Marka: Toyota
Model: RAV-4
Silnik: 2,5 MHEV
Wysłany: 2025-03-28, 08:13 Jogger - rabaty? LPG czy hybryda?
Drodzy jest tu ktoś, kto kupował Joggera 7 os. niedawno? Podzielicie się doświadczeniami jak to jest z rabatami/gratisami i gdzie?
I tradycyjnie - LPG czy hybryda?
Hybryda z automatem kusi do miasta, ale jednak bardziej złożona konstrukcja i nie wiadomo jak będzie się zachowywać z czasem.
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1315 Skąd: Kępno
Wysłany: 2025-03-29, 10:39
Hybryda w mieście będzie zdecydowanie wygodniejsza - automat + płynność ruszania oraz dynamika w ruchu miejskim swoje robią. Generalnie pod kontem komfortu wybrałbym hybrydę, ekonomicznie natomiast wersję LPG - tańsza w zakupie i sądzę że tańsza w ogólnym rozrachunku eksploatacyjnym.
Wszystko zależy do budżetu i preferencji eksploatacyjnych.
Skomplikowanie hybrydy oczywiście większe, ale poza akcją z uszczelnieniami skrzyń biegów nie słyszałem żeby coś nękało ten napęd, a już kilka lat na rynku funkcjonuje w szerokiem gamie modelowej Renault. Znów wszystko zależy od preferencji - jeśli zakładasz użytkowanie przez czas nie dłuższy niż 7lat i 150tyś (bo tyle max obejmuje gwarancja fabryczna + ZEN) to nie martwiłbym się specjalnie. Jeśli dłużej - to może jednak celowałbym w LPG żeby spać spokojnie ? sam nie wiem ;)
Marka: Toyota
Model: RAV-4
Silnik: 2,5 MHEV
Wysłany: 2025-03-30, 17:52
W sobotę byłem pojeździć Joggerem w LPG i szczerze mówiąc pozytywnie mnie zaskoczył dynamiką, przy czym obciążenie nie było duże, bo maks dwoje dorosłych. Hybrydy niestety u mnie nie mają. Hybryda też droższa od LPG o 18 tys. Szkoda, że nie ma LPG w automacie :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum