Wlodarek1, z calym szacunkiem, ale placzesz, że czekasz na auto, jak byś był jedynym czekającym. Wszyscy czekali dłużej, lub krócej, więc odkodowanie nr. VIN nie przyspieszy wydania Tobie auta. W kazdym temacie, w ktorym piszesz marudzisz, ze czekasz. Trzeba bylo kupić inne auto, dostępne "od ręki ".
Ostatnio zmieniony przez Piotrek721015 2016-05-20, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2016-05-20, 16:51
Piotrek - już dawno kupiłbym auto na które nie trzeba czekać , gdybym był bogaty
Ale sąsiad jest jubilerem i wziął się nawet za kredyty chwilówki , zapewne słono oprocentowane .
Mój sąsiad ma ; mondeo , seata toledo i mercedesa ml350 .
Drugi sąsiad jeżdził kiedyś razem z tym pierwszym po złoto do turcji , a teraz prowadzi sklep internetowy "falana.pl" . Najpierw miał nową lagunę kombi a niedawno kupił nowego citroena c5
A ja mam tylko renty 996 zł + pielęgnacyjne i mama emerytury 1500
Z tego ciułaliśmy na jakieś nowe ale niedrogie auto .
Były pandy fresh za 32200 ale już nie można ich zamówić .
Więc stanęło na dacii sandero acces , ale na tą trzeba czekać
A ja mam tylko renty 996 zł + pielęgnacyjne i mama emerytury 1500
Z tego ciułaliśmy na jakieś nowe ale niedrogie auto .
Były pandy fresh za 32200 ale już nie można ich zamówić .
Więc stanęło na dacii sandero acces , ale na tą trzeba czekać
Naprawdę gratuluję Ci z całego serca, że daliście radę przy tak niewielkich dochodach uzbierać na nowe auto.
Szacunek. . . .
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-05-20, 17:55
Piotrek721015 napisał/a:
W kazdym temacie, w ktorym piszesz marudzisz, ze czekasz. Trzeba bylo kupić inne auto, dostępne "od ręki ".
Nie w każdym, tylko w tym i jeszcze jednym. A ja wolę czytać takie marudzenia (a, że się kolega niecierpliwi to normalne) niż kolejny 600 raz o stalowej płycie pod silnik do Dustera
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-20, 21:15
Ja swoje odbiorę na 4 dni przed terminem z umowy, mógłbym 5 albo 6 ale nie będzie mnie w Częstochowie. Też czekam na swoje i chciałbym, żeby stało już w garażu, ale wiem, że myślami się go szybciej nie ściągnie. Pan Tomasz też mi mówił przez telefon swego czasu o 23 tygodniu roku, czyli gdzieś po 10 czerwca, a tu proszę - 25 maja odbiór, możliwe więc, że Twoje też będzie wcześniej Cierpliwości po prostu. Wiem, że każde czekanie się dłuży, ale taka jest niestety nasz los - pewnych rzeczy nie da się przyśpieszyć - w szczególności tych niezależnych od nas, ale nie możemy ciągle o tym myśleć, bo tylko niepotrzebnie się denerwujemy.
Wlodarek1, z calym szacunkiem, ale placzesz, że czekasz na auto, jak byś był jedynym czekającym. Wszyscy czekali dłużej, lub krócej, więc odkodowanie nr. VIN nie przyspieszy wydania Tobie auta. W kazdym temacie, w ktorym piszesz marudzisz, ze czekasz. Trzeba bylo kupić inne auto, dostępne "od ręki ".
Człowiek kupuje sobie nowe auto raz na 20 lat, kto wie czy nie ostatni raz w życiu, a Ty nie dasz mu się tym nacieszyć na forum.
O kurde blaszka, będzie miał chłopak diesla w metaliku z jakiś "stojaków" magazynowych za 29 tysi. . . . .
W którym salonie takie promocje Za takie pieniądzie to może i ja bym wziął?
Ostatnio zmieniony przez Dzida 2016-05-21, 09:18, w całości zmieniany 1 raz
coś mi się wydaje że jakieś błędy są w vin dekoderach bo jak sprawdzałem swój to rozbieżność między stanem faktycznym to i rok i kolor a nawet rożne vindekodery podają rożne roczniki:)
Wysłany: 2016-05-22, 08:38
A czy może być tak , że pomimo iż na początku VIN-u są literki UU - to nie oznaczają one miejsca montażu auta w rumunii , a tylko główną siedzibę firmy Dacia . A naprawdę auto jedzie aż z maroka
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2016-05-22, 12:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-05-22, 18:18
Godzinkę temu przeżyłem coś takiego ;
podszedłem do płota przy którym siedzi gromadka sąsiadów ;
rozpoczyna się rozmowa o samochodach ;
mówię im ; chcę sprzedać tico a zamiast niego kupić dacię .
Reakcja ; za tico z 1998 r to nie weźmiesz więcej niż 1500 zł
A dacia Dacii nie kupuj , to słabe auta są
Żaden z sąsiadów nigdy dacii nie miał , ale wiedzą że dacie niedobre są .
Nawet nie przyznałem się im że oczekuję niecierpliwie na sanderkę .
Jak przekonać sąsiadów że dzisiejsze dacie to nie to samo co było w czasach czauczescu
Własnym przykładem. Ja wolę stawiać sąsiadów i większość znajomych przed faktem dokonanym. Żeby Cię tylko jacyś złodzieje nie okradli, bo bogaty jesteś przecież.
Lepiej w PL być uznawanym za biedaka niż dorobkiewicza/złodzieja/hama
To chyba największa zaleta daci że ludzie mają cie za nędzarza .
Cena w warsztatach na hasło dacia są od razu niższe .
I nawet władcy dróg w 15 letnich skodach wpuszczają cie w korku bo wedle ich mniemania jesteś cyganem i pewnie po zakupy jeździsz furmanką .
Nawet mnie policja kiedyś puściła bez mandatu bo wysiadłem pomazany farbą (malowałem garaż i zabrakło farby ) . Jeszcze się pytali czy ten Rumuński wóz dużo się psuje i jaki silnik
Nie bez powodu bogaci ludzie ukrywają pieniądze a biedni udają bogatych .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2016-05-22, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2016-05-22, 19:16
Wlodarek, mentalność trudno zmienić, zwłaszcza ludziom, którym lobby niemieckie wyprało mózgi i są w stanie oddać życie za to, że 10-letni strucel ściągnięty z zachodu jest lepszy niż nowy samochód.
Nawet mnie policja kiedyś puściła bez mandatu bo wysiadłem pomazany farbą (malowałem garaż i zabrakło farby ) . Jeszcze się pytali czy ten Rumuński wóz dużo się psuje i jaki silnik
W tej konkurencji Dacia przegra z Tico. W Krakowie trzy razy straż miejska puściła mnie z pouczeniem, raz nawet ściągając blokadę bez dodatkowych opłat .
_________________ Duster 4x4 1.6 średnia z już ponad 180000 km ;)
Focus 1.6 TDCI średnia z ponad 125kkm
Ostatnio zmieniony przez damiaszek 2016-05-22, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-05-24, 10:53
Rozmawiałem dziś z infolinią dacii ; konsultant po podaniu przeze mnie numeru VIN -
powiedział że on już widzi w systemie że sanderka została wyprodukowana 12 V i że jest już na morzu , w drodze do Polski .
Ponieważ to 1 dacia w moim życiu , przeto vaucher na przedłużenie gwarancji do 5 lat podobno mi się nie będzie należał Czy to prawda . Podobno gdy wreszcie odbiorę swoją duśkę - to wtedy będą mi się należały jakieś 3 vauchery na obniżkę cen na jakieś 3 akcesoria
Czy konsultant mówi prawdę
Konsultant powiedział mi też że on z numeru VIN odczytał że będę mieć przyciemniane szyby ,
choć ja tego nie zamawiałem Może tak być
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 89 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3860 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-24, 11:07
To nie jest voucher na przedłużenie gwarancji dla dotychczasowego użytkownika Dacia/Renault tylko kupon Ambasador który dostaniesz od innego właściciela Dacii. Dwie różne promocje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum