Wysłany: 2019-04-18, 13:17 wskaźnik temperatury silnika - duster II, niebieski komputer
Czy udało się komuś uruchomić (np przez ddt4all) podgląd w DD2 z niebieskim wyświetlaczem temperatury silnika (nawet ”segmentowo”). Dla osób nie będących w temacie DD2 w tej wersji ma tylko kontrolkę zimnego i przegrzanego silnika ?
Za pomocą ddt4all odblokowałem w Dusterze II (z niebieskim wyświetlaczem) ekran dedykowany do wyświetlania temperatury silnika:
DUSTER II -> Cluster/TDB -> Cluster_L1_L2_v6.09 -> Ecrans Configuration -> Conf_1 Presentations IHM - > WaterTempPageMMI_CF -> With
Na wyświetlaczu pojawił się ekran z temperaturą, ale zamiast wartości wyświetla się XX C (w załączeniu zdjęcie). Ktoś to już przerabiał? Jakieś pomysły co jeszcze trzeba przestawić?
mam niebieski wyświetlacz, czy ktoś uruchomił na nim wskazania temperatury płynu. Na przeglądzie pytałem czy mi uruchomią, ale stwierdzili że próbowali i się nie udało.
Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2017 Posty: 120 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2022-07-10, 08:29
Ja kiedyś znalazłem coś takiego odnośnie temperatury ale to było chyba do pomarańczowego wyświetlacza. Nie pamiętam strony źródłowej aby to zweryfikować:
TEMPERATURE OF THE MOTOR (BARS INDICATIONS)
TDB> CLUSTER v5.0>General Configuration > Configuration Vidange
Below Screens \ GENERAL CONFIGURATION \ Configuration 2
ENGTEMP is present to be selected in ECRITURE column
Click on the WriteEngTemp, click on the button READ ALL, click on the button ACKNOWLEDGE and click on WRITE ALL for the soft reset tidy.
LEVEL BARS mean:
0 bars: below 25 ° C
1 bar: 25 – 49.9 ° C
2 bars: 50 – 74.9 ° C
3 bars: 75 – 92.9 ° C
4 bars: 93 – 102.9 ° C
5 bars: from 103 ° C
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2022-07-10, 08:29, w całości zmieniany 1 raz
Odgrzewając temat. Wskaźnik temperatury można wyświetlic na telefonie.Wystarczy pobrać nową aplikację Dacia Media Control do Dacii 3 generacji ( mi działa z dusterem z 2018 roku, niebieskim wyświetlaczem i radiem zwykłym nie mn). Jest wskazanie temperatury (kreski), spalanie chwilowe i średnie, a także Eco jazda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum