Dostałem propozycję EASY SERVICE dla DD3 w takich wariantach:
40 miesięcy -60000km za 4799zł
60 miesięcy -100000km za 6899zł
60 miesięcy -80000km za 5799zł.
Wydaje mi się, że na początku roku mieli tańsze serwisy.
Miałeś raczej na myśli nie początek roku, a początek wydawania samochodów klientom.
Ja gdy miałem odbiór auta, 26 czerwca. za 100tys 60miesięcy dla Hybrydy miałem ofertę na 5299zł (niby cena promocyjna).
Wysłany: 2024-09-22, 18:42 Easy Service 60 msc /80000km
Czy może mi ktoś łopatologicznie powiedzieć czy coś poza wydłużoną gwarancją z 3 do 5 lat ta umowa coś daje? Pytam, bo koszt dla auta to 5899 zł. Czy może coś jeszcze jest w cenie? Dziękuję.
Tylko pamiętaj, że w zasadzie wydłużona gwarancja jest ubezpieczeniem, a nie gwarancja i odbywa się na innych warunkach od gwarancji, jak również zakres też się zmienia. Z tego co pamiętam z innych marek to nie obejmuje np tapicerki
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-09-22, 21:42
Daje ci w tym okresie bezpłatne wszystkie serwisy i czynności przewidziane w harmonogramie obsługi, łącznie z materiałami (oleje, płyny, filtry, części). Czyli podczas wizyt w ASO, przez ten czas nie zapłacisz ani złotówki- po serwisie mówisz "Bóg zapłać" i wyjeżdżasz. Ale uwaga, jeżeli zapragniesz zrobić coś więcej lub częściej niż mówi fabryczny harmonogram (np. częściej wymienić olej), to już za to bulisz normalnie.
Tylko tych czynności jest coraz mniej. Wydłużają interwały wymian i na tym kroją klientów. W Listopadzie miałem mieć wymianę płynu chłodzącego,filtra kabiny i przegląd A. Po ustaleniu terminu wizyty w serwisie nagła zmiana została tylko wymiana płynu. Resztę przeniaśli na drugi rok. Gwarancja kończy mi się w tym roku w Listopadzie tak że już coś zyskają
No właśnie, ciekawi mnie jak to wygląda kosztowo w ciągu tych trzech lub pięciu lat. Przecież i tak co roku wymieniamy np. olej, a nie co dwa jak sugeruje harmonogram. Czy serwis przy "easy service" może być realizowany w dowolnym punkcie autoryzowanym czy tylko tam gdzie kupiliśmy auto? Jak to się w ogóle odbywa?
Serwisować możesz gdzie chcesz. Ja też serwisuje nie tam gdzie był kupiony i kiedyś serwisowany. No a kosztowo to zależy czy będą jakieś awarie. Bo same wymiany płynów i
filtrów to szkoda kasy
Ostatnio zmieniony przez Marcyś 2024-09-23, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1341 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-09-23, 10:08
Z perspektywy 3 lat i niespełna 100tyś km i świadomości co było w samochodzie wymienione, dziś wybrałbym formułę non stop na 5 lat i 150tyś zamiast ES. Biorąc pod uwagę chęć gwarancji ceny, kupiłbym zapas materiałów eksploatacyjnych na sensowny dla mnie okres w atrakcyjnych cenach.
_________________ pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez r70 2024-09-23, 10:12, w całości zmieniany 1 raz
Jest gdzieś w internecie jakieś OWU EasyService, żeby poczytać co to obejmuje? Bo nie dostałem żadnego papieru przy odbiorze auta, sprzedawca twierdził, że wszystko jest u nich w systemie... BTW w MyDacia też ES nie widzę, dzwonić do dilera czy to normalne?
Jest gdzieś w internecie jakieś OWU EasyService, żeby poczytać co to obejmuje? Bo nie dostałem żadnego papieru przy odbiorze auta, sprzedawca twierdził, że wszystko jest u nich w systemie... BTW w MyDacia też ES nie widzę, dzwonić do dilera czy to normalne?
Mam ES i u mnie w aplikacji mobilnej i na koncie online ta umowa raz się pojawia, raz znika. Teraz znowu jej nie widzę, ale mam umowę na papierze. To, że znika to nie jest normalne, ale ten ich system chyba jest dość kulawy. Nie wiem, czy jest powód do niepokoju. Sprawdzaj co jakiś czas, czy się nie pojawi. Jak dłużej nie będzie to może interweniuj u dilera.
O zakresie ES możesz poczytać ES - tutaj. Ew. wyszukaj na tym forum plik: OWU_EASY_SERVICE_Dacia.pdf.
Mnie tam ES kosztował w 2020 roku 2,2k a w tym na ostatnim przeglądzie w ramach tego pakietu ASO stwierdziło że coś w silniku piszczy. Moim zdaniem piszczało praktycznie przez ostatnie 2 lub 3 przeglądy ale tym razem ASO wymieniło w ramach gwarancji Rozrząd i paski do tego dopłaciłem do wymiany pompy wody przy okazji więc za rok już nie muszę tego robić i pewnie by to kosztowało ponad te 2.2k. dodatkowo wymieniono ( już drugi raz) stelaż fotela bo się znowu zaczął kiwać i skrzypieć. Jak dla mnie to najlepiej wydane 2.2 k w Daci. Dodatkowo w tym roku po tym darmowym dla mnie przeglądzie Dacia przeszła na Dacia ZEN więc nie musiałem płacić za związany z tym przegląd. Przy przebiegu 54k rozrząd powinien wytrzymać jeszcze trochę, ale serwisówka mówi o tym rozrządzie po 6 roku lub 150k km. Za rok zapłacę za zwykły przegląd i kolejny rok będę w Dacia ZEN.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2025-02-05, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Ma ktoś doświadczenie z Easy Service dla Springa? Właśnie zamówiłem auto i nie wiem czy ostatecznie brać czy nie ES. Wcale dużo tańszy nie jest a teoretycznie przeglądy powinny być tańsze. Płacić za samą wydłużoną gwarancję?
Ostatnio zmieniony przez Osa_Sandero 2025-02-26, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1341 Skąd: Kępno
Wysłany: 2025-04-27, 20:35
Killer King, widząc ilość Twoich wątpliwości i pytań jestem prawie przekonany że nie będziesz zadowolony ;) powagą...
Co do FNS a ES - ja kupowałem dustera z ES na 5 lat i 80tys. Dziś na pewno wybrałbym FNS na 5 lat i 150 tys.
Ceny usług serwisowych w pewnym zakresie można regulować wybierając ASO, oleje i filtry kupisz na rynku dużo taniej niż są wyceniane w ASO.
Wg tego co napisałeś w ES za 5800pln dostaniesz 3 wymiany oleju z filtrem, 3 filtry kabinowe, wymiany filtra LPG fazy lotnej, 1 fazy ciekłej, 1 filtr powietrza, 1 wymianę świec. To chyba wszystko.
Jeśli będziesz chciał zadbać o silnik i jednak wymienić olej co 15 a nie 30 tys to i tak za za co drugi sam zapłacisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum