Celem jest oczywiście "zrobienie dobrze" tym, którzy go używają - w domyśle miało być: do pracy - ale mnie też wydaje się, że zamieszanie podatkowe temu towarzyszące niweluje teoretyczne skutki pozytywne dla całości gospodarki. W końcu w większości diesle i tak palą mniej niż odpowiadające im benzynowce, więc komu by się miało opłacać i tak nie byłby stratny...
Obejrzałem sobie dziś Sandero i Nowego Logana w salonie
a nie wiesz Krtku, czy nowy sedan ma składaną kanapę ?
W Zodiacu mają do prezentacji jeno sedana po 1-szym lifcie no i Sandero 1.6 MPI
z elementami SUVoupodabniającymi. Przód i tył jeszcze może być, ale plastiki na progach wygladają już ciut gorzej. Sandero Stepway wygląda lepiej od wersji ucharakteryzowanej na terenówkę. Jakość fotki licha bo z biedaaparatu w komórce a i dzień był pochmurny
sandero_suv_like.jpg
Plik ściągnięto 193 raz(y) 160,98 KB
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2008-09-25, 13:07, w całości zmieniany 4 razy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-09-18, 08:11
jan ostrzyca napisał/a:
Nie znajduję żadnego racjonalnego powodu żeby wyjaśnić sobie dlaczego ON jest opodatkowany inaczej niż PB. Poza argumentem: "bo tak!".
Nie tak do końca na zasadzie "bo tak", udział ON w wytwarzaniu żywności, transporcie i energetyce (pośrednio i bezpośrednio) jest spory i dlatego jest mniejszy podatek dla złagodzenia drożyzny. Inną sprawą że to właściwie nic nie daje, lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie zasad VAT w całym rolnictwie, ponieważ rolnik mógłby odliczyć podatek VAT jak i akcyzę na paliwo do maszyn rolniczych i byłby bardziej zadowolony niż jak jest zwolniony z VATu. Odliczałby 22% VATu na paliwo a naliczałby 3 czy 7% od żarcia, no ale cóż ciemna masa nie może pojąć czasami dobrodziejstwa VATu.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2008-09-25, 13:05
Jeszcze z wakacji. Wiecej zdjec nie robilem.
U Niemca sporo Loganow jezdzi na taksowce i czasem widac "cywilne", We Francj jakos tez specjalnie ich nie widac, a zaraz po zjezdzie z promu w Anglii stalem w kolejce kolo srebrnego MCV'a na rumunskich blachach...
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-09-28, 15:47
Ja pare dni temu widzialem przed salonem Renault Sandero dokladnie w takiej samej wersji jaka przedstawil pare postow wczesniej piotrres Ponizej foto z polowania
Ja pare dni temu widzialem przed salonem Renault Sandero dokladnie w takiej samej wersji jaka przedstawil pare postow wczesniej piotrres Ponizej foto z polowania
Wysłany: 2008-12-24, 23:10 Rzadki kolor czyli z archiwum PS
Dacia jak to Dacia sprzed pierwszego liftingu, ale ten kolor spotyka się raczej rzadko.
Zdjęcie zrobiłem z okna w sierpniu 2008.
Pozdrawiam światecznie,
P-M. S.
Tydzień temu na A4 między Krakowem a Katowicami: "strażacka" MCV i srebrny sedan z naprzeciwka, potem wyprzedził mnie sedan Bleu Marine KR***** i tyle mięgdzy RZ a FGW
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2009-01-13, 23:48
12.01.09.
Godziny poznopopoludniowe, parking przy Makro w Olsztynie.
Pierwszy raz widzialem na zywo bialego logana MCV (ambiance) - calkiem niezle sie prezentuje...
Czy dzisiaj ok. 17:30 we Wrocławiu mogłem spotkać kolegę mter? Srebrna MCV-ka na ul. Na Ostatnim Groszu skręcająca w lewo w DK 94 na numerach DLU ... rysopis się zgadza
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum