Sandero 2014 1.2 . Jadąc na np. 5 biegu redukując do 3 i po gwałtownym przyspieszeniu (dodaniu gazu) czuć szarpanie tak jak by nie bylo prądu, bądź jakieś wypadanie zapłonu. Uprzedzam odpowiedzi przewody zapłonowe są całe, bo sprawdzałem. Jakieś pomysly??
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1973 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2022-01-07, 19:45
Mariano188 napisał/a:
Szarpanie trwa chwilę, to jest raczej takie coś jak by przerwa w dostaje prądu była.
Żadnego między gazu nie uzywam.
objawy takie w tym silniku daje cewka zapłonowa. Jeżeli jej nie wymieniałeś to jest to pierwsza rzecz do zrobienia. Koszt za oryginalną cewkę około 120zł.
Mam gdzieś cewkę to podmienie i zobacze. A mogła cewka paść przy odpalaniu jak jeden przewód był przegryziony (mam takiego przyjaciela co lubi te przewody)??
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1973 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2022-01-08, 17:59
Mariano188 napisał/a:
Mam gdzieś cewkę to podmienie i zobacze. A mogła cewka paść przy odpalaniu jak jeden przewód był przegryziomy (mam takiego przyjaciela co lubi te przewody)??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum