Wysłany: 2008-11-03, 20:23 Zielona Strzała Południa
Witam.
Jest to Dacia 1310p z 18 lipca 1983 roku. Autko w rodzinie jest od ok 90 roku. Jako I miał ją mój dziadek potem dostał ją mój tata w 2004 roku no i padło teraz na mnie Jestem jej szczęśliwym posiadaczem od 2007 roku. Większość czasu przeznaczyłem na doprowadzenie jej do stanu widocznego na końcowych zdjęciach. Auto przeszło narazie remont blacharki. Silnik jest wporządku i odpala na dotyk. Z bajerów to Daćka otrzymała odemnie radyjko Alpine CDE-9822RB, dwa przednie głośniki Magnat Power Plus 102, wzmacniacz Magnat Rock4000 (planowana zmiana) i głośniczek Alphard CW 1202CX. Tak na zakończenie dodam że to jest 4 dacia jaka zagościła w rodzinie
Główny plan:
- DOPROWADZIĆ AUTO DO STANU ORYGINALNEGO
Brakuje mi jeszcze tylko przedniego chromowanego zderzaka!!!
Jakby ktoś miał taki zderzak na zbyciu jestem poważnie zainteresowany kupnem.
- już go mam
Na początek dodam takie rodzinne zdjęcie :D
Jak widać na zdjęciu poprzednim właścicielem "zielonej strzały" był mój dziadek (bodajże drugi właściciel w kraju - ręki nie daje - potem tata i później padło na mnie :D)
Trochę zdjęć ze stary czasów Strzały przed i w czasie remontu (z góry przepraszam za jakość zdjęć):
No i lakierek
- tak wygląda nówka sztuka
Z góry chciałbym przeprosić za nieład w garażu
Zdjęcie plenerowe mojej strzały i jej właściciela, czyli ja w samej osobie :D
Na dzień dzisiejszy auto jest po polerce nadal doprowadzam je do normalnego stanu np. środek
Autko na dzień dzisiejszy (04.01.2010) wygląda tak:
Przez zimę zgromadziłem trochę części i na wiosnę będą niektóre zakładane
Są to między innymi:
- oryginalne chlapacze,
- tylne lampy (nóweczki)
- kierunkowskazy w zderzaku
- deska rozdzielcza (w lepszym stanie) + kratka wentylacyjna
- chromowany przedni zderzak - niestety do poprawy
- komplet siedzeń (tylna kanapa + 2 siedzenia) zielony welur - będzie pasował do Strzały
- gaźnik (oprócz tego że ma te 26 lat to jest w perfekcyjnym stanie)
i wiele innych części.
A oto co kupiłem wczoraj do Strzały Dzisiaj (1marca) zostało zakupione radio Safari 1 Unitra Diora zdjęcia radia dodam jak do mnie przyjdzie
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-02-04, 16:38, w całości zmieniany 39 razy
Radia nie wywale!!!! Radio specjalnie kupowałem. Zresztą zobaczycie sobie na żywo na zlocie Naprawdę ładnie prezentuje się w dodatku z głośnikami Magnata.
Pablo78 powiem ci tak: do dacii było trudno szczególnie z nieszczęsnym drążkiem kierowniczym (ale znalazłem sklep). Fiata 125 nie miałem (dacia jest moim I autem) chociaż kiedyś chciałem go mieć Wg mnie to różnie jest z tymi częściami.
Najchętniej to bym zdjął zderzaki. Wtedy jest jeszcze ładniejsza bryłka. Hak niech sobie zostanie na jakiegoś głąba który będzie jechał tuż przy zderzaku
Istnieje możliwość że pojawi się kiedyś w mojej taki silnik - mocniejszy niż teraz - wtedy będzie podobnie wymiatać
...ten bas z rury wydechowej... cud-miód...
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-01-21, 12:30
Dacia1310p napisał/a:
Radia nie wywale!!!! Radio specjalnie kupowałem. Zresztą zobaczycie sobie na żywo na zlocie Naprawdę ładnie prezentuje się w dodatku z głośnikami Magnata.
A ja
powiem tak na obwodnicy białobrzeskiej postanowiłem sprawdzić ile poleci dacia 1300 i okazało się że doszło do 135 km/h
wrażenia niezapomniane a za kare że staruszkę przegoniłem musiałem ustawić zapłon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum