Jaka stacje kontroli pojazdow w Trojmiescie i okolicach mozecie polecic do okresowych przegladow technicznych (tych wbijanych do dowodu rejestracyjnego)? Najlepiej by nie robila problemow z przegladami, miala 4 rolki dla pojazdow z napedem na 4 kola (dwie rolki hamujące i dwie wolnobieżne).
Ewentualnie na ile krytyczne jest to, ze przeglad odbedzie sie na stacji bez takich bajerow? Czy taki krotki test moze jakos negatywnie wplynac na naped 4wd?
Przy czym przez polecenie rozumiem nie tylko posiadanie tych 4 rolek, ale tez mila atmosfere i nie czepianie sie nie wiadomo czego. Moze byc tez gdzies w najblizszej odleglosci od Trojmiasta bo czesto jezdze po Kaszubach.
Jeśli jest auto z centralnym dyferencjałem, samoblokującym, to na dwóch rolkach wyfrunie ze stacji. Spotkałem się z tym, że po prostu nie byli w stanie sprawdzić hamulców, sprawdzili luzy, zbieżność amorki. Ale hamulców nie sprawdzali. Jest problem z SKP dla 4x4 ze stałym napedem 4x4. Teraz mam dołączany ręcznie to problemu nie ma. Ale gdybym wjechał z załączonym przodem wyjechałbym razem z bramą
No właśnie, aby był problem, to ten automat musiałby spiąć osie nawet na luzie, co jest głupie, bo auto i tak się nie napędza, a spięcie osi pogorszy stabilność jazdy. Ale może zadziała jako ABS nie dopuszczając do postoju kół tylnych, gdy kręcą się przednie. Może to poeta miał na myśli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum