Znalazłem na YT jak goście kasują inspekcję z poziomu manetki w sandero II. Ja nie mogę wybrać w menu pozycji service. Po prostu jej nie ma Dlaczego tak jest? W dd4all mogę to zrobić ,ale jednak manetką jest zdecydowanie wygodniej.
Znalazłem na YT jak goście kasują inspekcję z poziomu manetki w sandero II. Ja nie mogę wybrać w menu pozycji service. Po prostu jej nie ma Dlaczego tak jest? W dd4all mogę to zrobić ,ale jednak manetką jest zdecydowanie wygodniej.
Co więcej - takie kasowanie "z palca" jest opisane w oficjalnej instrukcji. U mnie też nie działa. Prawdopodobnie producent / importer/ sprzedawca )* zablokował.
Z wyprzedzeniem zmieniłem olej i filtry, kupiłem V-gate . Dziś pokazał się "zygzak" . Dacia reset serwis załatwił sprawę w mgnieniu oka. Prostsze to już być nie mogło.
Hej, czy sandero 3 za pomocą v-gate i apki dacia service reset zresetuje inspekcje serwisową? Proszę o potwierdzenie osób, którym się to udało, podobno kasowanie jest zablokowane przez producenta. To prawda?
Cześć
MAm podobny problem - po skasowaniu "z kierownicy" inspekcji oleju i przeglądu interwał oleju ostawia się na 30k km/24m, a interwał przeglądu na 100km/12m. NIe da się tego skasować przez Dacia Service + vGate iCar. Interwały są prawidłowo odczytywane, ale jakakolwiek zmiana jest niemożliwa.
Czy można na to coś wyczarować poza ASO? Dzwoniłem do serwisu i panienka zaproponowała "diagnostykę" usterki za ok 500 i raczej skończy się ustawieniem na nowo inspekcji na 30k km bez możliwości samodzielnego zresetowania. Trochę to niepoważne ze strony serwisu.
Jeśli ktoś ogarnięty z Wrocławia i okolic podjąłby się przeprogramowania tej inspekcji to chętnie skorzystam, oczywiście nie za dziękuję :)
Cześć
MAm podobny problem - po skasowaniu "z kierownicy" inspekcji oleju i przeglądu interwał oleju ostawia się na 30k km/24m, a interwał przeglądu na 100km/12m. NIe da się tego skasować przez Dacia Service + vGate iCar. Interwały są prawidłowo odczytywane, ale jakakolwiek zmiana jest niemożliwa.
Czy można na to coś wyczarować poza ASO? Dzwoniłem do serwisu i panienka zaproponowała "diagnostykę" usterki za ok 500 i raczej skończy się ustawieniem na nowo inspekcji na 30k km bez możliwości samodzielnego zresetowania. Trochę to niepoważne ze strony serwisu.
Jeśli ktoś ogarnięty z Wrocławia i okolic podjąłby się przeprogramowania tej inspekcji to chętnie skorzystam, oczywiście nie za dziękuję :)
Mam to samo tylko mogę kasować 300km/24 miesiące jeśli chodzi i przegląd. Natomiast olej normalnie 30000km/24miesiecy. Wychodzi na to że aso to blokuje.
W Dusterze z 2023 roku wystarczyło uruchomić stacyjkę bez odpalania silnika i przytrzymując strzałkę na kierownicy skasować (a właściwie wybrać kiedy ma znowu przypomnieć).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum