Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Kurcze powiem tak "bardzo dyplomatycznie" do momentu podpisania umowy extra czułem, ze tego właśnie szukałem - dostałem rabat, dywaniki i montaż podłokietnika w gratisie. Potem czar prysł - na zadane pytanie odpowiadano tak, żebym się odczepił, przy odbiorze auta miałem wrażenie, że jestem nieproszonym gościem, tzn. "płać pan i spadaj bo następni klienci czekają".
Ale to i tak lepiej jak salony w Łodzi i Zgierzu więc nie narzekam :P
Kurcze powiem tak "bardzo dyplomatycznie" do momentu podpisania umowy extra czułem, ze tego właśnie szukałem - dostałem rabat, dywaniki i montaż podłokietnika w gratisie. Potem czar prysł - na zadane pytanie odpowiadano tak, żebym się odczepił, przy odbiorze auta miałem wrażenie, że jestem nieproszonym gościem, tzn. "płać pan i spadaj bo następni klienci czekają".
hmmm.. Czyżbym miał szczęście do salonu i sprzedawcy? Umowa podpisana w marcu i ciągle czekam ale już przeprowadziłem 3 rozmowy po 20-40 minut z pytaniami dotyczącymi róznych potencjalnych problemów... Zeero zniecierpliwienia... A na odbiór sprzedawca sugeruje by zarezerwować 3 godziny bo trzeba wszystko pokazać i omówić.
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-05-31, 21:37, w całości zmieniany 2 razy
hmmm.. Czyżbym miał szczęście do salonu i sprzedawcy? Umowa podpisana w marcu i ciągle czekam ale już przeprowadziłem 3 rozmowy po 20-40 minut z pytaniami dotyczącymi róznych potencjalnych problemów... Zeero zniecierpliwienia... A na odbiór sprzedawca sugeruje by zarezerwować 3 godziny bo trzeba wszystko pokazać i omówić.
To jest nic na odbierałem renówkę na Alejach w Warszawie trwało to 8h jak poród, wrażenia też podobne
Trochę mnie pocieszyłeś bo ja zamówiłem w Płocku w filii. Widzę że kupiłeś to co ja mialem zamiar ale zmieniłem swój wybór z uwagi na dostosowanie do potrzeb, cena też grała rolę oraz opinie na niniejszym forum o silniku nissana. Ciekawe jak Ci się auto sprawuje? Bedę trzymał kciuki i kibicował.
Ostatnio zmieniony przez gawel 2019-05-31, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Podsumowując:
- do podpisania umowy oceniam na 5 nie ma do czego się doczepić, z autem testowym mogłem robić co tylko chce - jak by była rzeka po drodze to dało by się ja w pław przejechać :)
- podczas oczekiwania na auto - hmmm, na zadane mailowo pytania odpowiadano w większości przypadków dopiero po moim telefonie.
- sam odbiór, jak napisałem - podpisuj pan szybko, bo klienci czekają. Na moje pytanie dlaczego listwy z pakietu adventure są do wersji z czujnikami, których auto nie ma ( są z dziurami, a powinny być bez) sprzedawca wmawiał mi, że innych nie ma (w cenniku występują, w realu tez da się kupić) finalnie załatano dziury zaślepkami żebym nie robił awantury po mojej uwadze, że za nie nie zapłacę dopóki ich nie wymienią bo takich nie zamawiam. Najgorsze, że jedna już się odkleja... :(
Co do samego Dustera - 1.6 nie jest wcale tak mułowaty jak go opisują, lubi obroty i wtedy chętnie przyśpiesza. Zawieszenie super (po przesiadce z golfa). Co mogę podpowiedzieć, nie rezygnuj z czujników i kamery z tyłu i MNE - ja nie zamówiłem i teraz dokupiłem do samodzielnego montażu, bo naprawdę tego brakuję.
Spalanie LPG (po pierwszych 400km) - 9l/100km
Ostatnio zmieniony przez Logier 2019-05-31, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam czujniki w cenie czyli gratis , kamery nie chciałem. Ten silnik nie jest może mułowaty ale trzeba cisnąć w moim fluensie włączasz 5 zgodnie ze wskazaniami już przy 56 km/h jak chcesz rakietę to 4 lub 3 a w DD2 na teście przy 80 silnik był "drewniany' Na trasę może i ok ale w mieście to gehenna. Mój fluence na trasie 120km ok potem głośno za to na odzień super bardzo elastyczny.
No faktycznie normalne zawieszenie po wieśwagenie to musi być coś. Zawieszenie wieśwagena ma jeden + wypadną ci kamienie z nerek
Czy od razu jedzies na LPG ? Bo zastanawiam się że najpierw przejadę z 1000 km na bezcynie i dopiero LPG?
Ostatnio zmieniony przez gawel 2019-05-31, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
9 l/100 to dużo ale 10 nie przekroczyło. Jest ciepło więc klima robi swoje, jak poznasz auto i stres minie to zużycie powinno spaść do 8 , To dobry wynik generalnie.
_________________ Martwią się bogacze, gdzie pochować swoje dacze:)
Ja mam odwrotne spostrzeżenia, w końcu po golfie (1.4) i scenicu (1.6) mam na 5 biegu 100 km/h przy 2.5 tys/obr - tam 100 była przy 3000. W porównaniu do golfa tu jest cicho. Mam zupełnie odmienne zdanie co do silnika w porównaniu ze Scenikiem II ph 2 1.6 (113km) i golfem V 1.4 mpi to DD2 nie jest mułowaty i na pewno da się nim normalnie wyprzedzać po prostu ma inaczej zestopniowywaną skrzynie i trzeba powachlować. Chyba, że chcesz mieć hot hatch'a ale to nie ten adres :)
9l/100km po zakorkowanej Łodzi uważam za dobry wynik.
LPG od razu po to taka wersję wybrałem, ma być oszczędnie.
Ostatnio zmieniony przez Logier 2019-05-31, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
To jakiś może zmodernizowany ja mam z 2013 roku 1,6 110 km 16v i na prawdę jest on wysokoobrotowy ale elastyczny nieprzyzwoicie. Benzyny palił 6,4 gazu 7,5 zimą 8 latem
_________________ Martwią się bogacze, gdzie pochować swoje dacze:)
Z tego co pamiętam to w scenikach jedynie silniki 1,4 były do dupy cuda z nimi sie działy i paliły jak ZIł. Ja gustuję w orientalnych odmianach Reanult miałem 10 lat talie 1,4 8V made in Turcja i Obecny Influence też jest turecki może do tych budżetowców dają starsze silniki po taniości. ja na nie nie narzekam
Ostatnio zmieniony przez gawel 2019-05-31, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum