Przez takie przeróbki przed odbiorem auto dla właściciela traci na wartości dlatego niech dają co się da z akcesoriów pakiet suv , podłokietnik , pokrowce , chlapacze , siatke do bagaznika , poprzeczki na dach , itp !!! no i oczywiście pakiet komfort gratis !
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-02-21, 22:08, w całości zmieniany 3 razy
akifue jaką wersję wyposażenia brałeś i co do tego
akifue napisał/a:
No i już miałem odebrać Sandero, a tu salon dzwoni że z odbioru nici, bo...
Zamontowali komputer pokładowy od benzyniaka do diesla i teraz muszą przełożyć!
Czyli błąd montażu w fabryce
Trochę się niepokoję - po pierwsze co będzie dalej, ładnie się zaczyna
Po drugie - czy to może mieć jakiś wpływ na samochód? Raczej jak wymienią na prawidłowy to wszystko będzie w porządku?
Swoją drogą salon bardzo w porządku, bo grzecznie przeprosili i jeszcze dorzucili chlapacze gratis
Polecam wszystkim - ul Niepołomska w Wieliczce
chlapacze już dostał za to, na jego miejscu bym jeszcze pogrymasił i spróbował wynegocjonować: ubezpieczenie, gwarancje na 4 lub 5 lat, lub podłokietnik i siaktę do bagażnika lub te poprzeczki na dach, lub coś z Pakietu SUV
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2010-02-20, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Mam lepszy pomysł, powiem im żeby to badziewie sobie z powrotem do Rumunii wzięli, a mnie dali nowego Dustera z wszystkimi opcjami, bo co - jak płacę 45 tys to wymagam, nie?
Bez przesady, pewnie większość salonów nawet by nie powiedziała że jest coś wymieniane, tylko by powiedzieli że odbiór autka się opóźnia i tyle - nie wchodząc w szczegóły.
Swoją drogą to nie salon się zorientował, tylko notka z fabryki przyszła - tam musieli coś wykryć, tylko pewnie już na miejscu nie zdążyli naprawić.
Wersja jest laureate 1,5dCi trochę komfortu się w życiu należy Alarm dywaniki + chlapacze i koło zapasowe wliczone w cene.
Podłokietnika nie chcę, siatki też bez sensu, gwarancji pewnie gratis nie przedłużą bo to jednak trochę kosztuje, a poza tym wole się zastanowić chwilę - nie wiem czy chcę dłuższą gwarancję. Pakiet suv - to taki trochę kiczowaty? Jedyne co bym jeszcze chciał to ewentualnie montaż haka do przyczep i pokrowce na fotele
Ostatnio zmieniony przez akifue 2010-02-21, 11:20, w całości zmieniany 1 raz
Odbieram dzisiaj :D
Jak tylko słoneczko w Krakowie wyjdzie to wyślę fotki :D
Czekałem tak długo, bo niestety - części z fabryki Dacii muszą najpierw przyjechać do Francji, a dopiero z Francji do Polski - wot, logika wielkich koncernów.
Za to dorzucili chlapacze gratis i jeszcze dywanik do bagażnika.
Coś pomarudzę - to może jeszcze coś dorzucą przy odbiorze, kto wie :P
E tam nic więcej nie dali, teraz się wykłócam z nimi o bony na przegląd, których nie chcą mi dać? Ale podobno nie ze złośliwości, tylko jak twierdzą przestały obowiązywać. Będę to jeszcze wyjaśniał.
Dywanik do bagażnika jest całkiem fajny.
W ogóle to samochodzik wygląda jak nowy, śmierdzi w środku aż głowa boli, jeździ cudownie i kocham go co raz bardziej :P
Przy okazji - przy odbiorze okazało się że:
1 Jest za dużo oleju.
2 Jest za dużo płynu chłodzącego.
3 odpięty kabelek od wentylatora chłodnicy
4 papierek od cukierka w schowku w drzwiach
Aż się boję pomyśleć co przeoczyłem
Zdjęcia wyślę do galerii jak znajdę chwilę czasu.
I to nie prawda że czerwone sandero jest podobne do suzuki SX4 - jest ładniejsze!!!
Ostatnio zmieniony przez akifue 2010-03-05, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-03-05, 18:54
Z olejem mogło być tak że zalali silnik, pojechali na próbę te pare kilometrów i sprawdzali poziom na ciepłym silniku, jak olej jeszcze nie spłynął do miski. Nie wiem czy z płynem chłodniczym ejst podobna sytuacja? Papierek po cukierku - cóż, ktoś w fabryce lub u dealera dogadza sobie w pracy, czemu nie :) Najgrożniejszy mógł yć odpięty kabel od wentylatora, dobrze że to zostało wyłapane
Z tym olejem ponad max (w innych wątkach też się to pojawia), to jest chyba tak, że bagnet jest źle oznaczony. Ja ostatnio dałem w ASO 4 litry oleju (powinno być 4,1 l), a bagnet i tak pokazał minimalnie ponad max.
A normalnie - czyli 68
Nie czuje wewnętrznej potrzeby posiadania więcej, zwłaszcza jeżeli różnica jest tylko w turbospreżarce - im bardziej wysilone turbo tym bardziej się psuje
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1400 Skąd: Kępno
Wysłany: 2010-03-18, 10:21
akifue napisał/a:
A normalnie - czyli 68
Nie czuje wewnętrznej potrzeby posiadania więcej, zwłaszcza jeżeli różnica jest tylko w turbospreżarce - im bardziej wysilone turbo tym bardziej się psuje
68KM + moment obrotowy który ma ten silnik wystarczy do normalnej jazdy : Gratuluję samochodu :)
Ale różnica w tych silnikach to chyba jednak intercooler(85) albo jego brak(68) a nie turbina :)
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 351 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2010-03-18, 22:18
Sam blok silnika jest ten sam, kwestia osprzętu (czyli turbo, intercoolera, jednostki sterującej, wtryskiwaczy)... Wydaje mi się, że dCi 65 w zupełności wystarczy do spokojnej jazdy, a dzięki sporemu momentowi obrotowemu można w miarę swobodnie wykorzystywać jego elastyczność. Jasne, że dCi 85 z racji jeszcze lepszych parametrów będzie jeździł ciut szybciej i może zrywniej, ale nie ma co narzekać...
Początkowo żałowałem, że nie ma Stepwaya dCi 85, ale chłodna kalkulacja i ocenienie rzeczywistych warunków eksploatacji - nie mam już wątpliwości: jeśli kupowałbym nowe auto, to byłby to Stepway dCi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum