To też jeżdżąc na krótkich odcinkach należy odłączyć inteligentne ładowanie. Ja tak zrobiłem i Aku jest doładowany 😁
Poproszę o upowszechnienie wiedzy jak wyłączyć to ekologiczno-ekonomiczne ładowanie akumulatora. Po roku jazdy zostało mi SOH - 89% na mierniku, po naładowaniu prostownikiem. 3 - 4 lata i wymiana na nowy, słaby wynik.
W fordzie dałem generator PWM i mam sterowanie napięciem alternatora w kabinie schowane za radiem.
Dodam tylko, mam 100 kilo wagi i nic z fotelem się nie dzieje po 22000 kilometrów.
Ostatnio zmieniony przez Rysiek 2026-02-15, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1494 Skąd: Kępno
Wysłany: 2026-02-16, 21:35
Ja mam a/s prawie cały czas włączone, inteligentne ładowanie nie ruszane i po 4.5 roku k 130tya km sprawność fabrycznego Aku na poziomi 93 albo 97 nie pamiętam dokładnie. Ani razu nie miałem komunikatu o priorytetowym ładowaniu mu Aku. Może za mało hamujesz silnikiem (za często sprzęgło i hamulec) ?
Marka: Renault
Model: Rafale
Silnik: E-tech 1.2
Rocznik: 2025 Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Sie 2021 Posty: 442 Skąd: małopolska
Wysłany: 2026-02-17, 13:54
Najbardziej to chyba, jak w standardowym ładowaniu, najbardziej wykańcza Aku krótka jazda miejska po kilka km. Ja mam już chyba 4 samochód z inteligentnym ładowaniem i dojazdy do pracy rzędu 30-40 km w jedną stronę utrzymują akumulator w dobrej kondycji.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ja, właśnie podłączyłem moduł zasilający do kamerki Mio i ustawiłem na 24 godz. - start stop się nie włącza nawet po przejechaniu 30-40km i scaner pokazuje cały czas ładowanie na poziomie 14,7-15,3V.
Dzisiaj będę leciał do Gdańska (200km) to zobaczę czy będzie działał start/stop i napięcia ładowania.
Dzień dobry!!! Duster 3 motor 1,2 ,130 KM zauważyłem kilka razy podczas krótkiego zatrzymania się po przejechaniu około 10 km z krótkim hamowanie do włączenia się na rondach pracujący wentylator chłodnicy, temperatura na liczniku utrzymuje się na drugiej cegiełce, nigdy nie widziałem żeby była dalej np.przy trzeciej cegiełce jaka jest aktualna temperatura płynu ?? nie wiadomo ,czy to jest normalne że się włącza przy tych silnikach,czy trzeba zareagować i do aso.
Ostatnio zmieniony przez gawron3 2026-03-14, 19:55, w całości zmieniany 1 raz
Killer King Dzięki za szybką podpowiedż troszkę mnie uspokoiło to co piszesz,ale klimatyzacja nie była załączona i ikonka klimy wtedy się nie świeciła .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum