Wysłany: 2025-12-23, 08:26 Re: dacia jogger 120 KM automat z gazem - samochód idealny?
grapess napisał/a:
Tak się zastanawiam, czy tak wygląda 7 osobowy samochód idealny w cenie rozsądnej ???
Przesiadłem się na Joggera z C4 Grand Picasso, więc mam nieco "skrzywioną" perspektywę, ale nawet w takiej wersji uznałbym Joggera raczej za zdroworozsądkowy samochód 6-osobowy (tutaj kłania się ograniczona szerokość). Natomiast dla mnie ideałem byłoby C4 GP z silnikiem 1.2 z Bigstera (od biedy mógłby być ten z Joggera) oraz z LPG...
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 327 Skąd: LU
Wysłany: 2026-02-24, 10:48
Nówka sztuka nie śmigana. Nowy cud miód i orzeszki. Mam tylko nadzieję że nowy 1.2 będzie godnym następcą 1.0.
Jogger byłby bardzo rozsądny, gdyby miał normalny nawiew na chociażby drugi rząd.
Jeśli chodzi o normalny bagażnik w 7 osobowym aucie to niestety tylko gabaryt pokroju Trafica czy Suburbana. Ale to olbrzymie auta. Fakt jest taki że nawet uwielbiana Pacifica przy rozłożonych fotelach, przestrzeni bagażowej za wielkiej to nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum