Witam wszystkich serdecznie. Przejrzałem sporę część tego forum, ale odpowiedzi nie znalazłem... Zajmuję się oklejaniem pojazdów (zmiana koloru auta, reklama na pojazdach), mam do oklejenia reklamą 3 sztuki dacii logan kombi (blaszak). Chciałbym wykleić te auta dokładnie, unikając wycinania folii na elementach typu klamki, listwy-żeby to wyglądało przyzwoicie, ale tu właśnie mam problem. Zdjąłem listwy boczne, listwy na tylnych drzwiach, ale jakoś nie mogę poradzić sobie ze zdjęciem klamek zewnętrznych (oraz zamków) w drzwiach bocznych. Zdjąłem boczki, odkręciłem obie nakrętki fi 10mm, ale nie mogę wyjąć tej klamki. Nie bardzo wiem, jak zdjąć plastikowe elementy klamki oraz jak wyjąć zamek z tych drutów - cięgien(?) metalowych.
Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś wytłumaczy mi to w miarę łopatologicznie - jakieś zdolności manualno-techniczne posiadam, ale wykwalifikowanym mechanikiem nie jestem.
Z góry dzięki :)
...A zamki: po zdjęciu tapicerki bębenki trzeba odpiąć od cięgien, wypiąć trzymające je od wnętrza drzwi blaszki, a następnie wykręcić z drzwi (ćwierć obrotu albo jakoś tak).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum