Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2011-01-28, 07:37
ja zakupiłem radio pioneer-deh-4300ub z ustawianymi kolorami podświetlenia /ma także bursztyn - zwany Coral - w różnych odcieniach/ - dzisiaj je zamontuje i napisze jak to wygląda na żywo
to już było na forum, ale warto przypomnieć jak z nas zdzierają (oczywiście przymusu na zakup oryginałów nie ma ) , kurs rumuńskiej waluty można w dużym przybliżeniu porównać 1 pln = 1 lei i przy takim przeliczniku najlepiej widać różnice cen, np. hak 626 lei (pln) czy podłokietnik 319 lei (pln)...
HEJ WITAM WSZYSTKICH POSIADACZY (I PRZYSZŁYCH ), JA UŻYTKUJE SWOJEGO DUSTERKA OD PAŹDZIERNIKA (OD POŁOWY). BEZ ZARZUTÓW, NO PRAWIE BO LAKIER MA TAK DELIKATNY ŻE WIDAĆ KAŻDĄ RYSKĘ, SZCZEGÓLNIE NA DZWIACH, OCZYWIŚCIE HISTORIE PARKINGOWE. CZY WIECIE MOŻE O JAKIŚ ZAMIENNIKACH LISTEW, NAKŁADEK NADKOLI, CHLAPACZY. BO W SERWISIE TO ŹDZIERSTWO. A TAK W OGÓLE TO JAK TE LISTWY I NAKŁADKI NADKOLI WYGLĄDAJĄ NA CZARNEJ PERLE. W SERWISIE USŁYSZAŁEM ŻE JAK CHOINKA. DZIĘKI ZA POMOC.
Kiedyś znalazłem również listwy o szerokości 61 mm do naklejenia. Sam się zastanawiam nad zabezpieczeniem drzwi, Oryginalne boczne na drzwi są za drogie i nie byłem przekonany co do mocowania ich na lakierze Czarna Perła.
Jeżeli chodzi o chlapacze to na Allegro są po 40 PLN bez dostawy ale tylko przednie. Podejrzewam, że można znaleźć podobne klejone i zastosować je na nadkola (będzie taniej).
W miarę wzrostu popularności Daci Duster na pewno znajdą się producenci, którzy wzbogacą rynek akcesoriów do tego modelu.
Marka: KIA
Model: Sorento
Silnik: 2,5
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2011 Posty: 114 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-17, 12:25
.....kurcze gdzieś w szukajce znalazłem firmę która się zajmuje produkcją listew i nadkoli, nawet dzwoniłem tam, miła pani poinformowała mnie że na dzień dzisiejszy jeszcze nie maja tego w ofercie ale prace nad produkcja są na ukończeniu , czyli ostatnie szlify form....ale za cholerę nie mogę teraz odnaleźć tej firmy . Nie dodałem że chodzi o kopie akcesorii oryginalnych, i że było to ponad miesiąc temu, także jest nadzieja że mogą się pojawić na rynku na dniach.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-04-12, 11:36
Roobertino napisał/a:
.....kurcze gdzieś w szukajce znalazłem firmę która się zajmuje produkcją listew i nadkoli, nawet dzwoniłem tam, miła pani poinformowała mnie że na dzień dzisiejszy jeszcze nie maja tego w ofercie ale prace nad produkcja są na ukończeniu , czyli ostatnie szlify form....ale za cholerę nie mogę teraz odnaleźć tej firmy . Nie dodałem że chodzi o kopie akcesorii oryginalnych, i że było to ponad miesiąc temu, także jest nadzieja że mogą się pojawić na rynku na dniach.
Są już te nieoryginalne akcesoria w sprzedaży? może ktoś już gdzieś je zakupił
Ja też czekam, ostatnio kontaktowałem się nawet ze sprzedającymi części z rozbitków (błotniki, drzwi, itp) ale niestety nikt nie ma plastików na błotniki czy drzwi.
Zamontowałem plastiki na drzwi, nadkola, chlapacze przód i tył.Fajne ale kosztowne (2400). no i oczywiście jakaś menda na parkingu przerysowała zderzak i listewkę przód. Ale boli oj boli......
Ja na razie wykosztowalem sie na mate gumowa do bagaznika - zakupiona na alledrogo. Dopiero co ja kupilem, ale sadze, ze to calkiem fajna rzecz - nie bedzie sie swinila wykladzina, a nawet psa z choroba lokomocyjna przewioze bez strachu ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum