To narzekanie na twarde plastiki w środku powtarza się od pierwszej recenzji napisanej kiedykolwiek o Dusterze. Jakby to, kur..., miało znaczenie. Kiedy ostatni raz pieściliście się z deską rozdzielczą ? Albo uprawialiście na niej sex? Wtedy owszem, miękki plastik by się przydał. Nie pamiętam, czy kiedykolwiek w ogóle macałem podszybie po zakupie. No owszem. Twarde. I co z tego? Po 4.5 roku nadal działa tak samo jak było nowe, nie ma śladów zużycia, nie skrzypi, nie stuka, nie pęka. W czym więc, ku..., problem ?
I dalej: zaleta - niska cena, wada - niska jakość. W porównaniu z czym ? Jaguarem ? Być może ale za cenę Jaguara mamy cztery Dustery. Ja bym powiedział, że jak za tą cenę to jakość jest rewelacyjna! Niech się zdecydują, czy ma być cena milion i włókno węglowe w środku, nota bene, też twarde , czy cena grosze i nic nadzwyczajnego ale jednak działające sprawnie i bezawaryjnie.
Wkurzyłem się na kolejnego półmózga, niewiedzącego o czym pisze...
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2015-10-16, 08:38, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio oglądałem na tvn turbo program AUTOMANIAK i tam jeden z redaktorów stwierdzil, że Dustera nikt nie kupuje, bo pomimo atrakcyjnej ceny nikt go nie kupuje, bo to wstyd jeździć takim tanim SUV-em.
Ciekawa opinia
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2015-10-16, 09:54
wojtek_pl napisał/a:
Szczerze to niepotrzebnie...przeczytałem ten test i w sumie z wieloma rzeczami można się zgodzić. Moje odczucia są podobne co do Dacii - w tym wypadku Sandero. Trudno się nie zgodzić, że auto nie jest zbyt dobrze wytłumiane, że ma rozwiązania techniczne z poprzednich generacji aut koncernu Renault - z tymi rzeczami trudno polemizować...taki urok tego samochodu. Każdy z nas chyba sobie zdawał z tego sprawę.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-16, 11:51
Nie wiem czemu ale artykuł raczej obiektywnie oddaje wady i zalety dustera w oczach autora Twarde plastiki zawsze są złe ale to nie wpływa na bezpieczeństwo czy wygłuszenie auta. Ponadprzeciętna dzielność w terenie i cena w porównaniu z konkurencją 4x4 sa plusem.
To narzekanie na twarde plastiki w środku powtarza się od pierwszej recenzji napisanej kiedykolwiek o Dusterze. Jakby to, kur..., miało znaczenie. Kiedy ostatni raz pieściliście się z deską rozdzielczą ? Albo uprawialiście na niej sex? Wtedy owszem, miękki plastik by się przydał. Nie pamiętam, czy kiedykolwiek w ogóle macałem podszybie po zakupie. No owszem. Twarde. I co z tego? Po 4.5 roku nadal działa tak samo jak było nowe, nie ma śladów zużycia, nie skrzypi, nie stuka, nie pęka. W czym więc, ku..., problem ?
I dalej: zaleta - niska cena, wada - niska jakość. W porównaniu z czym ? Jaguarem ? Być może ale za cenę Jaguara mamy cztery Dustery. Ja bym powiedział, że jak za tą cenę to jakość jest rewelacyjna! Niech się zdecydują, czy ma być cena milion i włókno węglowe w środku, nota bene, też twarde , czy cena grosze i nic nadzwyczajnego ale jednak działające sprawnie i bezawaryjnie.
Czepiasz się bardziej niż ten testujący.
Napisał jak jest, jakość wysoka nie jest w żadnym elemencie, więc co miał napisać, nieprawdę?
A w porównaniu do czego?
W porównaniu do wszystkiego w tej klasie.
Nie cenowej, ale segmentowej, z cenowymi może wyszłoby inaczej, bo od Łady Nivy pewnie jest lepiej.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2015-10-16, 18:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-10-16, 16:59
arczi_88 napisał/a:
Jak Wam nie wstyd tymi Dusterami jeździć?
A dlaczego ma być wstyd?
Nie jesteśmy dziećmi z podstawówki, żeby nie potrafić przyznać, że ktoś ma lepsze auto niż ja (no niektórzy nie potrafią, podobnie jak przeżyć żadnej wzmianki o nieidealności Dacii).
Duster jest jaki jest, ale przynajmniej nie płacisz bez sensu za zbędne wodotryski czy znaczek na masce, a swoje funkcje zazwyczaj spełnia (nie licząc klimy).
Mnie to w miarę odpowiada, przynajmniej gdy wszystko działa jak należy.
Kochani- jakie pieniądze taki towar. Mam dustera 4x4 i nie narzekam.Jazdzę po błotach ,brodach ,zwirowniach , polach, rajd nieustający\ 26 tras\ w tym roku 2 razy Albania- Przeklęte Góry . Byłem z Irasem, wróciliśmy 7 X tego roku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum