witam. chciałbym się z wami przywitać jestem z gdanska i czekam na odbiór dacii sandero
stepway 1.5 dci myślę że trafny wybór choć mam 194cm wzrostu. jeszcze raz pozdro dla wszystkich
witaj laisar. szukałem auta do 45 tys zł brałem również pod uwagę używane. ale jedno mogę szczerze powiedzieć byłem dwa razy w niemcach raz w holandii straciłem kupe kasy na te wyjazdy a tam same złomy. nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzeda dobrego auta. a przebiegi 2latek diesel 200tys. km normalka. chyba ta daćka będzie ok no i w dieslu..
Ależ sprzeda - tyle że przecież nie pół-darmo <: Z tym, że 200 tys. to przecież nie jest żaden straszny przebieg, zwłaszcza po dobrych drogach. To tylko u nas pokutuje przekonanie, że po 100 tys. to już równia pochyła - na złomowisko... I z jednej strony wynika to z faktycznego stanu naszych dróg - ale z drugiej z tego, że sporo osób nie ma nawyku dbania o stan techniczny auta. Bo mycie co sobotę itp karesy to nie to samo co pilnowanie wymiany zużytych części innych niż klocki /:
Witaj i gratuluję, że zdrowy rozsądek wygrał. Myślę, że będziesz zadowolony jak zdecydowana większość klubowiczów. Najważniejsze - masz nowe autko z gwarancją i wypasione jak niejeden wagen. No właśnie nie piszesz o wyposażeniu.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2010-01-21, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
Bo to się po prostu bierze z niezrozumienia, że nie ma rozwiązań idealnych i każde ma swoje zalety, ale i wady. Rzeczywiście są auta, w których niektóre części zużywają się faktycznie wyjątkowo często (a już zwłaszcza na kiepskich drogach) - ale to przecież głównie dlatego, że priorytetem przy ich projektowaniu było co innego, np komfort czy właściwości jezdne. "Albo rybki, albo grzybki" <:
A po drugie - jakość kosztuje: trudno, żeby np cudowny (ale i tak raczej na gładkich drogach...) wielowahacz był tani ja "klasyczne" zawieszenie...
witam jeszcze raz klubowiczów ..dzieki za te dobre słowa pod adresem mojej przyszłej daćki a propo marku 1603 wziąłem sandero stepway 1.5dci z pakietem komfort za 1300zł chciałem jeszcze coś dokupić ale nie ma takiej opcjii...
do kolegów co tak piszą o tych używańcach.... sam pracuje w serwisie auto-moto ale co prawda w branży autokosmetycznej ale jak widzę te wszystkie audi,passaty.vwageny, co ludziska pokupywały za pomocą kredytu i teraz to pompa to rozrząd to hamulce itp. itd. to jest horror. ale u nas jest tak nie masz audi,mietasa lub vw to co z ciebie za gość???.. żona mi przed kupnem powiedziała marcin pamiętasz czasy sony,panasonic? a teraz co mamy sprzęt lg,samsunga i jak hula tak będzie z daćką za pare lat!!!!!!
jak nie szybciej.
[ Komentarz dodany przez: laisar: 2010-01-21, 13:24 ] Swoje posty można edytować - przycisk po prawej stronie posta... (: (Ogólnie warto zajrzeć do "dobrych rad").
_________________ marcin27111974
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-01-21, 13:24, w całości zmieniany 2 razy
witaj paaw29 zamówiłem na abrahama widzę że też śmigasz sandero tyle że w benzynce powiedz jakie wrażenia? dobre to auta bo to moja pierwsza daćka w życiu? szukałem czegoś fajnego rozglądałem się też na rynku wtórnym ale jak wcześniej pisałem tam same złomy. no i wybór padł na sandero stepway 1.5 dci mi się wydaje trochę mała ale to tylko złudzenie bo jestem wysoki....
paaw29 jak odbiorę swoją daćkę w marcu możemy jakieś spotkanko zorganizować na mieście.... pozdrawiam
_________________ marcin27111974
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-01-22, 00:48, w całości zmieniany 1 raz
witaj paaw29 zamówiłem na abrahama widzę że też śmigasz sandero tyle że w benzynce powiedz jakie wrażenia? dobre to auta bo to moja pierwsza daćka w życiu? szukałem czegoś fajnego rozglądałem się też na rynku wtórnym ale jak wcześniej pisałem tam same złomy. no i wybór padł na sandero stepway 1.5 dci mi się wydaje trochę mała ale to tylko złudzenie bo jestem wysoki....
paaw29 jak odbiorę swoją daćkę w marcu możemy jakieś spotkanko zorganizować na mieście.... pozdrawiam
Auto sprawuje się super, fakt że mam dopiero 10tyś km przejechane ale to już druga zima i nawet jak postoi tydzień na parkingu (do pracy jeżdżę autobusem) to odpala od "pierwszego", aku ładnie trzyma, ogólnie jestem bardzo zadowolony z daćki, no i także jestem zwolennikiem auta nowego aniżeli używanego od pierwszego właściciela, nie palącego i jeżdżącego tylko do kościoła :) :) hehehe...
Silniczek 1.4 wystarcza mi na moje potrzeby, nie muszę mieć przecież auta sportowego.
Marcin, jak odbierzesz auto to pstryknij jakieś fotki, no i może jak się kiedyś spotkamy to chciałbym się przyjżeć bliżej stepway'owi. Zamawiałeś na Abrahama, ja też, może u Pana Andrzeja? Pozdrawiam i życzę samych pozytywnych wrażeń z jazdy nową sanderką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum