Ok.
Tak czy inaczej: czy u Was w mapach sandero III gdy zbliżacie się do fotoradaru to macie tylko ikonkę i odległość od niego, czy także sygnał dżwiękowy?
Oczywiście w menu nawigacji mam "ostrzeżenia o zagrożeniach " włączone
(nadmieniam, że po zakupie samochodu wgrałem najnowsze dostępne aktualizacje map naviexstras z uwagi na 3 letniądarmową aktualizację map)
keikan a problemem nie będzie język nawigacji? Bo kiedyś mi się obiło o uszy, że nie każdy kraj ma w prawie krajowym pozwalanie na ostrzeganie przed fotoradarami ... Może zmiana na j. polski coś zmieni ...
Ale niezależnie od w/w dywagacji postaram się to sprawdzić jutro w mojej, tej samej wersji MediaNav w Jogger. To będzie to samo co w Sandero III. Zaznaczam, że mam najnowszą wersję tej "szarej" odmiany (software tabletu) i najnowsze mapy (bo to może wpływać na sposób zachowania tego ostrzegania).
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Przerabiałem już wszystko i po dwóch mandatach mogę powiedzieć jedno:
1. Yanosik XS jako baza - totalne bezobsługowy - zapominasz, że masz.
2. Waze jako nawigacja przez Android Auto
Przerabiałem już wszystko i po dwóch mandatach mogę powiedzieć jedno:
1. Yanosik XS jako baza - totalne bezobsługowy - zapominasz, że masz.
2. Waze jako nawigacja przez Android Auto
Dzięki za odpowiedz, ale nigdy nie przełamię się do podłączenia telefonu do systemów samochodowych (nie ważne z jakich powodów)
keikan a problemem nie będzie język nawigacji? Bo kiedyś mi się obiło o uszy, że nie każdy kraj ma w prawie krajowym pozwalanie na ostrzeganie przed fotoradarami ... Może zmiana na j. polski coś zmieni ...
Ale niezależnie od w/w dywagacji postaram się to sprawdzić jutro w mojej, tej samej wersji MediaNav w Jogger. To będzie to samo co w Sandero III. Zaznaczam, że mam najnowszą wersję tej "szarej" odmiany (software tabletu) i najnowsze mapy (bo to może wpływać na sposób zachowania tego ostrzegania).
Dzięki
Od razu po zakupie samochodu przez naviextras zrobiłem upgrade zarówno systemu medianav jak i map.
Oczywiście w ustawieniach mam jezyko polski (ostrzeżenia o zagrożeniach włączone)
Ciekawi mnie to, bo w "starym" Dusterze II w MediaNav wraz z pojawieniem się ikony radaru za 500 metrów słychać też ostrzegawcze "pikanie" navigavji.
Bez tego sygnału dźwiękowego można po prostu przegapić pojawienie się samej ikony fotoradaru czy pomiaru odcinkowego...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3984 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-05-08, 10:41
keikan napisał/a:
Ciekawi mnie to, bo w "starym" Dusterze II w MediaNav wraz z pojawieniem się ikony radaru za 500 metrów słychać też ostrzegawcze "pikanie" navigavji.
No właśnie- w MN2 czy MN3 mamy te "bimbanie" w stylu gongu, non-stop aż do minięcia radaru i trzeba to irytujące g***o każdorazowo wyłączać klikając w ikonkę radaru. I niestety chyba nie ma możliwości wyłączenia tego zachowując przy tym inne dźwięki. A nie mogło by sobie bimbnąć kontrolnie tylko raz czy dwa? Gorzej- nawet jak zamkniemy nawigację to te ostrzeżenia działają sobie nadal w tle i też bimba.
A tu jak widać w nowej wersji poszli po bandzie w drugą stronę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum