Widziałem go dwa lata temu w Maroku, widziałem też ostatnio tam, a u nas jakoś nie rzucił mi się w oczy. Może to jakaś mutacja Łady Samary? Albo coś z Tangeru?
Marka: Dacia
Model: JOGGER Expression
Silnik: 1,0Tce 110KM@200Nm
Rocznik: XII 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 57 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 2056 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2026-03-07, 20:22
Dokładnie. Jest to Logan III. Był sprzedawany i u nas w Polsce bodajże od 2021 roku do 2022 roku. Z oferty Dacii w Polsce został wycofany ze sprzedaży ponieważ ( podobno) słabo się sprzedawał. Swego czasu zastanawiałem się nad takim autem, ale z racji tego że jest ich w mało w sprzedaży, zdecydowałem się na inny model. Technicznie jest to zwykłe sandero III z doczepionym kufrem. Oferowany był w dwóch wersjach wyposażenia i z dwoma silnikami 1.0Tce
Marka: Dacia
Model: JOGGER Expression
Silnik: 1,0Tce 110KM@200Nm
Rocznik: XII 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 57 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 2056 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2026-03-08, 19:18
MartinezTychy napisał/a:
dudu$, Był również oferowany z silnikiem 1.0SCe.
faktycznie, w internecie są takie informacje, ale czy u nas w Polsce Logan III /Sandero III było dostępne z tym motorem? Osobiście nigdy nie widziałem żadnego ogłoszenia na naszych portalach internetowych z w/w autami i silnikiem wolnossącym 1.0 Sce
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-03-09, 09:06
eplus napisał/a:
Może to jakaś mutacja Łady Samary? Albo coś z Tangeru?
Serio przeleżałeś pod lodem, czy jednak nas wkręcasz? Sporo taryfiarzy u nas jeszcze zdążyło się obkupić w te LoganyIII zanim zniknęły z oferty. I jeżdzą!
dudu$ napisał/a:
Dokładnie. Jest to Logan III. ... Technicznie jest to zwykłe sandero III z doczepionym kufrem.
Przestań, bo może ktoś naprawdę nie wie i uwierzy... W wszystkich 3 generacjach różnica między Sandero a Loganem poza tym bagażnikiem, tkwi w dłuższym wnętrzu Logana- większy rozstaw osi Logana i więcej miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu. Także i w Loganie III- od przodu do słupka B rzeczywiście to samo, ale dalej to już się centymetry wnętrza rozjeżdżają. W obecnej i poprzedniej generacji różnica między Loganem a Sandero wynosi jedyne 4,5cm a odczucia siedząc z tyłu w Loganie- "jakiś kosmos"
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-03-09, 09:28, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum