Dla wszystkich, którzy kupują ubezpieczenie OC AC i Assistance i zależy im na wysokim limicie kilometrów holowania. Hestia ostatnio jako druga firma wśród ubezpieczycieli zniosła limit kilometrów holowania w Polsce i Europie. Chodzi o ofertę ubezpieczenia E7 (OWU str. 26) z Wariantem Assistance TURBO. Nawet agenci byli zdziwieni ale potwierdzili po konsultacji w Hestii. Zawsze było 1500km, więc teraz wyjazd np. na Bałkany albo do Grecji jest w pełni chroniony.
Może ma ktoś jakieś porównania ubezpieczenia , korzystnego , dla najnowszego Duster III. Może ktoś już ubezpieczał nowe auto z 2024 roku?
Zrób najpierw kalkulację u Dealera. Potem najkorzystniejszą ofertę tego konkretnego Towarzystwa Ubezpieczeniowego przelicz jeszcze u jakiegoś zewnętrznego Agenta.
Często pakiety i OWU takich ubezpieczeń dealerskich różnią się od tych samych u Agenta.
Mam teraz zewnętrzne ubezpieczenie AC w opcji All Risk, a u Dealera było to niemożliwe (np. było wykluczone samoistne stoczenie się pojazdu). Poza tym wartość pojazdu bywa wyższa zewnętrznie (nie mówię o pierwszym ubezpieczeniu gdzie zawsze jest wartość z faktury zakupu). Warto to trochę posprawdzać i warto czytać OWU.
DD3 Hybryda, wartość samochodu 124k, PZU z dodatkowym pakietem auto zastępcze bez limitów - w pakiecie dilerskim, 2700zł trójmiasto. Płatność za auto gotówką więc pakiet dilerski nie jest tylko dostępny dla tych, co biorą finansowanie dacia.
Pierwsze ubezpieczenie było od Dealera potem trzymałem się HDI...
Co roku wartość OC+AC+NNW malała by w tym roku przedłużenie wyszło o 500zł więcej niż rok temu
w tym roku przedłużenie wyszło o 500zł więcej niż rok temu
czyli?
bo mój człowiek od ubezpieczeń wyliczył mi kwotę 1500zł, ale po rozmowie z nim zdecydowałem się na większy wariant z sam. zastępczym i kwota ostateczna to 1659 zł w InterRisk za Logana 2 MCV z 2019 0,9 TCe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum