Witam !! nieco po czasie ale informuję o załatwieniu mojej sprawy. Wizyta w ASO w Jeleniej Górze trwała 30 minut !!! Panowie sprawnie i szybko zlokalizowali uszkodzony czujnik zamkniętych drzwi (lewe tylne drzwi) i wymienili. Nawet nie zdążyłem wypić kawy i przeczytać gazety
Ostatnio zmieniony przez Chomik 2012-02-26, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Nie wszystkie Dacie posiadają.
Chyba tylko wersja Laureate ma kontrolkę niezamkniętych drzwi, ale pewny nie jestem.
Nie dam sobie nic uciąć, ale jeżeli chodzi o czujniki to i owszem. W Laurete występowały we wszystkich drzwiach (przy progach). Stepway, bazujący na wersji Ambiance posiada je już tylko w przednich drzwiach.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-08-29, 07:54
OK, dzięki za odpowiedź. U mnie w Dusterze jest, chciałem się dowiedzieć czy jest w MCV zięcia - czy reklamować ( gwarancja do grudnia), ale jak nie ma być to nie ma co reklamować.
Jak dobrać się do tych czujników w drzwiach ? jest jakieś info/ tutorial ?
Mam w zegarach - kontrolkę świecącą niezamkniętych drzwii , przez to nie działają pierdółki : nie uaktywnia mi się za bardzo automatyczne domykanie centralnego i nie świecą kierunki przy zamykaniu/otwieraniu z pilota
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-03, 22:20
Zna ktoś numer OEM czujników krańcowych drzwi sandero 2009 ? Chyba je niechący połamałem , lekko latają i podejrzewam, że przez nieszczelność w ich mocowaniu dostała mi się woda pod fotel pasażera .
W sensie czy i jak działa? Jeśli o to chodzi, to oczywiście, np miernikiem na samych pinach zamka, albo gdziekolwiek po drodze w wiązce, albo zamykając zamek na jakimś pręcie przy otwartej klapie, itp itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum