjmie :) Nie chciałem wszystkiego udostępnić, usłyszeć spadaj i na końcu na obcych forach widzieć swój kod. ;)

Myślałem jeszcze o pakowaniu plików archiwizacji - jednak wieki trwałoby to dla procka radia :)
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-11, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  

marmar 

Wysłany: 2018-08-11, 18:03   

Tego nikt nie powie. Ale pomysł zapewne będzie powielany,
tego nie unikniesz.
Pod względem reakcji na stuknięcie w jakiś przycisk jest troszkę lepiej niż na MN1.
Ostatnio zmieniony przez marmar 2018-08-11, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  

Aniol 

Wysłany: 2018-08-11, 18:11   

Właśnie takie sprawy odbierają skrzydła ;) Jednak na dniach dla renault inny projekt muszę zacząć (multi wejście dla wielu kamer pod radio) ale to raczej inny wątek forum :)

Sasio zrobiłeś uwolnienie czy mam dodać o projektu aby Tobie pomóc?
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-11, 18:15, w całości zmieniany 2 razy  

paul7 

Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os.
Wysłany: 2018-08-11, 19:00   

Pomysł fajny , podoba mi się poukładanie funkcji. Pozwala mi to lepiej zrozumieć możliwości systemu. Dzięki za udostępnienie. I mam nadzieje, że Twój pomysł i praca, będą docenione. :idea:
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-08-11, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  

boinga 
Zielony listek

Model: Duster II
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Comfort
Wysłany: 2018-08-11, 20:19   

Super pomysł. Powodzenia i w miarę możliwości służę pomocą ;-)

kiniu_tar 

Marka: Ranault
Wysłany: 2018-08-12, 07:04   

@Aniol
Super sprawa z tym pendrivem. Daj na niego więcej opcji. Albo udostępnij w miarę możliwości dwie wersje. Prostszą i ta bardziej zaawansowaną (dla ryzykantów :) <- oczywiście żart)
Super sprawa i jeszcze raz wielkie dzięki. Takiego narzędzie brakowało. Fantastycznie byłoby wgrywać uwolnienie na podstawie wersji systemu.
Edyta: Czuć profeskę, w nazwie pliku od razu data, więc nie pomylimy jeżeli będą nowsze wersje
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2018-08-12, 07:07, w całości zmieniany 2 razy  

sasio 

Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Wysłany: 2018-08-12, 07:07   

Uwolnilem :)
Dziękuje

marmar 

Wysłany: 2018-08-12, 07:10   

sasio napisał/a:
Uwolnilem :)
Dziękuje

no to gratki, mapki podmieniłeś?
a taska co się pojawiał na ekranie wywaliłeś?
Ostatnio zmieniony przez marmar 2018-08-12, 07:11, w całości zmieniany 1 raz  

sasio 

Wysłany: 2018-08-12, 07:42   

Wgrałem mapy ale nie sądziłem ze POI tyle ważą.
Dodałem kilka krajów w tym Niemcy i Francja i...ok 1.88Gb co powoduje lekkie mulenie .
Dziś wrzucę na pendrive tego hack aby wbiło do Windowsa i wywalę Taska.
Myśle aby zostawić samą mapę Polski i jak będę leciał do Chorwacji to wtedy wgram nowsze

paul7 

Wysłany: 2018-08-12, 08:37   

sasio napisał/a:
Wgrałem mapy ale nie sądziłem ze POI tyle ważą.
Dodałem kilka krajów w tym Niemcy i Francja i...ok 1.88Gb co powoduje lekkie mulenie .
Dziś wrzucę na pendrive tego hack aby wbiło do Windowsa i wywalę Taska.
Myśle aby zostawić samą mapę Polski i jak będę leciał do Chorwacji to wtedy wgram nowsze

Tutaj popieram, za dużo krajów- to zamula. Lepiej mieć tylko te, gdzie będzie się jeździło. Ja standardowo zawsze Polskę i sąsiadów i ew. dogrywam te które będę zwiedzał.
A tak w ogóle nowy "pendrive" uważam za bardzo potrzebny, nowatorski pomysł.

Aniol 

Wysłany: 2018-08-12, 11:13   

@sasio windowsa masz u mnie w menu lub totala aby nie wchodzić nawet do Windowsa. Do menu dodałem uwolnienie jednak muszę dodać parę zabezpieczeń. Właśnie to jest najśmieszniejsze. Funkcja do wykonania pracy jest prosta i piszę się szybko. Natomiast wpaść na pomysł użytkowników i zabezpieczyć to wszystko przed dziwnymi pomysłami pokroju za mało miejsca albo inne skutki trwa najdłużej.

sasio 

Wysłany: 2018-08-12, 13:42   

Zrobione , Task wywalony, mapy tam gdzie jadę za rok aczkolwiek nie ma to sensu bo za rok będą już nowsze :)
Wystarczyła by sama Polska.

Anioł a ja bym nie zabezpieczał.
Zrobił po prostu menu wykonywalne z dodatkowym przyciskiem Uwal (StorageCard1/2/3/4 / format ) i tyle :)

Jeżeli jest napisane kliknąć tylko to i to, to musza mieć świadomość problemów

Aniol 

Wysłany: 2018-08-12, 13:56   

sasio masz racje ale masz na sumieniu takich co 3x nie czytają ze zrozumieniem.
"Dlatego jak w Windowsie robi się warunki czy na pewno chcesz. Czy jesteś przekonany. Przemyślałeś swoją decyzję ;)"

No a tak serio to zawsze znajdą się błędy, dlatego staram się od nich uchronić i jak najwięcej wprowadzić do systemu zabezpieczeń. Coś w stylu aby po pijaku nawet nie popsuć.

Przy pracy z ludźmi jako programista nauczyłem się, że jak ktoś ma możliwość coś popsuć to i tak popsuje ;)
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-12, 14:00, w całości zmieniany 1 raz  

marmar 

Wysłany: 2018-08-13, 08:33   

Kol. Aniol "JESTEŚ WIELKI"
Raz jeszcze serdeczne dzięki za MENU odpalane z pendrive.
A już mnie kusiło aby wgrać nakładkę od kol. z Rosji. :-)
Przetestowałem, dodałem ITaskMgr - do podgladu miejsca na storage card 4
dodałem Video i alternatywną nawigację 7ways.
Przepraszam, że bez pytania o zgodę, trochę dla siebie rozbudowałem
ale nigdzie tego nie, wiadomo.
Był problem z dźwiękiem, w pierwszej wersji,
chciałem wykorzystać sposób z nakładki kol.Romana z Rosji ale to pisanie
dodatkowych skryptów dla video i nawigacji bo muszą coś do "widza" przecież mówić.
W MN1 gdy grał odtwarzacz to pauza i wchodziłem do nakładki na bazie Wolfa poprzez
stukniecie w ikonkę, pojawiła się nakładka, przyciskiem wyłączałem i po chwili włączałem MN1. Uruchamiała się w trybie nakładki i był głos z video i nawigacji. Kol. z Francji dodali odtwarzacz więc można było słuchać również muzyczki. (7ways ma możliwość auto wyciszania muzyki gdy słychać głos lektora o ile odtwarzacz to obsługuje, na tel. działa, w MN1 niestety nie).
Nie sprawdzałem, czy ten sposób działa dzięki możliwości wyłączenia MNEvo z poziomu Menu.
Dzięki Twojej pracy zbędne jest wgrywanie MediaSkina, który zawiera wiele zbędnych dla mnie "śmieci".
Jest to doskonałe rozwiązanie dla tych co martwią się o gwarancję. Zero ingerencji w System MNEvo.
Pendrive stał się dodatkową Storage Card.
Mam do Ciebie, ale myślę, że nie tylko ja gorącą prośbę dodaj do menu odtwarzacz video i mp3 w jednym. Zapomniałeś usunąć wpis w skrypcie do tworzenia skrótów na pulpicie Win, tam pozostał CorePlayer.
Jeszcze raz dziękuję za udostępnienie.
Powinna się w tym temacie pojawić lista życzeń do Ciebie :-)
Oj będziesz miał sporo "robótki", tak myślę :-)

Aniol 

Wysłany: 2018-08-13, 13:41   

Haha za dużo niech nie będzie tej robótki bo mam pracę a jak wspomniałem chciałbym zrobić urządzenie do naszych autek względem przełączania sygnałów video. Chce zrobić 3 wejścia kamera tył, przód i wejście aux. Chce aby włączając wsteczną działa po zdjęciu biegu włączała się przednia sama na jakiś czas i wszelkie kamery można uruchamiać z pilota w czasie jazdy.
Co do menu to właśnie robię uwolnienia, później dogrywanie ale tak dam core player i inne.

No i co do innych skórek, właśnie chodziło mi o zachowanie oryginalności i aby nie dokładać zbyt dużo obliczeń, bo te procesorki i tak są z okresu kamienia łupanego.

Ciesze się, że moja praca się komuś przydaje.
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-13, 13:56, w całości zmieniany 2 razy  

Robson68 

Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Wysłany: 2018-08-13, 14:42   

Kol. Aniol oczywiście przyłączam sie do podziękowań , praca pożyteczna i na pewno przyda się niektórym ;)
podziękował

paul7 

Wysłany: 2018-08-13, 14:59   

kol. Aniol przyłączam się do kolegów. Dzięki z włożoną prace. Jestem ciekaw, czy przełączanie kamer zrobisz z pomocą zewnętrznego układu, a sterowanego jednak np. z ekranu Mn? Było by to bardzo wygodne rozwiązanie. Ja dotychczas używałem proste układy sterujące automatyki i przekaźniki. Zawsze wychodziło to jak metoda na "wajchę". Czyli po staroświecku. :roll:

Aniol 

Wysłany: 2018-08-13, 19:10   

No to kolejna porcja:
Foro Menu 1
Foto Menu 2
Foto Menu 3

To co na foto ma "--" to wyłączyłem
Jest:
- Automatyczne włączenie menu i rozłączenie bez wyboru
- Pulpit Windowsa
- Total Commander
- Core Player
- Sprawdzanie kodu radia
- Robienie dokładnej kopii plików radia
- Automatyczne uwolnienie z automatycznym rozpoznaniem wersji systemu

Nie mam siły dzisiaj robić instrukcji obsługi, jednak starałem się ładnie to napisać ;)
Pobierz

Natomiast co do urządzenia video planuje zrobić to na jakimś zew. procku - może na ARMie. Jestem programistą robotykiem to lubię takie akcje a nie znalazłem nic mądrego aby kupić. Nie wiem czy będę chciał podpinać się do WinCe bo go bardzo nie lubię, straszne go okroili. Myślałem dać jakiś malutki wyświetlacz OLED przy zapalniczce i na nim menu obsługiwane z pilota. Chcę dać parę dodatków np. wyłączanie StartStop po rozruchu auta itd.

Dopiero raczkuje na Waszym forum i od dobrego miesiąca mam samochód, więc muszę go poznać zarówno z menu, schematami itd. dlatego jak coś liczę na Waszą pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-13, 19:12, w całości zmieniany 1 raz  

paul7 

Wysłany: 2018-08-13, 20:50   

Aniol napisał/a:
To co na foto ma "--" to wyłączyłem

A może Micom jednak pozostawić, tylko zabezpieczyć wejście jakimś kodem, albo zrobić jako ukryte menu dla bardziej wtajemniczonych, by nie wchodzili tam za łatwo.

Jozek957 

Silnik: 1,5dCi
Wysłany: 2018-08-13, 21:06   

Kol. Aniol również przyłączam się do podziękowań kolegów. Choć jak wspomniałem na początku tematu byłem laikiem z MNE, to dzięki takim osobom jak Ty miło się przegląda to forum.

Aniol 

Wysłany: 2018-08-13, 21:12   

Co do Micoma ustawie go i myślę zrobić dla bezpieczeństwa jak to Micom plik na penie. Jeśli będzie to część menu zadziała a jeśli nie dostaniemy informacje o ryzykownych działaniach i świadomie wyłączonych funkcjach.

Dzięki za dobre słowo, milej się pomaga chociaż mam świadomość, że mój kod szybko poleci daleko rozłożony na czynniki pierwsze ;) Jednak mimo tego staram się zachować czytelność i przejrzystość kodu wręcz zachowany jest w takim stopniu aby kogoś zajarać pisaniem dalej ;)
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-13, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  

paul7 

Wysłany: 2018-08-13, 21:38   

Aniol napisał/a:
Co do Micoma ustawie go i myślę zrobić dla bezpieczeństwa jak to Micom plik na penie. Jeśli będzie to część menu zadziała a jeśli nie dostaniemy informacje o ryzykownych działaniach i świadomie wyłączonych funkcjach.

Dzięki za dobre słowo, milej się pomaga chociaż mam świadomość, że mój kod szybko poleci daleko rozłożony na czynniki pierwsze ;) Jednak mimo tego staram się zachować czytelność i przejrzystość kodu wręcz zachowany jest w takim stopniu aby kogoś zajarać pisaniem dalej ;)

O takim kierunku własnie myślałem. Podejrzewam, że do Micoma każdy musi zajrzeć chociaż raz.
Poza tym , muszę przyznać, że z przyjemnością czytałem twój kod i choć nie jestem programistą, to zrozumiałem dużo więcej, niż przy krążących wszędzie plikach .lgu . Wielkie dzięki.

Aniol 

Wysłany: 2018-08-13, 21:59   

Do pełni szczęścia pozostaje wgrywanie map itd. do radia :) jeszcze i to się napisze ;) Myślę, że taki Pen mniej napsuje niż mieszanie dla laika jakiś krok 1, krok 2 poszukaj gdzieś no i później krok 3. Dziwne, że nikt tego nie chciał uporządkować.
Ostatnio zmieniony przez Aniol 2018-08-13, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  

mgdgdr 

Model: Clio
Silnik: 1.2tce
Wysłany: 2018-08-18, 19:48   media nav

Witam. Odblokowalem navi zgodnie z pendrive od aniola. Pózniej pendrive podmieniający pliki. obie procedury przebiegły poprawnie. Po uruchomieniu medianav pojawia mi sie takie okno. Czym to moze byc spowodowane?
https://zapodaj.net/7b1af0a4641b4.jpg.html
Ostatnio zmieniony przez mgdgdr 2018-08-18, 20:13, w całości zmieniany 5 razy  

Odpowiedz do tematu