Witam wszystkich!
Długo walczyłem, ze sobą i swoimi myślami. Jestem osobą, która nie czeka na to aż sytuacja sama się rozwiąże, albo ktoś za mnie to zrobi. To jednak przerasta moje możliwości i dlatego postanowiłem założyć ten temat.
Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Dotyczy ona mojego syna Błażeja, który uległ poważnemu wypadkowi, o którym możecie przeczytać tutaj .
W dniu 5 października syn szedł przez park miejski w kierunku stacji PKP. W wyniku złamania się drzewa/konaru/gałęzi doszło do wypadku. Z licznymi obrażeniami (złamanie kręgosłupa, pęknięcie podstawy czaszki, złamanie kilku żeber) trafił do szpitala, gdzie przeszedł skomplikowaną operację trwającą 7 godzin. Po miesiącu pobytu w Dolnośląskim Szpitalu Specjalistycznym im. T. Marciniaka, został przetransportowany do Szpitala rehabilitacyjnego w Popielówku, gdzie przechodzi długą i mozolną rehabilitację, bo niestety złamanie kręgosłupa spowodowało, że syn został sparaliżowany od mostka w dół. Wszyscy lekarze są ostrożni w swoich diagnozach i wręcz dają do zrozumienia, że może się to nie cofnąć.
Błażej ma 19 lat, w tym roku zdał maturę, miał plany na życie, które musi odłożyć na dalszy plan, lub całkowicie z nich zrezygnować.
My wierzymy, że jednak kiedyś syn stanie na nogi, a to wymaga dużego poświęcenia, czasu oraz ogromnych nakładów finansowych. Dlatego żona założyła zbiórkę na pomagam.pl "Na rehabilitacje Błażeja" pod adresem https://pomagam.pl/vufiecwgwhui .
Proszę o udostępnianie zbiórki, gdzie tylko się da, a tych bardziej wrażliwych o dołożenie swojej cegiełki.
W imieniu syna i swojej rodziny bardzo dziękuję.
Dziękuję tym wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę do zbiórki na pomagam.pl. Zbiórka została zakończona. Nie oznacza to jednak końca zmagań. Zebrana kwota to kropla w morzu potrzeb. Syn rehabilituje się obecnie w Popielówku na NFZ i został mu miesiąc. Powróci na kilka dni do domu i potem kolejne ośrodki, ale tym razem już komercyjnie.
Dlatego został podopiecznym fundacji Moc Pomocy i teraz tam gromadzimy potrzebne pieniążki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum