Wysłany: 2024-02-15, 22:20 Biała Sandero II Laurette,
Witam,
Przedstawiam moją Dacię Sandero II 0.9 TCe z 2018r.
Auto po zakupie wyglądało tak:
Aktualnie autko wygląda tak:
Kupiłem ostatnio okazyjnie body kita od ECOPLAST TECHNOLOGY.
Cena była niska pakiet nie montowany, ale niestety do malowania ze względu na ryski.
Listwy progowe nie mają taśmy dwustronnej. Niestety na krawędzi listwy jest rant, co powoduje że typowa taśma samochodowa chowa się wewnątrz profilu.
Czy ktoś na forum montował taki pakiet? Każda porada mile widziana. A być może ktoś jest w stanie polecić jakieś dobre taśmy dwustronne o grrubości od 2mm i więcej grubości?
Ostatnio zmieniony przez PiotrekH 2024-02-15, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki
Jeszcze nie instalowałem. Czekam na dobre warunki pogodowe do lakierowania. Listwy pójdą w czarny półmat. Jeśli pogoda dopisze to w tym miesiącu to ogarnę.
Jeśli chodzi o klej do szyb to nie chce zniszczyć lakieru. Mam pewne doświadczenie z klejeniem za pomocą tego kleju. O ile do lakieru przyklei się na mur beton to do plastiku już nie koniecznie. No i najważniejsze- trwale spaskudzi lakier.
Ostatnio zmieniony przez PiotrekH 2024-04-02, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-07-15, 07:42
Oj, dziwny jest ten świat... Mam Stepway a z powodu długiego zwisu, najchętniej to bym dolny element spod przedniego zderzaka usunął a nie jeszcze coś doklejał
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-07-15, 07:44, w całości zmieniany 1 raz
On jest w miejsce tej oryginalnej gumy także auto nie straciło prześwitu. Mi znowu średnio wizualnie pasuje zawias ze stepway. Jeździłem kiedyś stepwayką I gen i za bardzo moim zdaniem buja budą, a na wietrze podmuch boczny wyjątkowo nieprzyjemny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum