Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,2
Rocznik: ----
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-04-18, 13:15 kupon
czy może ktoś, kto odbierał niedawno auto ma już do swojej dyspozycji kupon ambasador i mógłby go mi przekazać? Koresponduję z Renault nt uznania kuponu, którego przekazałem do dealera wcześniej. Nie są niestety zbyt chętni do uznania vouchera, z uwagi na to, że darczyńca już raz przekazał kupon w casie trwania pierwszej edycji promocji. Na moje zapytanie, gdzie w regulaminie jest napisane, że kupon jest jednorazowy, na odpowiedź czekam już 5 dni:). |I nie wiem czy sie doczekam. Dlatego najlepiej mieć kupon od osoby, która go nie dawała we wcześniejszej edycji.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-04-18, 17:17
Tojfer napisał/a:
Siemka. Właśnie z tego samego powodu
Tzn. z jakiego?
Bo w cytacie nic nie było o różnych voucherach, pytanie było o jeden konkretny voucher.
Voucher z innej edycji, to inny voucher, z innym numerem.
Nie dyskutuje się na chacie na takie tematy, tylko pisze się reklamacje do Renault, to jedyny sposób.
Realizację swojego vouchera też musiałem wywalczyć tą właśnie drogą.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115 S&S
Rocznik: 2016
Wersja: Duster
Wysłany: 2016-04-18, 17:28
Diler neguje mi użyteczność vouchera wykorzystanego wcześniej. Sprawdzał w systemie po numerze VIN. Aby nie bawić się z reklamacjami mam nadzieję na otrzymanie jeszcze nieużytego.
Wysłany: 2016-04-18, 17:36
Tojfer napisał/a:
Diler neguje mi użyteczność vouchera wykorzystanego wcześniej. Sprawdzał w systemie po numerze VIN. Aby nie bawić się z reklamacjami mam nadzieję na otrzymanie jeszcze nieużytego.
Ale po nr VIN nie może sprawdzać, tylko po vin ORAZ numerze vouchera.
Jeśli robi inaczej to po prostu chce Cię oszukać.
I trzeba to reklamować w Renault Polska.
Do tego służy opcja na stronie Renault lub Dacii.
Ambasador działa tylko i wyłącznie w salonie w którym osoba posiadająca Voucher zakupiła auto - Przyjaciel by skorzystać z Vouchera musi kupić akcesoria w tym samym salonie.
Tak w skrócie to wygląda.
Ostatnio zmieniony przez Zbychu504 2016-05-23, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1,2 75km
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-05-20, 15:22 Re: działanie Ambasadora
Zbychu504 napisał/a:
Ambasador działa tylko i wyłącznie w salonie w którym osoba posiadająca Voucher zakupiła auto - Przyjaciel by skorzystać z Vouchera musi kupić auto w tym samym salonie.
Tu bym się nie zgodził, jak dostałem kiedyś taka odpowiedz od salonu, która pokazuje taktykę z ambasadorem stosowana przez salon.
"Szanowny Panie Damianie bardzo dziękuję za przesłanie ww. dokumentu niestety nie mamy możliwości zrealizowania ww..
Klient który przekazuje ww. voucher powinien go pokazać w trakcie podpisywania umowy, każdy sprzedawca ma swój udział w tej transakcji w wysokości 600 zł poza tym osoba przekazująca ten voucher ma prawo do uzyskania od nas lub innego dealera vouchera na akcesoria w kwocie około 500 zł co również ja muszę pokryć i o tyle jesteśmy zobowiązani podnieść cenę samochodu, w przypadku naszej transakcji jest to już nie możliwe, samochód po ciężkich jak Pan wie negocjacjach został sprzedany za minimalną dla nas cenę.
Naprawdę walczyłam o samochód dla Pana i jak lwica walczyłam o możliwość wprowadzenia tego vouchera ale niestety nie stać mnie na pokrycie tych kosztów.
Mam nadzieję, że nie pogniewa się Pan na mnie i weźmie pod uwagę, zakup FNS-a w promocyjnej cenie 250 zł.
Bardzo przepraszam i proszę mi wierzyć zrobiłam wszystko co w mojej mocy.
"
Z tego wynika iż jeśli da sie znać stosunkowo wcześnie iż chce się użyć voucher, wtedy oni nie zbijają z ceny. A jeśli już zbija to wtedy chcą jakoś inaczej to chcą załatwić i nie chcą uznać vouchera.
Ambasador działa tylko i wyłącznie w salonie w którym osoba posiadająca Voucher zakupiła auto
Nie ma takiego zapisu w regulaminie - jest tylko odwrotny (realizacja kuponu dla polecającego tylko w salonie, gdzie zostało zakupione nowo polecone auto).
Wysłany: 2016-05-20, 17:35 Re: działanie Ambasadora
Zbychu504 napisał/a:
Ambasador działa tylko i wyłącznie w salonie w którym osoba posiadająca Voucher zakupiła auto - Przyjaciel by skorzystać z Vouchera musi kupić auto w tym samym salonie.
Bzdura.
Chyba jakiś kolejny wymysł salonu, który nie chce realizować swoich obowiązków.
Ja jakoś mam tylne lampy, które otrzymałem za Ambasadora, zrealizowanego w miejscu odległym od mojego o 80 km.
I nikt problemów nie robił.
arekkozuch, powiedz jak wygląda kwestia ubezpieczenia przy nowym samochodzie? Czy np. zaproponowano Ci jakiś pakiet (OC+AC+NNW) za stałą kwotę bez względu na kod pocztowy miejsca zamieszkania i zniżek za bezwypadkowość? Jeżeli tak, czy skorzystałeś z tego?
Wysłany: 2016-05-22, 09:29 Re: działanie Ambasadora
Karenzo napisał/a:
Cav napisał/a:
Ja jakoś mam tylne lampy, które otrzymałem za Ambasadora,
pic or didn't happen
Ale czego, vouchera?
Bo przecież jak obfocę nowe lampy, to napiszesz, że na pewno byłem głupi i wydałem na nie 800 zł gotówką.....
BTW: to te lampy które były już na forum omawiane (od nowego Dustera by Russia) - były jedyne w polskiej sieci ASO, więc możesz sobie sprawdzić czy nadal są dostępne.
cav nie wiem po co mi to piszesz
to ja sprawdzałem ich cenę i pisałem że tylko 1 zestaw leży w PL na magazynie
tak chodziło o zdjęcia zamontowanych lamp
Może mi ktoś powiedzieć co właściwie znajduje się na takim voucherze ? Otrzymałem takowy od kolegi waldi1805, na dokumencie znajdują się dane osobowe osoby i samochodu osoby od której go otrzymałem, oraz poniżej tytuł DACIA AMBASADOR Voucher dla Przyjaciela_2 i informacje do kiedy oferta jest ważna i kod promocyjny... poniżej już tylko informacje prawne w stylu że voucher do zakupy gwarancji do 5 lat... itp itd ...
przekazałem to mojemu dilerowi a on mi odpisał że ten dokument to za mało bo potrzebny jest jeszcze skan kuponu... jakiego kuponu ? faktycznie tak jest ?
Ostatnio zmieniony przez Drozu 2016-05-27, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
route2000 tak wiem o tym, po wyjaśnieniu okazało się że jednak żaden dodatkowy dokument czy też kupon nie jest potrzebny i udało się go poprawnie zarejestrować... tak jak arekkozuch udało się to załatwić poprzez email ☺ za co duży plus
Wysłany: 2016-05-28, 05:54
Drozu napisał/a:
przekazałem to mojemu dilerowi a on mi odpisał że ten dokument to za mało bo potrzebny jest jeszcze skan kuponu... jakiego kuponu ? faktycznie tak jest ?
Powiedz sprzedawcy żeby sobie wydrukował i zeskanował - będzie miał co chce.
Sprzedawca powiedział mi że jeśli vouchera nie miałem w dniu podpisania umowy na zakup daćki to nie mogę skorzystać z promo przedłużenia gwarancji do 5 lat za 1 zł... to jak to właściwie jest? Dustera będę odbierał po weekendzie, papiery do rejestracji dostałem już wczoraj, jak narazie tylko zaliczkę wpłaciłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum