Orientujecie się gdzie w Łodzi można taki aparacik naprawić i za ile?
Niebieski pawilon róg Pojezierskiej i Zgierskiej. Trzeba jednak zastanowić się czy aby to się opłaca.
Można jednak oddać, a panowie zerkną i wypowiedzą się na temat kosztów. Odpłatnie niestety.
...co 2 lata temu, w Warszawie kosztowało 50 zł (model A420, ale to chyba w tym przypadku niewiele zmienia). Oczekiwany koszt naprawy - czyli wyczyszczenia z piachu - miał być jednak w okolicy 200 zł, więc postanowiłem spróbować zrobić to samemu. I udało się! Rozebrałem aparat, wyczyściłem pędzelkiem wszystkie elementy i po złożeniu wszystko pięknie działało (: (Chociaż zmontowanie mechanizmu obiektywu zasługuje MSZ na doktorat...). Niestety, przy rozkręcaniu całości urwałem podstępnie krótko zaprojektowany kabelek od LCD, więc sprzęt i tak trafił do serwisu d: - no ale kosztowało to tylko 80 zł, więc i tak się opłacało.
Została mi też oczywiście jakaś plastikowa część, ale najwyraźniej była niepotrzebna, skoro wszystko pięknie działa bez niej (((: (Serwis jej nie dołożył, bo kabelek ekranowy został zamontowany przy mnie).
Samemu rozbierać
Na zagranicznych forach można znaleźć instrukcję z obrazkami krok po kroku. Ja tak kilka aparatów już naprawiałem, w tym 3 sony i jednego canona - rozpięty obiektyw, w serwisie wycenili na 250zł. Złożenie tego mi trochę zajęło, ale gdzie w jeden wieczór można 250zł zarobić
A w Sony wszystkich wymieniałem "guziki" od pstrykania fotek
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum