Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-01-07, 12:09 Re: zakup Lodgy
utyk napisał/a:
Czy jest sens jeździć jeszcze po innych salonach z nadzieją na lepszą oferte
witam - jeździć może niekoniecznie - przynajmniej nie do wszystkich a jedynie okolicznych - z żywym sprzedawcą lepiej się negocjuje, ale warto rozesłać po salonach e-mail z prośbą o przedstawienie konkretnej propozycji finansowej za wybrany model i opcje. Różni sprzedawcy w różny sposób traktują klienta - jedni dodają przysłowiowe dywaniki plus symboliczną zniżkę, inni dorzucają zimówki, czujniki cofania, blokadę itp. Różnice w wartości gratisów sięgają często 1-1,5 tys zł. Dla takiej kwoty można się przejechać nawet gdzieś dalej
Jestem w podobnej sytuacji, dziś po telefonicznej rundzie póki co wygrywa salon z Gliwic, konkretny gosc się wydaje i cena niższa w porównaniu do pozostałych o 1000. Ale może i do opola zadzwonię
Gość mnie tylko zmartwił bo okazało się że przy złożonym 3 rządzie siedzeń pojemność bagażnika zmniejsza się o około 300l a i same oparcia nie kładą się na płasko Pozostaje ewentualnie wymontowanie i wykorzystanie w domu
Ostatnio zmieniony przez pawel1313 2016-01-07, 23:32, w całości zmieniany 1 raz
maile poszły... jutro wycieczka całodniowa po okolicznych saloonach sztuk 4.. ;] zobaczymy jakie będą efekty...
nie mam specjalnie jakiegoś parcia ale mam nadzieję że już bliżej niż dalej finalizacji...
dzięki wszystkim za pomoc...
tak na marginesie jeszcze jedno...
na ile sprawdza się zostawianie samochodu w rozliczeniu ( wiem, że jest topic na forum i go przerobiłem) zbieram świeże info... ;]
Ostatnio zmieniony przez utyk 2016-01-07, 23:39, w całości zmieniany 2 razy
na ile sprawdza się zostawianie samochodu w rozliczeniu ( wiem, że jest topic na forum i go przerobiłem) zbieram świeże info... ;]
Na tyle na ile go wycenią - z reguły bardzo nisko.
W 2004r kupowałem nowe Doblo i w rozliczeniu chciałem zostawić Seata Incę (wycenili go na 10tys. zł, w ciągu tygodnia sprzedałem za 17tys.) więcej takich tematów nie przerabiałem choć w międzyczasie kilka nowych aut kupiłem.
a ja tak od siebie
po pierwsze jak masz na pismie oferte to możesz poprosić o oferte od innego salonu jako kontr oferte, nie musisz nigdzie jezdzic tylko telefon i meil wystarczy. troszkę czasu to zajmuje ale można sporo zyskac, mnie się udaje zawsze dobre oferty wyrwac :)
A druga jak kupowałem to zebrałem oferty z Polski i poszedłem do swojego dilera negocjować , i powiedziałem ze jednak wolal bym u nich kupic auto i później serwisować i się dogadałem :)
Ja swoja 1 dacie kupiłem w ten sposób, po odbior pojechałem 230km, oplacalo się to bardzo :) A sprzedawca dal mi taka oferte cenowa oraz rezerwację auta, ze wciągu 24h zarezerwowałem z wpłaceniem zaliczki a po 10 dniach odebrałem auto. ps i nawet nie ja wpłacałem zaliczkę tylko kolega :) podjechal osobiście.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Byłem w kilku okolicznych salonach bo mam 3 w promieniu 10 km i jeden ciut dalej a wolę osobiście pogadać. Czasu zajęło to troszkę, ale z tego co udało mi się wyczytać na forum to nawet nieźle się to udało ;]
Już po wszystkim... zamówienie zlożone...!!! :]:}:)
I będzie Pan zadowolony tak jak ja.
Niecałe 2 lata i nawinięte ponad 38 tys.km bezproblemowo nawet na LPG. Mój syn na samym początku był wielkim przeciwnikiem tej marki, ale potem już go polubił, bo okazało się, że nie jest taka zła....
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2016-01-09, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-01-10, 18:57
fakt, grupa renault teraz ma niesamowite obniżki. Na scenica dają 18,7% oficjalnego rabatu, co przy topowych wersjach daje nawet 18000zł rabatu. Wydaje mi się że żadne z konkurentów nie ma w tej chwili takich rabatów.
Gratki
Tak z obserwacji na forum to chyba można stwierdzić, że Dacii nie opłaca się kupować w akcji "wyprzedaży rocznika". Najlepiej zamówić autko do produkcji tak na przełomie roku i możemy cieszyć się autem z nowego rocznika. A jak wiadomo w Polsce jest to dość ważne przy ewentualnej odsprzedaży.
Lza napisał/a:
Na scenica dają 18,7% oficjalnego rabatu, co przy topowych wersjach daje nawet 18000zł rabatu.
Korzystaj z okazji i wżeń się w rodzinę - toż to nawet Kevin Spacey skorzystał z okazji i jeździ Renault Pewnie wziął kredyt w BZ WBK
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2016-01-10, 21:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum