Wysłany: 2025-12-11, 10:44 Sandero III Android auto
Po jakimś update telefonu, zmienił się głos asystenta Google i przestaliśmy się dogadywać.
Kontakty wybierane głosowo, które kiedyś głosowo wywoływałem bez problemu, teraz są nie do wywołania. Nie są to jakieś wyszukane hasła, a proste słowa. Mówię Olga, a on rozpoznaje jako dwa słowa Ol Ga i mówi, ze nie ma takiego kontaktu. Poza tym, wywołanie głosowe, włączam i jest cisza, a wczesniej pytał sie do kogo chcę zadzwonić. Jak mówię od razu, to mówi, że nie wybrałem żadnego kontaktu.
Myślę, że to sprawa twojego producenta telefonu. Coś spierdzielili moze. A może z automatu update pzrestawił asystenta google na gemini lub cos innego ich? Warto sprawdzić w ustawieniach asystenta google
To oczywiście wina ustawień telefonu, nie auta. Wygląda, że juz się mnie troszkę nauczył. Ale dalej lekko bezsensowne pytania zadaje. Najpierw informuje, ze nie wybrałem do kogo chce zadzwonić nie pytając o to wcześniej. Od razu wyjeżdża z taka informacją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum