cenna dużo zawyżona rosjanie sprzedają za ok 150 zł
a niemcy za 373
http://www.karttuning.ru/...?products_id=19
Bardzo dziwne że w Polsce jeszcze nikt nie wziął się za sprzedaż takich drobiazgów można na tym dobrze zarobić a konkurencja nie istnieje
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2013-11-13, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-13, 18:56
Karenzo napisał/a:
Bardzo dziwne że w Polsce jeszcze nikt nie wziął się za sprzedaż takich drobiazgów można na tym dobrze zarobić a konkurencja nie istnieje
A mnie to czemuś nie dziwi. Nie wiem, ale zakładam, że na taki plasticzek wymagana jest homologacja. Jeśli robisz z homologacją, to nie opłaca się robić krótkiej serii, a jeśli każesz Chińczykom zrobić mnóstwo nakładek, na koniec możesz zostać na lodzie z dwoma kontenerami plastiku. Jak w ogóle dotrzeć do potencjalnych nabywców? Mając homologację możesz próbować upychać towar po salonach Dacii, może nie tych "oficjalnych" (RRG), ale tych z nazwiskami w nazwach już prędzej. :) Nie mając homologacji pozostaje allegro i targi warzywne. :> Problemem może być też demografia - z moich obserwacji, poza zlotami naturalnie, wynika, że średnia wieku kierowców Dacii, zwłaszcza Duster i Logan sedan, zbliża się do wartości trzycyfrowych. ;) Dotrzeć do tych kierowców z ofertą to masakra - radio Maryja nie, bo stać ich na samochód, więc raczej nie mają za złe; nie wiem - ogłoszenie w "Działkowcu"? :)
Bo na forum, jakby się udało upchnąć ze 30-40 sztuk, to już byłby IMHO ogromny sukces.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam. Dane pochodzą z brudnego palucha. :]
Do mojego innego wozidła seat cordoby który już jest starym złomem można było wszystko kupić od wiśnickich zderzaków po nakładki SPORT . Wszystkie te super dodatki nie miały homologacji i ludzie to kupowali .
Wydaje mi się że trzeba poczekać aż pierwsze dacia trafią do rąk "wiejskich tunerów " czyli auto będzie musiało mieć +10 lat .
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-11-27, 12:49
może ktoś szuka, w salonie renault vipcar w opolu maja oryginalne podlokietniki do dustera po 250pln brutto , jest gwarancja faktura itd, jak kupilem do siebie, jeżeli ktoś będzie zainteresowany to można prosić p. Leonarda, w tej cenie możliwy jest też podobno montaż jeżeli ktoś ma blisko
Wysłany: 2013-11-27, 19:10
johnson napisał/a:
w salonie renault vipcar w opolu maja oryginalne podlokietniki do dustera po 250pln brutto , jest gwarancja faktura itd,
"Oryginalne" podłokietniki do Dacii to po prostu podłokietniki Cik Car (Armcik), do kupienia na allegro za dwie stówy. IMHO produkty Cik Car pupy nie urywają (w tych "oryginalnych" wyłamują się zawiasy, są też nowsze do Loganów, ale te z kolei nie odchylają się tak wysoko jak stare), ale nic lepszego jak do tej pory nie widziałem.
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-11-27, 19:45
bebe napisał/a:
johnson napisał/a:
w salonie renault vipcar w opolu maja oryginalne podlokietniki do dustera po 250pln brutto , jest gwarancja faktura itd,
"Oryginalne" podłokietniki do Dacii to po prostu podłokietniki Cik Car (Armcik), do kupienia na allegro za dwie stówy. IMHO produkty Cik Car pupy nie urywają (w tych "oryginalnych" wyłamują się zawiasy, są też nowsze do Loganów, ale te z kolei nie odchylają się tak wysoko jak stare), ale nic lepszego jak do tej pory nie widziałem.
teraz zabiłeś mi klina, sprawdziłem fotki i wygląda dokładnie jak ten z ASO, podstawa z wysoką nóżką, podstawa alu montowana do podłogi itd. Ten Cik Car wyglądają zupełnie inaczej.
Jutro mam dostać paczkę to potwierdzę co przyszło.
Wysłany: 2013-11-27, 19:59
Oryginał też jest przykręcony przez tunel, tyle że trzyma się podstawy przykręconej pod tunelem do podłogi a nie plastiku. W tunelu są tylko otwory żeby śruby przeszły przez plastik do podstawy.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-27, 20:04
Nie chodzi o to przez co jest przykręcony, tylko do czego.
Skoro sposób montażu jest drastycznie różny, to chyba jednak nie jest ten sam sprzęt, prawda?
A tak napisałeś.
Wysłany: 2013-11-27, 21:11
Może do Dustera są inne w takim razie? Wydawało mi się, że wyglądają podobnie, ale Dustera z podłokietnikiem widziałem może raz w przelocie.
W przypadku Logana podłokietnik z ASO to był podłokietnik Armrest (czy jak mu tam) z Cik Caru. Miałem ten z ASO, połamał mi się, porównywałem z allegrowym z Cik Caru i to jest to samo. Do tego w połamanym podłokietniku znalazłem oznaczenia Cik Caru, kiedy wiedziałem już gdzie ich szukać. :) Zdjęciami podstawy podłokietnika nie należy się sugerować, w rzeczywistości jest inna, dopasowana do tunelu. Co do mocowania, to w Loganie początkowo podstawa miała stelaż metalowy, potem z niego zrezygnowano i podstawa była mocowana bezpośrednio do tunelu, na wkręty.
Wysłany: 2013-11-27, 21:37
Dzisiaj rozmawiałem z mechanikiem z tego Opola, zarzekał się że mocowanie oryginalnego podłokietnika jest solidne, do podłogi, a nie na wkręty w plastik.
ZTCW ASO również sprzedają podłokietniki alternatywne, może po prostu kupiłeś taki zamiennik z CikCar, a nie oryginał.
Nazwą "Armrest" też bym się nie sugerował, bo to po angielsku oznacza właśnie "Podłokietnik".
Ostatnio zmieniony przez Cav 2013-11-27, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
Czy ktoś może wie gdzie zdobyć zaślepki na otwory/śruby w miejscu na kubeczki do Dustera ph2.
Odbieram nowego z salonu, zaślepek niestety brak. W salonie twierdzą, że nie można tego zamówić. Na fotkach i filmach takie zaślepki były.
Ma ktoś pomysł na zaślepienie tych dziur? Może numer części?
Wysłany: 2013-11-28, 13:16
Ale namieszałem. :)
Sięgłem (nie "sięgnąłem" a "sięgłem", bo miałem blisko ;) po papiery i zweryfikowałem. Po pierwsze: podłokietniki z ASO to nie żaden Cik Car, tylko RATI. :) Po drugie: nie Armrest, tylko Armster. :D Ale byłem blisko. ;> Po trzecie: to, co na zdjęciu, to IMHO właśnie RATI, chociaż ta podstawa to albo jakiś nowy patent, albo autorski pomysł ASO. Co być może, bo firma RATI sama z siebie podstaw do Dustera nie oferuje, a do Logana - jak najbardziej. Po trzecie: podłokietnik mam na zamówieniu "do fabryki", chociaż montowany był oczywiście w ASO. Nie jestem pewien, czy nawet nie był do wyklikania w konfiguratorze - właśnie z okazji pierwszego podłokietnika nie mam elektrycznie opuszczanych szyb z tyłu, bo podłokietnik kłócił się z przełącznikami. Podłokietnik mi się połamał, nowy podłokietnik (też RATI, ale Armster 2) ma inną podstawę i w efekcie zostałem z podłokietnikiem, ale bez elektrycznych szyb. :|
Aha, żeby nie było płaczu potem - w ASO gwarancja na akcesoria to jeden rok, mi podłokietnik połamał się po dwóch latach. ;)
Wysłany: 2013-12-23, 17:58
Ja dzisiaj też odebrałem podłokietnik kupiony wysyłkowo w Vip Car w Opolu - dziękuję koledze który podał namiary, oszczędziłem połowę ceny.
Jak najbardziej to oryginał, ma mocowanie do podłogi, więc badziewia z allegro przykręcane do plastiku na tunelu kilkoma wkrętami się nie umywają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum