Wysłany: 2025-09-22, 15:31 Na silniku znalazłem kawałek osłony - gdzie to powinno być?
Witam serdecznie forumowiczów. Ostatnio po otwarciu klapy silnika na środku leżała pianka wytłumiająca, leżała swobodnie na tym srebrnym elemencie. Wcześniej jej tam nie widziałem :) Nie mam pojęcia gdzie ją włożyć. Przesyłam zdjęcia. Jest trochę jak by z drobnymi ubytkami. Nie wiem czy to normalne, Dacia Duster 3 Hybryda z 2024 roku. Proszę o informacje gdzie to powinno być. AI sobie nie radzi, może Państwo poradzicie. Przesyłam zdjęcia. Z góry dziękuję.
zdj1.jpg
Plik ściągnięto 53 raz(y) 245,67 KB
Ostatnio zmieniony przez miromi234 2025-09-22, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
Wygląda na coś niesymetrycznego więc zapewne znajdziesz to samo ale odbite lustrzanie po drugiej stronie w komorze. Może coś do zamontowania koło tych bocznych blach? Jest wcięcie w piance, które sugeruje montaż/wsunięcie jakiegoś wąskiego "żebra" (może blachy właśnie).
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 830 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2025-09-22, 15:43
W okolicy siłownika po prawej stronie. Jam masz zdjęcie, które zamieściłeś to na tym "pustym" elemencie powyżej kielicha amortyzatora, stroną zwróconą do szyby. To tak, jakby przedłużenie tej gumowej uszczelki.
_________________ Nowa zabawka DD 2 :)
Ostatnio zmieniony przez BLACHA_997 2025-09-22, 15:44, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki wielkie za pomoc... udało się dzięki WAM. Jest trochę uszkodzone, brakuje kawałka. Może się utrzyma, zajadę przy okazji na serwis to może podmienią. Pozdrawiam serdecznie.
zdj4.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 199,42 KB
Ostatnio zmieniony przez miromi234 2025-09-22, 16:49, w całości zmieniany 1 raz
Sądząc po twoim opisie mam podejrzenie, że element sam się nie przeniósł do wnętrza komory silnika. Prawdopodobnie miałeś, gościa który sobie to trochę poobgryzał i wciągnał to do środka. :) Masz tam jakieś kuny czy inne gryzonie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum