Wysłany: 2026-05-25, 15:22 Chłodzenie tylko z jednej strony
Cześć,
Mam problem z Dacią Lodgy 1,6 SCE 2017 rok, otóż po włączeniu klimatyzacji zimne powietrze leci tylko po prawej stronie, czyli z nawiewu po prawej stronie deski rozdzielczej i z prawego nawiewu na środku deski rozdzielczej. Z nawiewów po lewej stronie leci wręcz gorące powietrze. Czy ktoś miał podobny problem? Czym to może być spowodowane?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 122 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4172 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-05-28, 08:08
jack63 napisał/a:
A co to jest ten sewis? Na czym polega? Ja nie robiłem i raczej nie mam zamiaru robić.
Ale samochód z którego rocznika? Z 2024? Bo ja, jeżeli klimatyzacja działa i nie mam zarzutów co do jej chłodzenia, to robię taki "serwis" po 9-10 latach. W obecnym Sandero z 2017, też NIC jeszcze przy klimie nie robiłem.
Druga grupa to "wyznawcy corocznego serwisu klimy", którzy bez względu na jej działanie, zazwyczaj na początku sezonu, jeżdżą wydać tradycyjnie swoje pieniądze, w dodatku często w różnych niekoniecznie zbyt profesjonalnych punktach.
Każdy ma wybór
Ale w przypadku problemów- jak u autora wątku, bezwzględnie trzeba od takiego serwisu zacząć.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-05-28, 08:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum