W piątek około 17.00 odebrałem. Samochód został przygotowany bez zastrzeżeń a samo przekazanie profesjonalne i miłe - w prezeńcie dostałem dobre francuskie wino. Firma UNI-CAR DWA dołożyła za jedyne 740 zł opony zimowe - Micheln. W sobotę wyjazd go Gdańska i dzisiaj pwrót. Pierwsze wrażenia z jazdy super. Samochód jechał dość żwawo chociaż nie przekraczałem 2500 obrotów co dawało na 5 biegu prętkośc prawie 100 km/h. Zużycie ON ponożej 5 l/100 km. Dla mnie rewelacja.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-08, 16:57
aaikon napisał/a:
Pierwsze wrażenia z jazdy super. Samochód jechał dość żwawo chociaż nie przekraczałem 2500 obrotów co dawało na 5 biegu prętkośc prawie 100 km/h. Zużycie ON ponożej 5 l/100 km. Dla mnie rewelacja.
Jak oceniasz dynamike tego pojazdu, zbieranie sie na trasie, wyprzedzanie ? Niski apatyt na paliwo to najwieksza zaleta DCI 68 KM ale ta niewielka moc nie wiem czy az tak przeszkadza , czy da sie jechac ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2010-02-08, 16:58, w całości zmieniany 1 raz
Co prawdw Stepway nie wyrywa asfaltu spod kół ale uważam, że dynamikę ma wystarczającą. Jeszcze za mało przejechałem aby wyrobić sobie obiektywną opinię. Moja pierwsza dłuższa jazda była autostradą i to z ograniczoną szybkością. Dzisiaj jeździłem w normalnym ruchu miejskim i startując sopd świateł nie zauważyłem abym zostawał w tyle. Przyspieszając cały czas nie przekraczam 2500 obrotów i pod stopą czuję jeszcze sporo do wyciśnięcia.
hej aikon GRATULUJE GRATULUJE GRATULUJE temperatura na dworze spada wiec spij w domu a nie w aucie;] a zreszta ogrzewanie to autko to ma wystarczajace;] pozdrawiam chlopaki ;] czesc maciek i mekintosz dawno nie bylo przyjemnosci poklikac;] teraz pora na was!!!
hejka kufi79, zauważyłem w Lublinie jak by zaczęło być coraz więcej Dacii, ostatnio z moim anglistą doszliśmy do wniosku że jeśli kupować samochód nowy czy używany to tylko Dacia ze względu na tanią eksploatacje i małą usterkowość, myślę że jak zaczne pracować to wezmę sobie właśnie Dacie na kredyt, Sandero Stepway na prawde nieźle wygląda bo ostatnio zrobiłem taką małą sondę pokazałem fotki tego samochodu ( z zakrytym logo i nazwą i kazałem powiedzieć co to za samochód, usłyszałem nawet że jest to nowy model Mitsubishi , przeważnie było zdziwienie że Dacia jest takim ładnym samochodem ,
napisał ten co jeździ samochodem na F
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
haha czesc macko wiesz co mi sie podoba w tobie ze jestes mlody { chyba mlody} skoro pisales ze sie uczysz jeszcze to twoje podejscie do aut jest dosyc rozsadne tak trzymac fajnie ze i mlodzi ludzie maja czasami glowe na karku ;] a nie tylko patrza na znaczek i super konie pod maska stojace czesciej w warsztacie niz na ulicy ;] jak bedziesz chcial juz kupic dacie to daj znac;] umowimy sie na jazde probna;] moze to juz bedzie duster 4x4 ;] w kolorze brazowym ;] powiem ci ze wczesniej chorowalem na taka renie jak ty masz tylko mi sprzatneli dlatego kupilem w nowej budzie pozdrawiam maciek szerokosci moze sie kiedys spotkamy na ulicy to smialo wal jak w dym to pogadamy;] chyba ze trafisz na moja zone . co do ilosci daci w lublinie to masz racje ostatnio jezdzi tego bardzo duzo co mnie cieszy.
kufi79, trzymam cie za słowo , mam 18lat, wole mieć Nowiutką Dacie niż samochód w którym będę mia 100bajerów ale które w jeździe nie są potrzebne, samochód powinien być 1. bezpieczny 2. komfortowy 3. Tani w utrzymaniu 4 ładny . Dobra koniec spamu aaikon, wstaw więcej fotek swojego wampira
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2010-02-11, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj stuknął pierwszy 1000. Z tego auta jestem bardzo zadowolony po podliczeni spalaniw wyszło na poziomie 5,5 l przy 3/4 jazdy miejskiej. Moi znajomi dziwili się, że kupiłem Dacię ale ją zobaczyli to od razu zmnienil swój pogląd. W jeździe miejskiej sprawuje się bardzo dobrze a i w poza miastem też jest nieźle. Nie mam kłopotów z wyprzedzaniem ciężarowców. Pozdrawiam wszystkch użytkowiczów Dacii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum