1. 16.50 - przyjęcie do serwisu
2. 16.58 - oględziny auta przez pracownika serwisu przed wjazdem do serwisu.
3. 17.00 - folie na siedzeniu i kierownicy
4. 17.02 - informacje, że o 18.00 auto powinno być przygotowane do odbioru.
5. 17.56 - telefon serwisanta, że można odebrać
6. 18.10 - odbiór naprawionego i umytego (łącznie z wycieraczkami) samochodu
Ogólna ocena: -5 - szkoda, że umyte wycieraczki położyli je na zapiaskowane dywaniki.
Po wszystkim - krótka rozmowa o ewentualnym chip - tuningu i do domu.
Kierownik serwisu - na początek piątka z plusem
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony przez flowerman 2009-09-01, 07:22, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2009-10-31, 16:42
Auto-Zięba Katowice. Jeśli chodzi o obsługę 5+. Pan Oskar człowiek do rany przyłóż - wystawiam mu jak najbardziej pozytywną ocenę. Pełne informacje o aucie zostały udzielone. Auto zostało umyte i posprzątane. Bon na przegląd oczywiście dołożony. :)
Ostatnio zmieniony przez Gość 2009-10-31, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2010-01-07, 12:12
flowerman, bez urazy, ale już niejedne teorie słyszałem, a to co napisałeś wyżej wydało mi się niezbyt jednoznaczne, a zdaje się, że nawet był opisany u nas na forum przypadek mechanika z ASO, co to chciał mierzyć poziom oleju zaraz po wyłączeniu silnika... :)
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-01-07, 12:14, w całości zmieniany 1 raz
A no był w ASO Lisowski w Krakowie.
A ja powiem tak kupiłem 4l oleju i tyle wlali po nocy sprawdziłem na bagnecie i do max brakuje ok. 2-3mm więc uważam że chyba jest ok. A te brakujące mm to pewnie ta różnica 0,1l która jest podana w książce czyli 4,1l.
Tak się zastanawiam dlaczego teraz olej sprawdza sie po odczekaniu ok 10min (w instrukcji warsztatowej takie sprawdzanie stoi jako serwisowa i dopuszczalna metoda na sprawdzanie oleju po wymianie) ale zalecane jest sprawdzanie po dłuższym postoju i chyba prawidłowo bo ten rozchlapany olej musi cały spłynąć. I wtedy będzie go więcej niż po tych 10min.
Mnie jak zalali prawie 5litrów to na tą potrzebę chwili zaraz po zgaszeniu silnika sprawdzali poziom oleju twierdząc że jest dobrze a po nocy miałem 5mm ponad max.
W instrukcji pojazdu jest jak byk że zabronione jest nawet uruchamianie silnika jeśli poziom oleju przekracza maximum.
Olej z łaski odessali.
Potem znajomy mechanik stwierdził że może by się nic nie stało bo ew nadmiar oleju silnik wyrzucił by co mogło by uszkodzić katalizator albo w najgorszym przypadku wyszło by przez uszczelkę pod głowicą ale w ASO by im to nie przeszkadzało nie ich samochód
_________________ Pawlo
Ostatnio zmieniony przez Pawlo 2010-01-07, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Dziś zamówiłem swojego " Dasterka " u Zięby, negocjacje ok ( chyba ) obsługa na 6. Duży upust i dodatki. Co do cen przeglądów to faktycznie cena wyższa o ok. 100% niż np. w Zabrzu z tym że nie wiem czy podana cena w Zabrzu jest tylko ceną robocizny bez części.
Pozdrawiam wszystkich
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-18, 21:49
Mam pytanko do Kolegów którzy zamawiali Sandero Arctica u Auto-Zięby - dużo można wytargować? Z opcji jedynie lakier metalik wchodziłby w grę, może szyby elektryczne z przodu. Z akcesorii: nadkola (jeśli są dostępne)+chlapacze na 4 koła...
Da radę coś gratis wyrwać albo jakiś nieduży rabacik chociaż?
jak szukałem swego sandacza to koles twierdził ze da dywany chlapacze i radio albo upust i dywany i nie zalezy mu czy weźmiesz nie ty to innhy zaraz przyjdzie u Dąbrowskiego wziołem goscia pod włos ze zięba daje w tajlach 200 pln wiecej to sie oburzył i powiedział ze jak biore co jest to on daje 300 ale przy pisaniu umowy wyszło 500
W sumie mogę polecić warsztat bo mi w sobotę poza kolejnością wymienili zapchany filtr paliwa. Nie wiem tylko czy nie przepłaciłem... 390 zł łącznie z komputerową diagnostyką bo mi się kontrolki paliły...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum