Wysłany: 2025-02-03, 14:05 Media Display w Sandero III
Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnej Daćki - Tym razem Sandero Stepway III.
Mam pytanie odnośnie obsługi nawigacji w Media Display.
Od razu po zakupie samochodu poprzez navi extras zaktualizowałem sobie oprogramowanie sprzętowe (bo taki dostałem komunikat w aplikacji na komputerze po wpięciu USB z plikami zgranymi z Media Display) oraz zaktualizowałem mapy na urządzeniu (fabrycznie były mapy HERE 2022 Q2, aktualnie są HERE 2022 Q4 z tego co zauważyłem).
W media Nav w Dusterze II w czasie jazdy na nawigacji wyświetla mi się w lewym górnym rogu znak drogowy z aktualnym ograniczeniem prędkości.
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana.
Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Czy w tej nawigacji w ogóle występuje takie coś, czy mam się operać tylko na tych ograniczeniach na kompyuterze pokładowym (zczytywanie znaków drogowych przez kamerę w pojeżdzie)?
No i kolejne pytanie: czy nawigację w Media Display da się "uwolnić" tak jak Media Nav?
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 54 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1823 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2025-02-03, 14:10 Re: Media Display w Sandero III
keikan napisał/a:
Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnej Daćki - Tym razem Sandero Stepway III.
Mam pytanie odnośnie obsługi nawigacji w Media Display.
Od razu po zakupie samochodu poprzez navi extras zaktualizowałem sobie oprogramowanie sprzętowe (bo taki dostałem komunikat w aplikacji na komputerze po wpięciu USB z plikami zgranymi z Media Display) oraz zaktualizowałem mapy na urządzeniu (fabrycznie były mapy HERE 2022 Q2, aktualnie są HERE 2022 Q4 z tego co zauważyłem).
W media Nav w Dusterze II w czasie jazdy na nawigacji wyświetla mi się w lewym górnym rogu znak drogowy z aktualnym ograniczeniem prędkości.
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana.
Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Czy w tej nawigacji w ogóle występuje takie coś, czy mam się operać tylko na tych ograniczeniach na kompyuterze pokładowym (zczytywanie znaków drogowych przez kamerę w pojeżdzie)?
No i kolejne pytanie: czy nawigację w Media Display da się "uwolnić" tak jak Media Nav?
Z obserwacji z Megane IV auto czyta znaki, oraz pobiera informacje z map jeśli takich znaków nie znajdue, a więc można się sugerować wskazaniami na licznikach co do prędkości ponieważ działanie kamerki uzupełnia mapa.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4058 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-02-03, 15:35 Re: Media Display w Sandero III
keikan napisał/a:
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana. Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Wyświetlanie tych znaków drogowych na ekranie mapy (nie tylko o ograniczeniu prędkości) w MN2 i MN3 było uwarunkowane wgraną aktualnie mapą i o ile pamiętam nie było widoczne na mapach uaktualnianych oficjalnie przez Naviextras- znaki pokazywały się dopiero na mapach wgrywanych nieoficjalnie, po "uwolnieniu". Może tu jest podobnie?
Wysłany: 2025-02-05, 13:51 Re: Media Display w Sandero III
Dymek napisał/a:
keikan napisał/a:
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana. Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Wyświetlanie tych znaków drogowych na ekranie mapy (nie tylko o ograniczeniu prędkości) w MN2 i MN3 było uwarunkowane wgraną aktualnie mapą i o ile pamiętam nie było widoczne na mapach uaktualnianych oficjalnie przez Naviextras- znaki pokazywały się dopiero na mapach wgrywanych nieoficjalnie, po "uwolnieniu". Może tu jest podobnie?
Możliwe, bo w DD II mam nawigację uwolnioną i mapy z rutrackera (najnowsze HERE)
A ktoś już bawił się w uwalnianie MediaDisplay?
I jeszcze jedno pytanie odnośnie fotoradarów w MediaNav.
W DDII gdy zbliżam się do fotoradaru to oprócz ikony na mapie słychać też dzwęk ostrzegawczy.
Teraz w Stepway III pojawia się tylko ikona ale bez dźwięku co sprawia, że można taki radar przeoczyć.
Jest jakieś ustawienie, które włączy dźwięk ostrzeżeń?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum