Witam,
Nie będę zakładał nowego wątku...
W necie znalazłem ofertę dealera z Warszawy -> http://otomoto.pl/dacia-l...-C14027833.html
Dają 6k PLN upustu na Logana Laureate.
Czy w przypadku Sandero też można liczyć na podobne zniżki?
Interesuje mnie wyższa wersja Sandero tj. Laureate, BlackLine lub Stepway z tzw pakietem bezpieczeństwa (napinacze + 4 pp).
Jakie z Waszego doświadczenia są realne ceny transakcyjne w/w modeli?
Dzięki
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2010-09-17, 07:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-16, 19:24
iwik napisał/a:
Interesuje mnie wyższa wersja Sandero tj. Laureate, BlackLine lub Stepway z tzw pakietem bezpieczeństwa (napinacze + 4 pp).
Szanse na 4 pp masz zerowe ponieważ do wersji Laureate salony domawiają tylko pakiet komfort a boczne poduszki to już na indywidualne zamówienie.
BlackLine i Stepway nie ma na razie bocznych. Może modele na 2011.
to masz szczescie ja widze okresowo ile daciek do wydania w zabrzu stoi ale na ulicy to dla mnie i tak rzadkość, a jak juz to najczęsciej logan 1 no i powolutku dustery, a sanderke jedą regularnie widuje BL, zresztą w świetochłowicach też niezłe tabuny daciek w ruch puszczają
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2010-09-21, 21:50
iwik napisał/a:
MarkD napisał/a:
Krótko i na temat - nie. Sandero za dobrze się sprzedaje.
Gdzie ? Bo chyba nie Polsce
No rzeczywiście w Polsce większość jak słyszy Dacia to reaguje "nigdy w życiu" Za to głupi Niemcy, Francuzi i inni Hiszpanie nie są tacy mądrzy jak Polacy i zamówili więcej Dacii niz fabryka może wyprodukować
No to ja mam jedną ripostę - przez trzy dni widziałem dwa różne stepwaye, 6 różnych sandero, 2 mcv i 1 logana sedana... Także Sandero raczej nieźle się sprzedaje
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-09-22, 06:59
Bogaty Polak woli Audi, BMW, VW - to dobre sprawdzone samochody. Jak kupuje się taki "nowy" samochód to jest od razu sprawdzony - bo poprzedni właściciele przez poprzednie 200-300kkm dotarli silnik porządnie, a 10 lat użytkowania tylko potwierdza niezawodność furki
Za np. nowego Stepway'a można przecież mieć 4 letniego Golfa V, 8 letnie Audi A4 czy Mercedesa klasy E - przecież to synonimy polskiego dobrobytu
U nas dobry samochód to wypierdziany sprowadzany niemiecki wóz, który miał jednego właściciela - zazwyczaj w wieku jakiego normalni ludzie nie dożywają...
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
2 razy rozpoczynałem z dealerem rozmowy o cenie. Za pierwszym razem dał mi (na najwyższą wersję) 9%, a po powrocie po miesiącu 9% i uścisk dłoni prezesa.
Nie rusza ich najwidoczniej perspektywa zestarzenia się samochodów w salonie, bo kolejeczki są spore.
(przykładowo na diesla czas oczekiwania - 3 miesiące)
Marka: Toyota
Model: Hiace
Silnik: 2,5 D4D
Rocznik: 2008
Wysłany: 2010-09-24, 08:02 Jakie stocki ?
Ammianus napisał/a:
2 razy rozpoczynałem z dealerem rozmowy o cenie. Za pierwszym razem dał mi (na najwyższą wersję) 9%, a po powrocie po miesiącu 9% i uścisk dłoni prezesa.
Nie rusza ich najwidoczniej perspektywa zestarzenia się samochodów w salonie, bo kolejeczki są spore.
(przykładowo na diesla czas oczekiwania - 3 miesiące)
Ciekawe rzeczy tu czytam na tym forum..... że stock jakiś istnieje Sandero fiu fiu i że "Nie rusza ich najwidoczniej perspektywa zestarzenia się samochodów w salonie, bo kolejeczki są spore".......
Panowie i Panie jeszcze raz jako pracownik Reno powiem krótko: Dacia jest absolutnie towarem deficytowym ! Duster jest teraz na luty 2011 roku, na Sandero/Logan czeka się 3 miesiące, istnieje tylko w planie rabatowym trochę zestarzałych Logan Sedan (ale i tak jest to rabat góra 2 tysie większy) SAN nie istnieje zaś wogóle zarówno w rabatach jak i nie ma stojących egzemplarzy. To co czasami ogłasza na allegro jakiś koncesjoner to jest najczęściej wynik że coś się "p.....ło" i ktoś nie odebrał auta, albo umarł czy jeszcze jakiś inny przypadek losowy to sprawił (a przypadki losowe w sprzedaży są niezwykłe - u nas w salonie np gość nie odbiera auta od miesiąca bo przeszedł zawał i leży pod aparaturą i nie wiadomo czy wogóle sfinalizuje transakcje !)
Czasami zdarza się że jakaś dzialalnosć zamówi np 4 auta i w międzyczasie upadnie i są 4 auta do sprzedania....
i tylko takie "stocki" aut istnieją
Prywatnie powiem że nie lubię określenia stock w sprzedaży samochodów nowych, bo jakby zasada sprzedaży jest taka że stock nie istnieje, bo wszystko robi się pod klienta; stocki to są w sprzedaży chińskich wazoników a nie w samochodziarstwie.
_________________ Zapraszam do zakupu samochodów marki Renault i Dacia
Wysłany: 2010-09-24, 08:07
To jak nazwać na przykład parking dealera VW w Stalowej Woli, gdzie stoi dobrych kilkadziesiąt jak nie 100 samochodów i czeka na nowego pana? Można wybierać, płacić o odjeżdżać.
Marka: Toyota
Model: Hiace
Silnik: 2,5 D4D
Rocznik: 2008
Wysłany: 2010-09-24, 08:17
marektbg napisał/a:
To jak nazwać na przykład parking dealera VW w Stalowej Woli, gdzie stoi dobrych kilkadziesiąt jak nie 100 samochodów i czeka na nowego pana? Można wybierać, płacić o odjeżdżać.
Rozmawiamy o Dacii czy o VW ? Ja nie wiem jak jest w innych markach poza tym nie wiesz ile z tych samochodów jest pod klienta. U mnie na placu też stoi naście Reno, tylko to nie są bezpańskie samochody, tylko wszystkie pod klienta, jedne wyjeżdżają w to miejsce przyjeżdżają nowe - klient z ulicy ma wrażenie placu pełnego aut a w rzeczywistości dziennie przychodzą 3 auta i 3 wyjeżdżają...
_________________ Zapraszam do zakupu samochodów marki Renault i Dacia
Wysłany: 2010-09-24, 08:31
husky napisał/a:
Prywatnie powiem że nie lubię określenia stock w sprzedaży samochodów nowych, bo jakby zasada sprzedaży jest taka że stock nie istnieje, bo wszystko robi się pod klienta; stocki to są w sprzedaży chińskich wazoników a nie w samochodziarstwie.
Opinia wygląda na ogólną.
Wysłany: 2010-09-26, 16:52
A pytanie takie - czy w poprzednim roku był jakiś rabat dodatkowy przed końcem roku (nie myślę o wyprzedaży rocznika) - bo patrzę na to z tej strony - jest prawie październik i jakbym chciał zamówić dziś Stepway'a to dostaje go w grudniu - po miesiącu samochód ma rok. Wolę więc zaczekać ten miesiąc i zamówić wtedy kiedy jestem pewien, że dostane już rok produkcji 2011. Tylko w ten sposób myślę pewnie nie tylko ja, ale też inni potencjalni nabywcy Sandero i jestem ciekaw czy nie będzie dodatkowej obniżki - choćby niewielkiej, żeby produkcja w Rumunii szła cały czas całą parą i popyt na auta wyprodukowane w listopadzie/grudniu 2010 był zapewniony dzięki dodatkowemu rabatowi.
Ostatnio zmieniony przez marektbg 2010-09-26, 17:31, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-09-26, 18:53
O ile pamiętam nie było rabatu pod koniec roku. Było 2 tys. przy wyprzedaży rocznika. Pamiętam to bo sam polowałem na taką wyprzedaż. Jednak diesle poszły b. szybko i nie było szans - w styczniu (ok 15-20.I.2010r.) diler w ramach wyprzedaży rocznika proponował jedynie MPI. Cały post dotyczy oczywiście Sandero.
Wysłany: 2010-09-26, 19:02
Sam właśnie nie wiem - interesuje mnie Stepway benzyna, bije się z myślami czy zamawiać teraz (konkretniej na początku listopada), czy czekać do końca listopada (ew. początek grudnia) i zamówić rocznik 2011.
Już by człowiek chciał mieć tego Stepa, a ciężko podjąć decyzję bo to przecież zaraz koniec roku - mogłem sprzedać Mazdę w czerwcu to już bym się Daćką cieszył
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2010-09-26, 19:18
marektbg napisał/a:
A pytanie takie - czy w poprzednim roku był jakiś rabat dodatkowy przed końcem roku (nie myślę o wyprzedaży rocznika) - bo patrzę na to z tej strony - jest prawie październik i jakbym chciał zamówić dziś Stepway'a to dostaje go w grudniu - po miesiącu samochód ma rok. Wolę więc zaczekać ten miesiąc i zamówić wtedy kiedy jestem pewien, że dostane już rok produkcji 2011. Tylko w ten sposób myślę pewnie nie tylko ja, ale też inni potencjalni nabywcy Sandero i jestem ciekaw czy nie będzie dodatkowej obniżki - choćby niewielkiej, żeby produkcja w Rumunii szła cały czas całą parą i popyt na auta wyprodukowane w listopadzie/grudniu 2010 był zapewniony dzięki dodatkowemu rabatowi.
Na większości rynków ( choćby w Niemczech) nikogo nie obchodzi rok produkcji - podaje się datę pierwszej rejestracji (miesiąc i rok). Tylko w Polsce przywiązuje się taką wagę do roku produkcji, a Polski rynek dla Dacii jest śladowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum