Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3709 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-26, 15:30
Fajny kolor ale jeśli nie przekonstruowali układu przeniesienia napędu (blokady mechanizmów różnicowych choćby) to daleko jej nawet do Honkera w terenie. Chyba żeby dowieźć d... generała na poligon i z powrotem
A za gieneralskie lemuzyny to robią "Gelandy" (wiem bo się kiedyś w RZ nw Święto WP (15 VIII) zgubili i... tłumaczyłem jak dojechać grze trzeba. Mieli GPS'a i zamiast do JW trafili pod hurtownię wyrobów metalowych. Cóż, pokrewne branże )
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-11-27, 18:16
A ja tempomat, ekspres do kawy,zestaw głośnomówiący zintegrowany z radiem, dvd w zagłówkach (jeden z klubowiczów wrzucił fotki i wygląda super), webasto, klima dwustrefowa automatyczna i nic więcej nie chcę
Rzecz jasna żaryuję, żaden burżuj ze mnie
Wczoraj we Wrocławiu mijałem Dustera "zaprzątniętego do służby geologicznej - napis na drzwiach to sugerował. Nie doczytałem logo. Czy to była "budżetowa" czy prywatna nie wiem? W każdym razie pierwsza jaskółka jest ...;)
Bardzo prawdopodobne - widzę, że przetarg kierowany do Renault. Nasi południowi sąsiedzi opisują Dustery w słuzbie http://www.enviweb.cz/cla...acia-pro-hasice
Jako przykład jest podany Duster w straży pożarnej.
Zauważyłem, ze to zdjęcie jest wyżej (inne ujęcie - ten sam numer boczny) ;)
przetarg był ustawiony na Dustera na samym początku
Tego nie wiem - a Ty sprawdziłeś, że wg SIWZ pasował wyłącznie duster? Bo ja wątpię, tym bardziej że potem dopuścili jakieś zmiany - ale aż tak dokładnie nie chciało mi się wnikać...
O wygraniu mówił mi po prostu kol. POS, stąd się domyśliłem (:
Przejrzałem ten SIWZ i 4 parametry jak ulał pasowały do DD: kąt natarcia, zejścia i rampowy oraz prześwit pasowały jak ulał. Pozostałe pasowały do kilku innych marek, ale że jedynym kryterium była cena to nie sposób by było znaleźć inny model (markę) auta. To jest typowy przetarg jak jedynym kryterium jest cena i co chce Zamawiający dostać.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3709 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-27, 10:53
Przynajmniej jedna państwowa instytucja zrobiła rozsądny zakup.
W takiej zniszczonej powodzią Bogatyni burmistrz zamówił sobie VW Multivana w najbardziej wypasionej wersji za 250 kPLN żeby wozić dupska w dobrych warunkach.
Dacia MCV na 7 osób za 20% tej kwoty po prostu parzyłaby im tyłki.\
http://wroclaw.gazeta.pl/...usowe_auta.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum