OTS OEB3 - marzec 2024
Skrzynia biegów z trudem zmienia biegi
- Kod OSP: OEB3 / Biuletyn Techniczny:
- Klasyfikacja OTS: Czerwony = Poważny, możesz otrzymać list do domu i/lub SMS/e-mail;
- Manifestacja: trudno wrzucić bieg (na przykład 2) lub trudno z niego wyjść;
[...]
- Liczba pojazdów, których dotyczy problem: wydaje się, że większość została wyprodukowana w drugiej połowie 2023 r.;
- Dotyczy modeli: SANDERO III - w tym podwariant STEPWAY - szczególnie z silnikiem 1.0 TCe 110 (H5D);
[...]
Moja leasingowana SS3, zakupiona w końcu października 23. Od jakiegoś czasu trudno czasami wbić 1 albo wsteczny. Na innych biegach nie stwierdziłem trudności. W aplikacji brak informacji o zidentyfikowaniu mojego pojazdu do akcji serwisowej. Odezwać się do nich samemu, czy też ten typ (SS3) tak po prostu ma? W moim poprzednim Nissanie P12 też tak bywało, no ale on miał 20lat już... ;)
Jedź i zgłoś to do ASO. Problemem jest prawdopodobnie przecierające się cięgno. Podobno było fabrycznie źle ułożone i się niszczyło w czasie pracy. U mnie po 3 latach (szczególnie zimą) nie można było wrzucić jedynki i bieg zostawał np. na wstecznym mimo zluzowania manetki. Wymiana linki zajęła im mniej niż godzinę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum