Dzięki za linka... bardzo ciekawe i pocieszające zarazem - czyli producentom udaje się czasami obchodzić durnotę urzędników unijnych mam nadzieję że to nie tylko w Dacii poszli po rozum do głowy.
Kolega jak zakupił alufelgi do swojego Ceeda rok temu, to mu powiedzieli 250 zł za sensor - na szczęście Kijanka szczególnie się nie czepia w przypadku braku więc w letnich sensory są, a w zimówkach niet
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-05-06, 07:10
Cytat:
Ty nie zmieniałeś czegoś w zamówieniu po drodze?
Tydzień po podpisaniu umowy czyli 14 IV poprosiłem o zmianę koloru z ciemnoniebieskiego na biały .
Czy przez to termin realizacji też wydłużył się o tydzień .
Równo za tydzień 13 V ma ponoć zejść z taśmy produkcyjnej sanderka dla mnie .
Czy gdybym nie zażyczył sobie zmiany koloru - ciemnoniebieska byłaby wyprodukowana tydzień cześniej czyli dziś
Ciekawe czy auto wyprodukowane 13-tego w piątek nie będzie pechowe
A z tego co wiem to oni tam w maroku w piątek to mają dzień modłów w meczetach .
Czy w taki dzień montują też dacie Dla nich piątek to tak jak dla nas niedziela - dzień wolny od pracy . Czy u nich w fabrykach dacii jest tak jak u nas w handlu - praca w świątek-piątek
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-05-06, 07:16, w całości zmieniany 1 raz
Czy przez to termin realizacji też wydłużył się o tydzień .
No chyba normalne, "stary" samochód wyskoczył z kolejki, a nowe zamówienie uplasowało się w bieżących. . . .
wlodarek1 napisał/a:
Czy w taki dzień montują też dacie Dla nich piątek to tak jak dla nas niedziela - dzień wolny od pracy . Czy u nich w fabrykach dacii jest tak jak u nas w handlu - praca w świątek-piątek
Stary, czy Ty naprawdę nie masz większych problemów Najważniejsze żeby nie zrobili jej w poniedziałek
Marka: Toyota
Model: GR Yaris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 720 Skąd: kraków
Wysłany: 2016-05-18, 12:37
arekkozuch napisał/a:
Moja Daćka już w Gliwicach, w salonie ma się pojawić jutro albo w piątek, więc założą alarm, zamówią dokumenty i w środę odbiór
a przez te dni auto będzie stało jako ekspozycja
u mnie trwało to 24h (montaż alarmu i orurowania), ja już w tym czasie już rejestrowałem auto a następnego dnia (rano) już stału mnie w garażu [/list]
Ostatnio zmieniony przez fotorobart 2016-05-18, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-05-21, 14:53
Drozdu - 31 VIII to bardzo długo .
A pokazywali kiedyś w tv jak rumuni i Marokańczycy protestowali przeciw biedzie i wysokiemu bezroociu w ich krajach . a rządzcy tymi krajami nie mają głowy aby zachęcić renaulta i dacię do rozbudowy fabryk , zwiększenia zatrudnienia i powiększenia zysków firm renault/dacia .
My narzekamy na rządzących naszym krajem , ale jak widać tam , w rumunii czy maroku jest jeszcze gorsze dziadostwo
Na przerwę produkcyjną się załapał, to jakie długo. . . . - normalny termin,.
No właśnie mam zapewnienie od dilera że produkcja jeszcze przed przerwą wakacyjną...
Po przerwie wakacyjnej była by produkcja gdybym zdecydował się na Tce... tutaj dostawa była by przełom września/października
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum