mam zamiar cos takiego wykupic. Koszt 1,3k na 3 lata (salonie nie sugerowali GAP Renault tylko jakiejs innej firmy). Czy ktos ma jakies doswiadczenia z posiadanie tego? Bo troche malo na forach znalazlem na ten temat.
Ubezpieczenie jak ubezpieczenie - wszystko zależy czy kogoś spotka nieszczęście konieczności naprawy auta. Oraz czy nie ma problemów z wypłatą odszkodowania...
1300 na 3 lata to nie jest az taka straszna kasa, jesli to dziala tak jak mysle. Czyli kradziez lub kasacja i uzupelniaja do wartosci fakturowej z AC. Wiadomo, ze jak cos takiego sie stanie w pierwszym roku, to nowe Dacki za odszkodowanie z AC nie kupisz, a te 1300 zwroci sie z nawiazka. Pytanie, czy to dziala tak jak mysle? .)
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-11-24, 19:19
Słuchaj to ubezpieczyciel na tym zarabia, a nie Ty. Weź to pod uwagę. Druga sprawa to większość ubezpieczycieli nowy samochód ubezpiecza na kwotę fakturową przez rok.Czyli,gdy ukradną Ci samochód w ostatni dzień ubezpieczenia to zwrot pieniędzy masz taki jak na fakturze.
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2009-11-24, 19:22, w całości zmieniany 1 raz
wlasnie czytam OWU AC z PZU i za dodatkowa oplata do AC, dostaniesz "GAP" jednak, male ale. "GAP" jest wazny jesli:"
a) przebieg pojazdu nie przekroczył 20.000 km,
b) pojazd nie uległ uszkodzeniu,
c) nie nastąpiła zmiana właściciela tego pojazdu,
d) w punktach sprzedaży na terenie Rzeczypospolitej
Polskiej, autoryzowanych przez producenta nie nastąpiło
obniżenie ceny fabrycznie nowego pojazdu, o tych sa-
mych parametrach technicznych wraz z wyposażeniem,
co pojazd będący przedmiotem ubezpieczenia;"
Czyli, kiepskie to w wykonaniu PZU. Czytam dalej .)
PS. Pamietacie, zeby zabierac panel z radia ze soba? Paragraf 8.1 punkt 13 OWU AC PZU
Dzisiaj, przy ubezpieczaniu świeżo zakupionego Dustera, dostałem też oferte na GAP. Obecnie kosztuje 1500 zł na 3 lata. Chyba jednak w przypadku Dustera się nie za bardzo opłaca, bowiem wydaje mi sie że na wartości tracić bedzie jak Fabia, albo jeszcze mniej ;)
To ma sens przy drogich autach.
Jeszcze się na 100% nie zdecydowałem, ale raczej nie wezmę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum