Co prawda czekam na stepway ale pytanie moje odnosi sie do kazdego wyprodukowanego auta w 2011, czytalem ze od tego roku tj 2011, nowe samochody maja byc obowiazkowo wyposazone w swiatla do jazdy dziennej. Jak to wyglada w przypadku Dacii? Czy nowe maja na mysli nowe modele czy tez stare modele ale wyprodukowane w roku 2011.
Pozdrawiam.
Znalazłem. Prawo dotyczy nowych modeli a nie samochodow.
_________________ Jeep ZJ 5.2 V8, to był super samochód.
Ostatnio zmieniony przez lisek 2011-01-29, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
Witam
28 stycznia mój samochód został przywieziony lecz bez papierów. Zobaczyłem mogę go doposażać lecz nie mogę go jeszcze kupić :(
Dziś sprzedawca zadzwonił koło południa ,że w samochodzie jest opóźnienie z wydaniem homologacji i dokumenty do niego będą najwcześniej za tydzień. O dalszych postępach będzie nas informował. Ja was też :) Przypuszczam że wszyscy co teraz odbierają to tak mają?
Witam.
Swoją Dasterkę odbierałem w połowie stycznia i też czekałem ponad tydzień na papiery a 2 tygodnie po odbiorze jeszcze dzwonił dealer i odbierałem jeszcze jakieś dokumenty, które być może będą potrzebne przy odbiorze "normalnego" dowodu rejestracyjnego.
Mój Duster 1.6 2x4 , zamówienie i przedpłata 20.09.2010 propozycja odbioru na 30.12.2010, więc powiedziałem logicznie: no to już wolę rocznik 2011. Ok to luty/ marzec. Dziś sprzedawca (02 lutego 2011) poinformował że moje auto wyprodukują 22 lutego 2011 a do Polski dojedzie i będzie na składzie celnym 01 marca, a odbiór w salonie najpewniej 7 lub 8 marzec 2011.
Już mnie to męczy to czekanie i głupieje jak widzę Dustera na ulicy. Prawie jak rodzina. Miałem zaczepić obcego faceta. Ostatnio poczułem się obrażony że na stronach wielu dealerów Renault nie ma ofert Dacia tylko klasyki francuskie ( co nie schodzą ?)
A www.dacia.pl nawet nas na stronie w tym cierpieniu nie wspiera... Tylko KLUB.
Dzięki Wam
Mój Duster 1.6 2x4 , zamówienie i przedpłata 20.09.2010 propozycja odbioru na 30.12.2010, więc powiedziałem logicznie: no to już wolę rocznik 2011. Ok to luty/ marzec. Dziś sprzedawca (02 lutego 2011) poinformował że moje auto wyprodukują 22 lutego 2011 a do Polski dojedzie i będzie na składzie celnym 01 marca, a odbiór w salonie najpewniej 7 lub 8 marzec 2011.
Już mnie to męczy to czekanie i głupieje jak widzę Dustera na ulicy. Prawie jak rodzina. Miałem zaczepić obcego faceta. Ostatnio poczułem się obrażony że na stronach wielu dealerów Renault nie ma ofert Dacia tylko klasyki francuskie ( co nie schodzą ?)
A www.dacia.pl nawet nas na stronie w tym cierpieniu nie wspiera... Tylko KLUB.
Dzięki Wam
głowa do góry... każdy z nas "to" miał - a po odbiorze, z perspektywy czasu inaczej na spojrzysz...
Gość
Wysłany: 2011-02-05, 00:42
ja miałem zaskoczenie, chciałem jak najszybciej mojego Dustera, zamówiłem w listopadzie w przekonaniu i z pogodzeniem ze bedzie to 2010. ale cos wyszarpałem na "rekompensatę" od sprzedawczyni. a tu nagle auto przyjechało poczatek stycznia i z 2011 !!!!!!! :) czasem cuda się zdarzaja... ale nastawiony byłem na czekanie, czekanie i 2010. teraz wujka namawiam na 4x4 i dostaje termin na maj - optymistycznie ;/
Ja zamawiałem 9-10-2010 i jak bym chciał rocznik 2010 to bym odebrał końcem grudnia ,a że chciałem 2011 to na umowie widnieje data wydania pojazdu 21-2-2010,wszystko fajnie tylko wczoraj dowiedziałem się że odbiór auta opóźni się o około 40 dni
Mój też już jest, w poniedziałek lub wtorek rejestracja, ubezpieczenie i ostetczny odbiór.
Jest na oponach letnich i mam dylemat, czy to już koniec zimy?
no wreszcie odezwał się ten milczący telefon już jest jutro jadę go zobaczyć i dogadać wszystkie szczegóły odbioru
Gość
Wysłany: 2011-03-09, 19:21
wczoraj, właśnie zadzwonili do mnie że mój Dusterek czeka już na placu dziś byłem obejrzeć wszystko w porządku i środa, czwartek odbiór już nie mogę się doczekać, poza tym jestem bardzo zaskoczony, bo odbiór był na 30 kwietnia. Podobno w tej chwili w większości są produkowane benzyniaki, bo wykryli jakąś wadę w dieslach, ale dokładnie nie wiem o co chodzi.
Ostatnio zmieniony przez RnR 2011-03-10, 06:49, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2011-03-09, 19:36
powiedzieli mi w salonie że problem jest z silnikami diesla, i prawdopodobnie produkcja wznowiona to zostanie pod koniec lipca. wiesz, może niewielkie ilości produkują, więc luuzik może przyjdzie :)
Ostatnio zmieniony przez Gość 2011-03-09, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
wczoraj, właśnie zadzwonili do mnie że mój Dusterek czeka już na placu dziś byłem obejrzeć wszystko w porządku i środa, czwartek odbiór już nie mogę się doczekać, poza tym jestem bardzo zaskoczony, bo odbiór był na 30 kwietnia. Podobno w tej chwili w większości są produkowane benzyniaki, bo wykryli jakąś wadę w dieslach, ale dokładnie nie wiem o co chodzi.
bo ja byłem 3 dni temu w salonie i mam termin na 17 tydzień, czyli też 25/30 kwietnia (zamawiałem samochód na początku stycznia).
Dealer nic nie mówił o wcześniejszych terminach...choć podsunąłem mu ten wątek do dyskusji
Może i u mnie się tak szczęśliwie zdarzy??? Miło by było...
Gość
Wysłany: 2011-03-10, 14:48
no to ja dłużej czekałem ;p zamawiałem 2 listopada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum