Marka: Renault
Model: Megane 2 ph2
Silnik: 1.6 Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 251 Skąd: ETM
Wysłany: 2007-11-04, 12:32
Kolor ładny ( ładniejszy niz na stronach dacii) . Możesz dać opis jak sie sprawuje ten silnik w górach( spalanie, dynamika, jakie obciążenie). Widzę że kolega stwarza zagrożenie pożarowe po lasach
Możesz dać opis jak sie sprawuje ten silnik w górach( spalanie, dynamika, jakie obciążenie).
O spalaniu pisałem już sporo, na tym i starym forum powtórzę tylko, że na ropie chorwackiej w terenie górskim, przy 4 os i ich bagażu szczelnie wypełniającym 700l bagażnika, spalał 3,9-4,5 l/100km. Wszystkie moje rekordy niskiego spalania zrobiłem w górach, w poprzednim samochodzie również.
Wysoki moment obrotowy diesla przy niskich obrotach to w górach duży komfort, nawet przy tym słabym silniku. Obawiałem się trochę tej niskiej mocy i stromych podjazdów, ale było zupełnie dobrze. Niska moc dała się wyraźnie odczuć na dość stromych podjazdach słoweńskich autostrad, przy prędkościach 120-130 km/h. I w zasadzie tylko tam
_________________ Gregosa
---------
MCV dCi lauréate | 63k+ km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum