eastcowboy
I have same question to you .
Our LPG drivers LC03 are made specially for K4M engines . This speciality reflects with special Lpg mapping for this engine or its universal ( the same for everyone ) ?
If i change my LC03 LPG ECU made for K4M to LC02 from opel corsa 1.2 it will dont change mix of fuel so engine start working on poor fuel mix ?
ECU lpg lc03 communicate by obd to establish amount of fuel , the LC02 make it the same way ?
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2017-02-01, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 89 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3866 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-01, 16:58
Polemizowałbym , tłumaczenia na inne niż angielski języki przez google są wybitnie słabe. So please write in english, it will more comfortable for both sides.
Nie ma nikogo na tym forum z taką wiedza odnośnie instalacji fabrycznych , ktoś jeszcze traci swój czas pisząc w obcym jezyku a ci go ganią że ma po polsku pisać
Dacia Euro 4 = Omegas Plus LC02 wersja urządzenia 2.1 - aktualizacja firmware i kalibrowanie możliwy
Dacia Euro 5 a Euro 6 = Omegas Plus LC02-RE00 a LC03-RE01, wersja urządzenia 3.5 a 3.6 - aktualizacja firmware i kalibrowanie niemożliwy
jedyną możliwością: wymienić jednostka sterująca + uzupełnienie przewód czujnika
minimalny wymóg LC02 wersja urządzenia 3.5 (HD 515000/35) - przykład http://allegro.pl/opel-ag...4207548916.html
program z http://www.ecoengines-fil...204.0.3%20Z.zip a aktualizacji dla Dacia i Renault na aftermarket http://www.file-upload.ne...pgrade.zip.html [http://www.file-upload.net/images/downbutton2.gif]
Ktoś kto umieścił reduktor w takim miejscu będzie smażyć się w piekle .
Reduktor jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego . bezpośrednio pod główną wiązką silnika . Jest mocowany do sterownika wtrysków więc trzeba go zdemontować (co wiąże się z zabawa z akumulatorem i sterownikiem lpg )
Gwarantuje każdemu że filtra reduktora nikt nie ruszał mimo zapłacenia za wymienne .
Nie ma opcji na wyciągnięcie filtra na samochodzie trzeba wyjąć reduktor na stół .
Fabryczna instalacja landi renzo to wielka pomyłka odradzam każdemu .
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2017-02-04, 12:00, w całości zmieniany 1 raz
Ktoś kto umieścił reduktor w takim miejscu będzie smażyć się w piekle .
Reduktor jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego . bezpośrednio pod główną wiązką silnika . Jest mocowany do sterownika wtrysków więc trzeba go zdemontować (co wiąże się z zabawa z akumulatorem i sterownikiem lpg )
Gwarantuje każdemu że filtra reduktora nikt nie ruszał mimo zapłacenia za wymienne .
Nie ma opcji na wyciągnięcie filtra na samochodzie trzeba wyjąć reduktor na stół .
I tu muszę zaprzeczyć ponieważ pojechałem do ASO z filtrem fazy ciekłej i po jakimś czasie przyszedł gościu z warsztatu przynosząc wyciągnięty filterek oraz dostarczony przeze mnie i pokazując różnice w ich wysokościach. Jeśli miałby być montowany mój to mógłby się odkształcić ale również uszkodzić więc zamontowano fabryczny.
A dojść się da do śrub od filtra po odkręceniu zbiorniczka wyrównawczego i bez wyciągania reduktora- sprawdzałem podejście z kluczem w łapie ale nie odkręcałem bo filterek wymieniony.
to miałeś szczęście mój był nie ruszony jeszcze z ori oznaczeniami farby na śrubach
Oglądałem też wtyczkę jak sugerowano w tym temacie do dodatnia jednej lini przy zmianie ecu na euro 4 i nie widzę takiej możliwości bez rozwiercania kostki .
Ostatnio zmieniony przez Fruxo 2017-02-04, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Podobno instalacja fabryczna aktualnie montowana ma poniższą wadę.
Jeżeli np. zdusisz auto (zgaśnie) to po odpaleniu nie przełącza się na LPG automatycznie po odpaleniu tylko trzeba to zrobić ręcznie. Można nawet o tym nie wiedzieć i wyjeździć PB. Kicha bo potem nie odpali jak się zagapisz, że nie zaświeciła rezerwa.
Wadą to jest już samo jej zablokowanie przez producenta.
Jedna sprawa sądowa i musieliby odblokować, ponieważ jesteś zmuszony do serwisowania jej tylko i wyłącznie w ASO Renault. Ciekaw jestem czy jest coś o tym wspomniane w instrukcji. Może jest gdzieś napisane, że "wyrażasz na to zgodę" i wtedy jest po ptokach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum