Tym o to postem, żegnam się z forum.
Samochód po 7 miesiącach, w piątek 30.09 został zarejestrowany, w poniedziałek 03.10 wyjechałem z salonu.
Odbiór bez problemu. Prezentacja, omówienie funkcji, odpowiedzi na pytania. Generalnie bez presji czasu, na spokojnie.
Z auta jestem zadowolony. Generalnie wiedziałem, co brałem. Silnik na dotarciu 1000km i wymiana oleju, zalecają jazdę na PB, ale na trasie przy spokojnej jeździe testuję również LPG.
Rzuca się w oczy na drodze, jako bardzo rzadki model na razie :)
Pozdrawiam, i życzę cierpliwości.
_________________ RafalSky
Nie mój Cyrk nie moje Małpy.
AKTUALIZACJA! Jogger Extreme 7-os. z LPG
Zamówienie z walentynek 2022. Pierwszy termin był na 30 czerwca. Drugi na 30 września - do tego momentu samochód nadal nie rozpoczął swojej produkcji...
Dziś udało mi się (w końcu) dodzwonić do dealera. Samochód zaczął być produkowany 😍
Ponoć ma wyjechać z fabryki w połowie listopada 😅
Dowiedziałem się też, że jestem "wyjątkowo pechowy"...
Jak szczęście mi dopisze i coś ruszy w temacie to napiszę.
Witam wszystkich, to mój pierwszy post
Tak sobie czytam i widzę że chyba ja jestem największym pechowcem spośród zamawiających.
Moje zamówienie jest z połowy grudnia 2021 roku. Termin dostawy wielokrotnie przesuwany, już mi się liczyć nie chce. Może to kwestia konfiguracji Dacia Sandero Stepway full opcja bez szyberdachu . Miała być po 4 miesiącach a jest już koniec października, Muszę przyznać że chyba się coś ruszyło w mojej sprawie bo ponoć jest już wyprodukowana.
Jestem wściekły, ponoszę tylko dodatkowe koszty z utrzymaniem starego samochodu, którego na szczęście nie sprzedałem. Ubezpieczenie na raty, przegląd i przygotowanie do przeglądu niespodziewane naprawy, diesel bije rekordy i cały sezon gdy potrzebowałem taniego w eksploatacji samochodu dożynałem starego trupa. 9,5 l ON / 100km
Ale jestem dobrej myśli, że przynajmniej konfiguracja będzie zgodnie z zamówieniem i będę zadowolony z samochodu.
Pozdrawiam Janusz
Witam wszystkich
No to od początku...
autko zamówione 15 maja miało być do odebrania we wrześniu, pan z salonu poinformował że jest poślizg wiec będzie później. Zadzwoniłem pod koniec września no i miły pan poinformował mnie ze mój stepway ma okienko produkcyjne między 5 a 10 października oczywiście zadzwoniłem koło 12-stego i podobno autko jest już wyprodukowane. Dalszy czas oczekiwania około miesiąca może półtora. Tak więc ten tego...zobaczymy, aaa wspomnę tylko że wersja ze wszystkim co było w tedy dostępne (szyberdachu nie było w tedy, pojawił się chyba miesiąc później)
Marka: dacia
Model: sandero stepway III (wcześniej II)
Silnik: tce90
Wersja: Comfort
Wysłany: 2022-10-27, 13:02 Re: SANDERO STEPWAY
janbot napisał/a:
Tak sobie czytam i widzę że chyba ja jestem największym pechowcem spośród zamawiających.
Moje zamówienie jest z połowy grudnia 2021 roku. Termin dostawy wielokrotnie przesuwany, już mi się liczyć nie chce. Może to kwestia konfiguracji Dacia Sandero Stepway full opcja bez szyberdachu . Miała być po 4 miesiącach a jest już koniec października, Muszę przyznać że chyba się coś ruszyło w mojej sprawie bo ponoć jest już wyprodukowana.
Jestem wściekły, ponoszę tylko dodatkowe koszty z utrzymaniem starego samochodu, którego na szczęście nie sprzedałem. Ubezpieczenie na raty, przegląd i przygotowanie do przeglądu niespodziewane naprawy, diesel bije rekordy i cały sezon gdy potrzebowałem taniego w eksploatacji samochodu dożynałem starego trupa. 9,5 l ON / 100km
Ale jestem dobrej myśli, że przynajmniej konfiguracja będzie zgodnie z zamówieniem i będę zadowolony z samochodu.
Pozdrawiam Janusz
Zamówiłem 30.07.2022 zwykle Sandero w cvt w full opcji na nowym logo. Teoretyczny odbiór koniec stycznia. Przy konfigurowaniu mówili, że mają slot produkcyjny, a vin dostałem po 3 tygodniach.
W aplikacji od początku października wisi na statusie w produkcji. Nie mam zielonego pojęcia czy można temu ufać. Jak to u was wygląda?
Ciekawe też czy dostane z bezprzewodowym AAuto, bo na wyspach brytyjskich dojeżdżają wybrakowane.
Zaloguj się do aplikacji My Dacia i dodaj samochód, jak już dodasz samochód to kliknij zobacz wyposażenie auta , jeśli wyskoczy błąd to znaczy że samochód jeszcze się nie wyprodukował, jeśli będziesz widział wyposażenie auta to połowa sukcesu 😁 Ja dostałrm info od dilera o produkcji samochodu na dzień 5 października, i 6go już moglem zauważyć jego wyposażenie , a wcześniej błąd a sprawdzałem od maja 🤣
Nie orientuje się ktoś ile zajmuje transport do dilera z centrum dystrybucyjnego , wiem że czeka na papiery z LPG itp ale blokady technicznej spowodowanej brakiem "czegoś tam" naszczescie nie ma (według zapewnień sprzedawcy)
Zaloguj się do aplikacji My Dacia i dodaj samochód, jak już dodasz samochód to kliknij zobacz wyposażenie auta , jeśli wyskoczy błąd to znaczy że samochód jeszcze się nie wyprodukował, jeśli będziesz widział wyposażenie auta to połowa sukcesu 😁 Ja dostałrm info od dilera o produkcji samochodu na dzień 5 października, i 6go już moglem zauważyć jego wyposażenie , a wcześniej błąd a sprawdzałem od maja 🤣
Dzięki, faktycznie po kliknięciu w dane techniczne wyskakuje błąd, będę monitorował. Masz info czy produkują twój samochód w Ruminii? Generalnie z tego co przeglądałem to transport zajmuje ponad miesiąc ale to ciągle się zmienia. Na starcie mi konsultant mówił, że jedyne z czym mają obecnie problem to kierowcy.
Pozdrawiam Janusz
Mój samochód miał produkcję w Maroku , od razu miałem taką informację od dilera. Moja bestia wyprodukowana została 5.10 i do Słowenii samochód dotarł 17.10, do Bytomia na skład centralny 25.10 no i do salonu zostało 2 kilometry w linii prostej, obawiam się że więcej czasu transport zajmnie do salonu niż z Afryki 🤭 Póki co opóźnienia równe 3 miesiące, moze dywaniki gumowe może mi się uda ugrać z racji opóźnienia 😂
Zamówiłem 10.10 nowego joggera, w salonie powiedziano mi o terminie na koniec marca 23r. Teraz na stronie mydacia widzę, że data dostawy jest przewidziana na 4-13 grudnia tego roku.
Ile razy przesuwała się Wam data w odbioru w aplikacji?
Bez tytułu.png
Plik ściągnięto 19 raz(y) 25,02 KB
Ostatnio zmieniony przez Tis 2022-11-01, 15:22, w całości zmieniany 2 razy
Jogger zamówiony w kwietniu. Miałem termin na połowę lipca. Pod koniec maja dzwoni diler, że auto już jest, trzeba tylko formalności dopiąć - odebrałem na początku czerwca.
Są tu jednak tacy, którym termin był przesuwany wielokrotnie w drugą stronę.
Witajcie,
Za kilka dni, po 8 miesiącach od zamówienia (zamówiona w pierwszej połowie marca), w końcu będę mogła odebrać moją Sandero Stepway 😁 już nie mogę się doczekać. 😁
Witam
Mała aktualizacja, mój stepway wyprodukowany na początku października jednak raczej nie zostanie odebrany w tym miesiącu.
Według systemu dojedzie do centrum dystrybucyjnego dopiero 24 listopada, więc termin odbioru dopiero w grudniu
Ostatnio zmieniony przez marsko 2022-11-13, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
AKTUALIZACJA! Jogger Extreme 7-os. z LPG
Zamówienie z walentynek 2022. Pierwszy termin był na 30 czerwca. Drugi na 30 września - do tego momentu samochód nadal nie rozpoczął swojej produkcji...
Dziś udało mi się (w końcu) dodzwonić do dealera. Samochód zaczął być produkowany 😍
Ponoć ma wyjechać z fabryki w połowie listopada 😅
Dowiedziałem się też, że jestem "wyjątkowo pechowy"...
Jak szczęście mi dopisze i coś ruszy w temacie to napiszę.
Dealer zrobił mi prezent na święto niepodległości - w środę dostałem mail, że auto stoi w salonie. Dzisiaj ma dzwonić i umawiamy się na odbiór 😍
Cena z lutego, rabat 2 tysie za niedotrzymanie terminu, zniżka 30% na opony zimowe 😎
Status zamówienia możesz sprawdzić w salonie gdzie oczywiście zamawiałeś autko, z mojej wiedzy aplikacja działa różnie. W salonie powiedziano mi że trwają jakieś prace nad tym by w przyszłości aplikacja działała lepiej.
Ja osobiście nie używam tej aplikacji więc niestety nie pomogę, wszystkiego dowiaduję się w salonie. Powodzenia w czekaniu i cierpliwości życzę, choć łatwo nie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum