Wcale nie jest potrzebna inna apka, bo ja uruchomiłem to poprzez Car Scanner wersja Pro i elma wpiętego w OBD.
1. Łączysz samochód z aplikacją na włączonym zapłonie.
2. Na głównym ekranie wybierasz trybik opisany jako ustawienia.
3. Po wejściu w ustawienia wybierasz 1 opcję od góry z napisem Kodowanie i obsługa
4. Wyskakuje ostrzeżenie, że robisz to na własne ryzyko i testuje dane. Na chwilę pomruga sobie kontrolka ABS
5. Tu wybierasz opcję Deska Rozdzielcza.
6. W kolejnym kroku wybierasz opcję 2 od góry z napisem Coolant temperature display
7. Aktywujesz i voila
Witam,
Zaczynam pierwsze kroki z diagnostyką samochodu z programami Car Scanner i PyClip3 versja 0.02.11 i od razu problem z typem samochodu. Posiadam Dacię Duster II z 2019 r silnik 1.6 sce z fabrycznym gazem.
Moja prośba do kolegów jak taki typ zakwalifikować w konfiguracji programu ?
Myślałem, że Dacia Duster II wystarczy, ale chyba nie ?
Drugie pytanie dotyczy aplikacji Car Scaner - jak ją rozszerzyć do wersji Pro? Czy działa link z poziomu aplikacji do zapłaty do rozszerzenia do PRO ?
Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1.6
Wysłany: 2024-12-03, 23:44
Hej, potrzebuję przekonfigurować medianav (linux). Multiplekserem już sobie ogarnąłem, żeby mieć połączenie z modułem radia. Wykryty moduł to UCL_gen4.1_v03 jednak nie jest on w pełni rozkodowany, bo dostaję "[0F03 instead 0000]", ktoś się spotkał z tym? Próbując odczytać ustawienia od CarPlay w niektórych sekcjach dostaję NO DATA - odświeżając ten widok, inne wartości się odczytują, a inne znowu dostają NO DATA. Żeby zaczytało dane to trzeba czekać nawet z 10-15s, jest to normalne przy używaniu VGATE iCar 2 BT ?
Próbowałem wyłączyć kontrolkę tpms sposobem opisanym na pierwszej stronie. Po wyłączeniu wywala mi błąd na liczniku..zna ktoś przyczynę?
Jak zmienic czas po którym sprawdzane jest ciśnienie w oponach?żeby np sprawdzalo co pół godziny a nie co 2 minuty..
No to sobie sam odpowiem..trzeba dodatkowo wyłączyć wyświetlanie błędu niskiego ciśnienia. W przypadku Logan 2 następującą ścieżka: TDB-CLUSTER...-UCH...-TPMS System-TPMS System Cinfiguration.
W opcji TPMS_PRESENCE_SSPP trzeba ustawić 0.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum