Marka: Dacia
Model: SS Techroad i Duster 4WD
Silnik: 90TCe i 150TCe
Rocznik: 2019 i 2021 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Kwi 2017 Posty: 213 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2022-03-08, 12:42
Dwa lata przygody z czerwoną strzałą powoli za mną, na liczniku 19200km, kolejny przegląd w ASO również zaliczony.
Ze zmian w ostatnim czasie irytujący zaczął być blask nowych świateł mijania w technologii LED z samochody jadące za mną. Postanowiłem zlecić przyciemnianie szyb co znacznie poprawiło komfort jazdy a przy okazji auto zyskało odrobinę na wyglądzie.
IMG_20220308_122851_compress39.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 229,31 KB
IMG_20220308_123101_compress79.jpg
Plik ściągnięto 34 raz(y) 189,4 KB
IMG_20220308_122941_compress60.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 255,68 KB
Ostatnio zmieniony przez marko 2022-03-08, 12:49, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-03-08, 13:43
I nadal ładna jak z salonu
Swoją drogą- listwy drzwiowe jak moje, ale u mnie pierwszym i najważniejszym "dodatkiem" była fabryczna nakładka na zderzak pod próg bagażnika. Naprawdę jest praktyczna a i wygląd tyłka (moim zdaniem) zyskuje.
Rocznik: 2019 i 2021 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Kwi 2017 Posty: 213 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2023-10-22, 14:12
Od marca 2022r, Sandero właściwie się nie zmieniła. Przybyło jej trochę kilometrów i obecnie to ponad 34 tysiące.
Korzystając z okazji, że lewy głośnik zaczął charczeć podjąłem decyzję o wymianie na nowy komplet w wersji odseparowanej.
Wybór zestawu padł na El Comp6. Nie jestem melomanem ale lubię jak już coś gra to ma ładnie grać. Jakość dźwięku w porównaniu z oryginalnymi głośnikami to niestety przepaść.
Tak coś koło 24 tyś z groszami wg pisma od ubezpieczyciela.
Kosztorysu niestety nie dostałem, może i dobrze bo znów część włosów na głowie zmieniła by kolor na siwy.
Z rzeczy wymienionych tak na pierwszy rzut oka to maska, zderzak, lewy błotnik, lewy reflektor, robione były podłużnice, belka wzmacniająca poprzecza (czy jak ją zwał), drzwi lewe były zdejmowane i muśnięte lakierem (muszę dokupić nowe listwy Rider, bo usunęli do malowania). Od spodu wszystko w oryginale. Przegląd na stacji kontroli pojazdów bez uwag.
Jak na ilość napraw w tym robioną podłużnice i fartuch i nawet drzwii to myślę , że cena nie aż taka kosmiczna jak na ASO.
Wysłany: 2025-04-02, 18:14
Forum zdaje się przeniosło na strony grup społecznościowych m.in. na FB.
Sandero dzielnie przez 5 lat mnie woziła, bez awarii czy niedomagań.
Nakręciła 52tyś km i zmieniła właściciela.
Samochód w którym można powiedzieć zakochałem się od pierwszego usiądnięcia w salonie.
Praktycznie nie zestarzał się a w ciągu eksploatacji jedynie regularna wymiana oleju, filtrów, przegląd hamulców z przodu i wymiana klocków.
Bez wahania kupił bym drugi raz ale zachciało się zmiany na większe "Sandero" i trzeba się było rozstać.
Co prawda już prawie rok jak pytałem o to auto. Ale kupiłem i nie żałuję zakupu jest wyjątkowa. Dużo mi pomógł kolega Dymek. Dziwię się że miał tyle cierpliwości do moich pytań. Ale z racji mojego wieku chyba to zrozumie😀
Wysłany: 2025-04-03, 15:43
Gratuluję zakupu i że tak zacytuję tytuł programu TV "będzie Pan zadowolony".
To naprawdę udane auto, oczywiście dla osób z niewygórowanym "ego".
Miałem poprzednią wersję z motorem 1.4 i wersja 90Tce to przy tamtej rakieta a przy okazji oszczędna w spalaniu. Jedynie na minus to komfort termiczny zimą, ponieważ w przy starym silniku po kilku minutach miałem już dość ciepło w środku a wersji z TCe 90 to kwestia kilku kilometrów jazdy.
Dzięki Wielkie. Wygląda na to że moje Sandero jest jedynym egzemplarzem Techroad na forum skoro Ty swoje sprzedałeś 🙂. Czy na FB jest więcej informacji o naszych autach? Na razie nie posiadam FB. Kiedyś próbowałem ale nie mogłem się odnaleźć w tym zagardiaszu 😂
Ostatnio zmieniony przez Marcyś 2025-04-26, 16:16, w całości zmieniany 2 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wczoraj 9:44
Marcyś napisał/a:
Wygląda na to że moje Sandero jest jedynym egzemplarzem Techroad na forum skoro Ty swoje sprzedałeś
Oj, raczej na pewno nie jedynym Kojarzę więcej chwalących się Techroadem, tyle że większość faktycznie "mało aktywna".
A tak na szybko, to choćby kol. effesse72, z którym kiedyś dyskutowaliśmy trochę: KLIK
Cytat:
Czy na FB jest więcej informacji o naszych autach?
Śmiem twierdzić, że obecnie większość dyskusji i pytań technicznych jest na kilku daciowych grupach FB a nasze forum aktywnością lekko podupada...
Tyle, że styl dyskusji, znajomość tematu i jakość podawanych tam informacji jest czasami żenująca. Jak to na FB...
Ostatnio zmieniony przez Dymek Wczoraj 9:53, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum