Myślałem nad takim "skromnym gadżetem" do mojej loganki...nazywa sie Logan "Angel Eyes", czyli w skrócie lampy soczewkowe z oringami Kurde, zachorowalem na nie...
Czy spotkał sie może ktoś z tymi lampami w Polsce, bo jak nie to bede zmuszony zamówic z "rodzimego" kraju Dacii
Realnie do nabycia powinny być za około 700 zł komplet - to i tak dużo a do tego istnieje niebezpieczeństwo przepalenia ringów - sam ich nie wymienisz po dugie czasem zdarza się że kiepskie lampy parują (o tych wadach czytałem na forum tuningu bmw)
A gdzie by byly realnie do nabycia za 700zl ? W Polsce?
Tam kosztuja 250Euro, co nam daje jakies 850zl + wysylka.
Napisalem do nich maila wczoraj, cena jest za komplec, pasuja idealnie do sedana i mcv ( zreszta to nie ma roznicy w lampach ), koszt przesylki, nic sie konkretnie nie dowiedzialem, bo gosc mi odpisal lekko nie na pytanie: "i sent one set to india, it costed 110 euros". Nie zrozumiał mnie widocznie.
Acha no i w komplecie sa juz zamontowane żarówki, oringi i wszystko co swieci i w lampie byc powinno. Najpisał jeszcze ze moga zamontowac xenon kit, ale na to raczej bym sie nie pisal.
Przede wszystkim ustal kto jest producentem lamp (np. IN pro, Sonar, Hella itp.) Potem pogoogluj znajdziesz jakiś e-sklep tuningowy - rozmawiaj żeby sprowadzili - mają lepsze rabaty w porducentów, negocjuj, KUP
O raju, najbardziej podobają mi sie te brewki. Tylko czarne futerko przykleić
Jeśli już, to reflektory+ błotniki + klapa od sandero....ech, zbyt duży koszt
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2009-11-04, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Wygląd jest OK ale pozostaje kwestia ceny - jak na segment Dacii wysoka- i trwałości ringów świetlnych - śmiem twierdzić że są niewymienialne - a kiepsko wyglądałyby przepalone
Te lampy nie pasują do Logana po lifcie -z uwagi na inne wyprofilowanie atrapy i maski.Po drugie nie ma gwarancji że ringi wytrzymają kilkuletnią codzienną eksploatację Lampa jest nierozbieralna więc wymiana elementów nie będzie łatwa. Z uwagi na powyższe sam wstrzymuję się z zakupem - czekam na ofertę za 200 zł
_________________ GeRRaD
Gość
Wysłany: 2010-05-28, 18:17
Dzięki bardzo za pomoc, hmm a juz mie się sniły jak do mnie mrugają:D
Moze niedlugo bede mial takie lampy, przetestowałbym ich jakosc, czy nie paruja, jak swieca, oraz czy pasuja...czy byliby ewentualnie chętni na takie swieidełka? jest mozliwosc zamowienia chromowych jak i czarnych. Aha i kolejne pytanie, bo wczesniej pisaliscie ze cena jaka oferuja na ebayu jest wygórowana jak na logana, ile za takie lampy mozna byloby zaplacic?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-09-26, 12:50
Ładne są, ale jak się trafi na diagnostę/policjanta służbistę, to mogą być problemy (a w zasadzie pieniądze wyrzucone w błoto). Ostatecznie lampa ma dorze świecić, wygląd to drugorzędna sprawa
Prawdopodobieństwo chęci kontroli lamp w budżetowych autach typu Dacia (oczywiście jeśli nie będą im towarzyszyły spoilery i inne akcesoria agrotuningowe) jest bliskie zeru. To nie jest np. Calibra, która zatrzymywana jest przez drogówkę nagminnie, ze względu na wysoką szansę wlepienia mandatu :)
Inna sprawa, że przeglądu auto z takimi lampami nie przejdzie inaczej niż w "znajomej stacji", bo jak mawiali Rzymianie: "dura lex, sed lex", czyli "durne prawo, ale prawo"...
Zmiana reflektorów na Angel Eyesy i tak nie była na szczycie rzeczy, które chciałbym zrobić, ale mimo wszystko szkoda, że nie ma lamp dopuszczonych do legalnego używania w PL...
Lampy z odbłyśnikiem srebrnym u góry a czarnym niżej ma seryjnie Duster w wersji laureate więc myślę, że i diagnosta nie koniecznie musi się tego czepić, ważne aby dawały światło zgodne z wymogami a to diagnosta sprawdza
_________________ Iść to znaczy stawiać kroki - oby w dobrą stronę
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-09-26, 20:15
Mikele napisał/a:
"dura lex, sed lex", czyli "durne prawo, ale prawo"...
Jeżeli bierzesz się za tłumaczenie tłumacz rzetelnie - twarde prawo,ale prawo
Mikele napisał/a:
To nie jest np. Calibra, która zatrzymywana jest przez drogówkę nagminnie, ze względu na wysoką szansę wlepienia mandatu :)
Uwierz że zdarzają się naprawdę upierdliwi, trafisz na gminnego gliniarza zakompleksionego fana kilkunastletnich vw i podobnych, to do takiej Dacii się specjalnie przy**chrzani
JACO napisał/a:
diagnosta nie koniecznie musi się tego czepić, ważne aby dawały światło zgodne z wymogami a to diagnosta sprawdza
wszystkie cześci i akcesoria zamontowane w samochodzie muszą mieć unijny certyfikat - charalterystyczna literka c. Jedyna szansa w tym, że albo tego nei zauważy, albo przegląd podbije za flaszkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum