Wysłany: 2019-09-24, 22:04 Centralny a wymiana baterii lub rozebranie pilota.
Witam, czy istnieje możliwość, że po otwarciu pilota i wyjęciu baterii może przestać działać centralny zamek? Dokładnie chciałem otworzyć swojego pilota aby zobaczyć jaki tam jest wsadzony chip sterujący radiem od centralnego. Chcę kupić na aliexpress elektronikę i dopisać kluczyk do swojej Stepway(posiadam tylko jeden).
Słyszałem, że czasami może tak się zdarzyć i trzeba pilota ponownie "przyuczyć" tzn. jakaś konkretna kolejność działań, np. włączenie zapłonu, wyłączenie, przyciśnięcie otwierania na pilocie itp.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-09-25, 07:27
Wyciag baterie, otwórz pilota, poskładaj i bedzie działał tylko nie uszkodz go. Ja w moim zmieniałem baterie 2x i ostatnio nawet wpadł do wiadra z wodą, to szybko go rozbierałem żeby osuszyć ( okazał sie wodoszczelny) poskładałem i działa.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3986 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-09-25, 08:19
gregorek35 napisał/a:
Słyszałem, że czasami może tak się zdarzyć i trzeba pilota ponownie "przyuczyć" tzn. jakaś konkretna kolejność działań, np. włączenie zapłonu, wyłączenie, przyciśnięcie otwierania na pilocie itp.
Ponieważ instrukcja obsługi samochodu podaje sposób wymiany baterii w pilocie przez Użytkownika, można przyjąć że jest to bezpieczne i nie wpływa na pracę pilota.
Jest tylko standardowe zalecenie żeby unikać kontaktu z płytką elektroniki.
nauka będzie obowiązkowa dla nowego kluczyka . wymiana baterii w starym kluczyku to tak samo jak wymiana baterii w pilocie do TV - parametry sygnału nie zmieniają się .
Przy pilotach z kodem kroczącym, jeśli zapas był pół roku nieużywany, może być na początek potrzebne kilkakrotne naciśnięcie przycisku. Żeby centralka rozpoznała nie tylko pojedynczy kod, ale sekwencję jego zmian.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum