Osobiście, patrząc na miesięczną sprzedaż w poprzednich latach i uwzględniając rzekomy kryzys, nie sądzę, żeby to faktycznie były jakieś znaczne procenty - obstawiałbym poniżej 25, max 33.
Wysłany: 2009-09-09, 09:49 Sprzedaż Renault i Dacia w Polsce
Cytat:
Łączna sprzedaż modeli osobowych i dostawczych Renault oraz Dacia w sierpniu 2009 roku w Polsce wyniosła 1715 samochodów (1522 auta Renault i 193 auta Dacia).
[...]
Sierpień okazał się kolejnym miesiącem, w którym wyniki sprzedaży Dacii (193 sztuk) są lepsze niż w tym samym miesiącu ubiegłego roku – i to o ponad 50%. Całkowita sprzedaż modeli Dacia od początku tego roku wzrosła aż o prawie 25% (1768 sprzedanych aut w okresie styczeń-sierpień 2009 roku w stosunku do 1419 sprzedanych aut w tym samym okresie roku ubiegłego). Na dobry wynik sprzedaży wpłynął przede wszystkim model Sandero, cieszący się największym zainteresowaniem klientów Dacii oraz wprowadzone do sprzedaży w lutym tego roku dostawcze wersje Pick-up i Van.
Długo trwało, ale w końcu poznaliśmy wyniki we wrześniu: 160 szt.
Jest to 23. miejsce - ex aequo z Mazdą, która sprzedała dokładnie tyle samo egzemplarzy (22. jest Subaru - 167 szt., 21 - Chevrolet: 243; z drugiej strony, z połowę mniejszą sprzedażą od Dacii - TATA i Alfa Romeo).
Po trzech kwartałach 1750 Dacii znalazło klientów - co też daje 23. miejsce (22 - Mazda, 2426 szt., 24 - Subaru, 807). [Całkiem fajne towarzystwo... (; ].
"Bez pracy nie ma kołaczy" - przy praktycznie zerowej reklamie to i tak cud, że się cokolwiek sprzedaje. Pozostaje tylko kwestia, czy faktycznie reklama by coś pomogła - albo ile miałaby kosztować, żeby jednak odniosła skutek...
"Bez pracy nie ma kołaczy" - przy praktycznie zerowej reklamie to i tak cud, że się cokolwiek sprzedaje. Pozostaje tylko kwestia, czy faktycznie reklama by coś pomogła - albo ile miałaby kosztować, żeby jednak odniosła skutek...
To pewne, że reklama w mediach spowodowała by wzrost cen aut marki Dacia.
Ja na Dacię wpadłem przypadkiem jadąc do salonu KiA w Poznaniu. Zainteresowany byłem Soulem. Pod uwagę brałem również Peugeot'a 308, jednak tu powalała cena. Ciekawie wyglądała również oferta Hyundai'a - i30. Jednak salon Renault Pieluszyńska w Suchym Lesie przyciągnął po drodze zapchanym po brzegi dużym parkingiem... Wewnątrz salonu, ogrodzona ozdobnym sznurem błyszczała dumnie Dacia - model jak nowy jednak chyba z lat 70-tych (przepraszam, ale nie zapamiętałem modelu). Za tym uroczym "pomnikiem" stał Logan MCV... No i to było to czego oczekiwałem. Tak na marginesie połowa października a mojego auta dalej nie ma... hm...
ogrodzona ozdobnym sznurem błyszczała dumnie Dacia - model jak nowy jednak chyba z lat 70-tych
Tak, widziałem ją ostatnio jak byłem w salonie. Śliczna bryczka na "zabytkowych: tablicach.
Po za tym, jeśli ktoś miałby ochotę pooglądać różne modele Dacii, to w Suchym przebywa ich na placu mnóstwo.
Przedostatnie doniesienie w tym roku: listopad - 196 szt... (ale to bez lekkich samochodów użytkowych, więc prawie na pewno liczba jeszcze wzrośnie, o pikapy i vany).
Tym razem jest to 23. miejsce, ale towarzystwo już tradycyjne: oczko wyżej Mazda (206), a oczko niżej Subaru (165 szt.).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum