Chciałbym podziękować tomkaszowi za zebranie i udostępnienie wszystkich tych sugestii. Również zabieram się za usuwanie niepożądanych odgłosów w moim Joggerze. Na szczęście jest ich stosunkowo mało (albo części z nich nie słyszę ). Słyszałem stuki z okolic tylnej klapy, ale okazało się, że to ramka tylnej tablicy i pomogło jej podklejenie. Wciąż jednak denerwuje mnie "drżenie" przednich słupków przy jeździe nie nierównej powierzchni (np. pozbruk). Zgłaszałem to przy okazji serwisu olejowego - serwis stwierdził, że poprawił, ale niewiele to pomogło . Planuję je podkleić matą, aby na dobre rozwiązać problem i chciałbym zapytać, jaką tutaj wykorzystać - czy wygłuszająca o grubości 6 mm będzie odpowiednia?
Elegancko opisane,
zrobiłem sobie słupki A i jest cisza.
Teraz najbardziej hałasuje mi na prawo od pasażera jak nie ma nikogo na fotelu. Dokładnie tak samo jak u Ciebie. Rozkręcił bym to tylko nie wiem jakim momentem dokręcić tą śrubę elementu przez który przekłada się pas(klamra, sprzączka?). Co by nie było - bezpieczeństwo, Warto by to dokręcić tak samo jak fabryka.
Marka: Renault
Model: Rafale
Silnik: E-tech 1.2
Rocznik: 2025 Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Sie 2021 Posty: 455 Skąd: małopolska
Wysłany: 2026-09-21, 22:07
sysmon37_ napisał/a:
Chciałbym podziękować tomkaszowi za zebranie i udostępnienie wszystkich tych sugestii. Również zabieram się za usuwanie niepożądanych odgłosów w moim Joggerze. Na szczęście jest ich stosunkowo mało (albo części z nich nie słyszę ). Słyszałem stuki z okolic tylnej klapy, ale okazało się, że to ramka tylnej tablicy i pomogło jej podklejenie. Wciąż jednak denerwuje mnie "drżenie" przednich słupków przy jeździe nie nierównej powierzchni (np. pozbruk). Zgłaszałem to przy okazji serwisu olejowego - serwis stwierdził, że poprawił, ale niewiele to pomogło . Planuję je podkleić matą, aby na dobre rozwiązać problem i chciałbym zapytać, jaką tutaj wykorzystać - czy wygłuszająca o grubości 6 mm będzie odpowiednia?
Chyba najwięcej daje podklejenie mocowań i styku z plastikami deski. Na samo wygłuszenie powierzchni wewnętrznej osłny słupków A wystarczy jakaś cieńsza mata, bo ta 6 mm to tam się nie wszędzie mieści :).
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Marka: Dacia
Model: D
Silnik: 1.6SCE Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Gru 2018 Posty: 132 Skąd: skąd
Wysłany: Wczoraj 21:58
W joggerze to jeszcze sobie sprawdźcie czy nie macie zapchanych tapicerką wylotów powietrza na nogi pasażerów pod siedzeniami.
U mnie fabryka zapomniała zamontować dyszy na nogi kierowcy ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum